Golden League

Merkx en Voortman brengen hun passie over met ME PITCH IT

Merkx en Voortman brengen hun passie over met ME PITCH IT

Eva Voortman en Marjolein Merx proberen met ME PITCH IT het algehele softbalniveau in Nederland te verhogen

Softbalsters Marjolein Merkx en Eva Voortman zijn gestart met het initiatief ME PITCH IT. Hiermee willen ze hun kennis en liefde voor het pitchen delen met coaches en speelsters. Daarnaast jagen zij zelf ook nog hun eigen Olympische droom na.

In november kwamen internationals Marjolein en Eva bijeen voor een brainstormsessie over hoe zij door middel van hun passie en liefde voor pitching het niveau in Nederland omhoog konden brengen. Daarnaast moest er wel rekening met hun Olympische droom worden gehouden. Zij zijn hard aan het trainen om de Olympische Spelen te halen en in hun drukke trainingsschema is het lastig om constant training te geven en daarbij ook voldoende rust te hebben. Uiteindelijk ontstond het initiatief ME PITCH IT.

ME PITCH IT

Eva en Marjolein trokken in februari en maart bijna heel Nederland door om workshops te geven aan zowel coaches als pitchers. “We wilden onze kennis onder zoveel mogelijk mensen delen, coaches kunnen het hun spelers weer vertellen en zo sloegen we meerdere vliegen in 1 klap”, vertelt Marjolein. ME PITCH IT is dus geen pitching school, omdat de werpsters daar nu nog geen tijd voor hebben. Zij zouden zelf graag in heel Nederland training geven en zo de kennis direct over brengen aan de speelsters, maar met het gebrek aan tijd dat er nu is, hebben zij op deze manier toch een goede start gemaakt.

Toekomstplanning

Nu zijn alle pijlen eerst gericht op plaatsing voor de Olympische Spelen. Als hun eigen softbaldoelen op korte termijn bereikt zijn, is het misschien tijd om meer werk te steken in het toe laten nemen van het niveau in Nederland. Met ME PITCH IT willen de dames na Nederland ook Europa veroveren in de toekomst.

In de nabije toekomst willen ze heel graag een softbal-dag organiseren voor spelers en coaches, zodat ze op een dag alle speelsters en coaches bij elkaar hebben. Waarom? “Zo kunnen we coaches weer wat bijleren over de manier van training geven en de speelsters dit meteen uit laten voeren.”, licht Marjolein toe.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League