Softbal

Koninkrijksteam reist af naar Amerika voor trainingskamp

Koninkrijksteam reist af naar Amerika voor trainingskamp

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands bereiden zich de komende anderhalve week in Amerika voor op twee zeer belangrijke toernooien deze zomer (Foto: Fred Versluis)

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands reizen op zondag af naar de Verenigde Staten waar zij zich in de komende anderhalve week in een trainingskamp zullen voorbereiden op de twee belangrijke toernooien van aankomende zomer: het EK in Tsjechië en het OKT in Utrecht.

Conroe, Texas is daarmee de volgende halte on the Road to Tokyo. Daar, in Conroe, ligt de thuisbasis van de ScrapYard Dawgs, waarvoor Britt Vonk twee seizoenen uitkwam in de NPF. Bovendien is het de thuisstaat van bondscoach Connie Clark, die nu de kans krijgt om met alle (fitte) speelsters die kans maken op selectie voor het EK en OKT te werken.

Dat betekent dat ook de speelsters die tijdens het college seizoen nog uitkwamen voor hun school afreizen naar Texas, zoals bijvoorbeeld Suka van Gurp. Van Gurp viel vorige week in de prijzen voor haar geweldige seizoen in de Sunshine State Conference.

De velden van de ScrapYard Dawgs in Conroe, Texas

Onder leiding van Connie Clark en haar technische staf bestaande uit onder meer Saskia Kosterink, Gonny Farley, Bart Hanegraaff en Ferenc Jongejan zal het team in Texas dagelijks trainingen afwerken en ook een aantal oefenwedstrijden spelen. Via Softbalsite.com en onze social media accounts blijf je op de hoogte van het wel en wee van de softbalsters van het Koninkrijksteam.

Dit is de volledige selectie die afreist naar Texas voor het trainingskamp:

Pitchers
Ilona Andringa
Lisa Hop
Marjolein Merkx
Rebecca Soumeru
Marielle Vleugels
Eva Voortman
Ginger de Weert
Catchers
Charlotte Drijvers
Dinet Oosting
Karin Tuk
Laura Wissink
Infielders
Virginie Anneveld
Shareday Christina
Maxime van Dalen
Onaisha Franka
Suka van Gurp
Britt Vonk
Outfielders
Jessie van Aalst
Brenda Beers
Wies Ligtvoet
Chantal Versluis
Isa Los
Utillity
Damishah Charles
Dervisa Mutic
Cindy van der Zanden

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal