Golden League

Pioniers speelster Brown: ‘De Golden League is zeker zwaarder’

Pioniers speelster Brown: ‘De Golden League is zeker zwaarder’

Mayara Brown slide richting het derde honk (Foto: Joyce Kolk)

Dat je in de Golden League uit een ander vaatje moet tappen dan in de Silver League bewijst Hoofddorp Pioniers dit seizoen. De dames van de ploeg uit Hoofddorp, die vorig seizoen kampioen werden in de Silver League, bivakkeren vooralsnog in de onderste regionen van de ranglijst, maar volgens Pioniers speelster Mayara Brown is dat niet zo gek en heeft haar team even de tijd nodig om te wennen aan het hogere niveau.

Valt het niveauverschil tussen de Golden League en de Silver League erg tegen?
“De Golden League is wel wat zwaarder ja. Vooral qua pitching is het niveau hoger, maar ook qua agressie op het veld. De onderlinge communicatie is bijvoorbeeld allemaal wat heftiger dan wij gewend zijn van de Silver League. Het gaat gewoon allemaal wat sneller.”

Hoe gaan jullie ervoor zorgen dat er punten gepakt gaan worden?
“Als wij als team beter gaan spelen en meer naar elkaar toegroeien, komt het wel goed. Ons team heeft een goede mix van ervaring en talent en als we ons gezamenlijk verbeteren gaan we ook wedstrijden winnen. Onze coach (Glennsig Polonius red.) wilde eerst voor een plek bij de top vier gaan, maar ik denk dat hij daar nu wel vanaf ziet. Ik vond het eigenlijk ook al geen realistische doelstelling. Maar ik geloof wel zeker dat we in de Golden League blijven. Als je voor de wedstrijden incalculeert dat de tegenstanders beter zijn valt het nog wel mee. Tegen ROEF! bijvoorbeeld, een van de betere teams in de competitie, pakten we toch nog twee punten.’’

Waar wil je jezelf dit seizoen in verbeteren?
“Ik wil vooral mijn slagprestaties verbeteren een goede impressie achterlaten bij mijn tegenstanders. Ik wil mezelf graag laten zien en gewoon beter worden. Verder zie ik het allemaal wel van dag tot dag. Ik leef in het nu en heb verder geen lange termijndoel ofzo.”

‘Als ik voor het Koninkrijksteam mag spelen zou ik dat zeker doen’

Softballen met Hoofdddorp Pioniers in de Golden League en daarnaast ook nog een stage bij de KNBSB: geen twijfel dat het leven van Mayara Brown volledig in het teken staat van sport. De buitenveldster hoopt eind dit jaar haar studie Sport, Management en Ondernemen af te ronden en zet tot die tijd alle zeilen bij om op beide terreinen maximaal te geven.

“Ik loop nu nog een paar maanden stage en ik merk wel dat het zwaar is om te combineren met de sport. Ik heb weinig vrije tijd en als ik die heb moet ik rusten door wat tv te kijken. Tijd om bijvoorbeeld uit te gaan is er niet, al zou ik dat weleens willen. Het is nog even hard werken”, zegt de 23-jarige Brown, die op termijn wel even wat rust wil gaan inbouwen. “Misschien ga ik na mijn studie even reizen. Even afstand nemen. Maar het kan ook dat ik gelijk ga werken, ik houd het nog even open.”

De Curaçaose Brown kwam tijdens de Little League World Series uit voor Curaçao, maar zou graag ooit voor Team Kingdom of the Netherlands spelen (Foto: Joyce Kolk)

Ondanks het drukke schema wil Brown absoluut gaan knallen in haar eerste jaar op het hoogste softbalniveau in Nederland. Ze is tevreden bij haar huidige club, maar is zich er terdege van bewust dat de Golden League meer kijkers trekt dan de Silver League. “Misschien dat het na dit seizoen wel tijd is om naar een ander team te gaan in binnen- of buitenland. Ik heb geen droomclub en ook geen concreet doel, maar ik wil de komende jaren in ieder geval op het hoogste niveau blijven spelen.”

Uitkomen in de Golden League betekent uiteraard ook meer kans op het spelen van interlands voor het nationaal team. Brown, die Curaçao ruim vier jaar geleden verliet voor Nederland, hoeft niet lang na te denken over wat ze zou doen als ze wordt gevraagd voor Oranje. ,,Als ik voor het Koninkrijksteam mag uitkomen zou ik dat zeker doen. Dat lijkt me heel erg mooi.’’

De buitenvelder ziet ook een opvallende tendens in het softbal. Volgens Brown is het zorgwekkend dat jongeren steeds minder interesse lijken te tonen in de sport. ‘’Niet eens zozeer om te spelen, maar gewoon in alles eromheen. We hebben bijvoorbeeld vaak dezelfde oudere scheidsrechters en je ziet vaak dezelfde oudere mensen rondom het softbal. Ik denk dat het goed is als meer jongeren zich met softbal gaan bemoeien. Zo krijg je een betere balans.’’

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League