Honkbal

MLB Update: Grand slams voor Albies en Bogaerts

MLB Update: Grand slams voor Albies en Bogaerts

Het is woensdag en dus tijd voor een nieuwe MLB update, met deze week veel homeruns en blessurenieuws. Bovendien kunnen we weer een nieuwe speler aan dit overzicht toevoegen, helaas moeten we er voorlopig ook weer iemand uithalen. Wie dat zijn, lees je hieronder!

Voor Albies was het geen hele goede week, maar toch liet hij weer duidelijk van zich horen. Op zaterdag kwam hij in de wedstrijd tegen de Marlins met de volle honken aan slag en sloeg hij al weer de derde grand slam uit zijn nog jonge loopbaan. Hij heeft overigens nog even te gaan voor het record in meeste grand slams aller tijden. Dat is in handen van Alex Rodriguez met 25(!). Zoals je in onderstaande tweet kunt lezen is Albies al twee jaar ouder dan A-Rod op het moment van zijn derde grand slam.

Bogaerts zag deze week zijn slaggemiddelde en on-base percentage even dippen, maar opvallend genoeg steeg zijn slugging percentage. Die ontwikkeling is toe te schrijven aan het feit dat Bogaerts deze week maar liefst drie homeruns sloeg. Dat waren drie van zijn vijf hits deze week. Hij sloeg een two-run homerun tegen de White Sox, een solo shot tegen de Orioles en tussendoor nog even een grand slam tegen de White Sox. Na 3 grand slams in 2018, was dit zijn eerste van dit seizoen.

Er was deze week goed nieuws voor Didi Gregorius. Al maanden horen wij dat de geboren Amsterdammer ergens in de maanden juni/juli/augustus zijn rentree zou maken. Het lijkt er nu op dat hij in de eerste van deze drie maanden al actief zal zijn. De korte stop zou over enkele weken al aan een rehab assignment kunnen beginnen en daarmee op schema liggen voor een terugkeer bij de Yankees in juni. Voor de Nederlandse fans die afreizen naar Londen lijkt dit zeker goed nieuws, want hij zou er dan eind juni dus gewoon weer bij kunnen zijn!

Voor Kieboom lijkt deze eerste kans op MLB-ervaring nog net even te vroeg gekomen te zijn. Buiten zijn twee homeruns heeft hij helaas nog weinig kunnen presteren en dat zie je terug in zijn wRC+ van 22 en negatieve WAR. Het zat zelfs zo erg tegen dat de Nationals hebben besloten om hem terug te sturen naar de Minors. De kans is groot dat hij later in het seizoen nog een nieuwe kans krijgt, want Kieboom staat nog altijd te boek als één van de grootste talenten binnen de organisatie van de Nationals.

De statistieken van Profar zien er nog niet heel goed uit, maar in de afgelopen week lijkt hij zijn vorm weer een beetje teruggevonden te hebben. Hij sloeg in vier wedstrijden 6-16 (.375) met een double en een homerun. Die homerun sloeg hij in de wedstrijd van afgelopen nacht, waarin hij bovendien een geweldige diving catch maakte om de no-hitter van teamgenoot Mike Fiers in stand te houden. Fiers gooide uiteindelijk de tweede no-hitter uit zijn loopbaan.

We schreven het vorige week al: de ene week is Schoop hot, de andere iets minder. Dit was weer een goede week, waar in hij 7-21 (.333) sloeg met twee doubles en een homerun. Schoop had inmiddels al op 6 homeruns kunnen staan, maar had pech dat Cameron Maybin deze bal net wist te vangen:

https://twitter.com/Deporte_Today/status/1124768741668073473

Simmons bleef, na wekenlang te hebben gestegen in slaggemiddelde, even op dezelfde hoogte. Dat is zeker geen ramp met een gemiddelde van .289. Ondertussen vermaakt hij zichzelf en vooral alle fans met afwisselend prachtige en zeer slimme verdedigende acties, zoals dit dubbelspel:

Het is een vreemd seizoen tot nu toe voor Jansen. Kijk je naar zijn aantal saves of zijn aantal strikeouts per inning? Dan ziet het er allemaal uitstekend uit. Hij gooit nauwelijks vier wijd en krijgt ook niet erg veel honkslagen tegen. Waarom is zijn ERA dan zo hoog? Homeruns. Jansen kreeg al vijf homeruns tegen en krijgt gemiddeld nu twee keer zoveel homeruns tegen als in zijn gehele loopbaan tot nu toe.

Deze week pakte hij zijn eerste loss, dankzij een walk-off grand slam van Hunter Renfroe. Het was een wat knullige inning. Twee bunt singles (in plaats van sac bunts) zorgden voor volle honken. Jansen schakelde twee man uit, maar toen kwam Renfroe met twee uit en joeg hij de bal over het linksveld hek voor de walk-off grand slam.

Japan

De oplettende lezer ziet dat er aan de statistieken van Balentien wel heel erg weinig is veranderd. Dat klopt. Balentien werd door de Swallows met een blessure op de Inactive List geplaatst. De reden lijkt een beetje ‘Lost in translation’, maar de slugger lijkt last te hebben van zijn borstkas of arm en is in elk geval tien dagen uitgeschakeld:

Ook van den Hurk is nog altijd geblesseerd, maar lijkt op schema te liggen om snel terug te keren bij de Hawks.

Taiwan

En daar is het nieuwe gezicht in deze reeks. Het heeft even geduurd, maar Roger Bernadina is terug bij een proforganisatie. Hij keerde na twee goede seizoenen niet terug bij de Kia Tigers in de KBO, maar komt in Taiwan uit voor de Lamigo Monkeys en is met twee homeruns, twee doubles en twee gestolen honken in zijn eerste week goed begonnen. Wij konden nog geen beelden vinden, buiten deze homerun die hij sloeg voor het opleidingsteam van de Monkeys, waar hij klaargestoomd werd voor de hoofdmacht:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal