HB Hoofdklasse

Quick verslaat ook L&D Amsterdam

Quick verslaat ook L&D Amsterdam

Quick viert de overwinning op L&D Amsterdam, nadat zij vorige week al wisten te stunten tegen Curaçao Neptunus (Foto: Jan Kruijdenberg)

Op donderdagavond begon de zesde speelronde van de Hoofdklasse met een grote verrassing. Wist Quick Amersfoort vorige week landskampioen Neptunus al twee punten af te snoepen, op donderdag versloeg het Rob Cordemans en L&D Amsterdam.

L&D Amsterdam – Quick Amersfoort

Er werd flink op losgeslagen in Amsterdam in het openingsduel van de zesde speelronde. Na zeven innings stond L&D Amsterdam met 5-4 voor. Rob Cordemans gooide zes innings en kreeg vier runs tegen, terwijl Colin van Laar in zes innings twee verdiende punten tegen. Op het werpen van relievers Brian van Laar en Mark Kolner nam Amsterdam de voorsprong via een bases clearing double van Max Clarijs.

Quick toonde veerkracht en sloeg in de achtste inning hard terug. Rachid Engelhardt opende de slagbeurt met een vrije loop en kon de gelijkmaker scoren op de driehonkslag van zijn broer Bryan, die eerder in de wedstrijd al zijn vijfde homerun van het seizoen geslagen had. De eerstvolgende slagman, Taylor Clemensia, sloeg de bal in het rechtsmidveld over het hek. Dankzij een vrije loop, een honkslag en een opofferingsstootslag kreeg Quick vervolgens twee en drie bezet met twee uit. Op honkslagen van Berkhout en Cremer scoorden vervolgens nog eens twee runs. Een five-run rally voor Quick, die hen uiteindelijk een verrassende 9-6 overwinning opleverde.

Box Score

Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers

In Rotterdam werd er vanwege de regen maar vierenhalve inning gespeeld. Dat was genoeg om de wedstrijd geldig te verklaren en meer dan genoeg voor Neptunus om een ruime overwinning te boeken. Bij Hoofddorp kende rookie Yassir Lachkar geen gelukkige start. De Rotterdamse slagploeg veegde een vroege 2-0 achterstand weg met acht runs in de eerste drie innings.

Gianison Boekhoudt was de grote man bij Neptunus. Hij sloeg met twee homeruns drie punten over de thuisplaat. Neptunus sloeg uiteindelijk twaalf honkslagen in vier slagbeurten, won met 9-2 en is weer de eenzame koploper in de Hoofdklasse.

Box Score

DSS – Twins Oosterhout

In Haarlem stonden twee teams met play-off aspiraties tegenover elkaar. DSS kwam in deze thuiswedstrijd echter al snel achter en wist die achterstand niet om te turnen tegen de Japanse starter Yuto Onodera van Twins. Onodera gooide zes innings, kreeg slechts één onverdiend punt tegen en gooide tien keer drie slag.

Aanvallend blonk in deze wedstrijd Jason Halman uit, die met drie honkslagen drie teamgenoten over de thuisplaat sloeg. Met een 6-1 voorsprong ging Twins de tweede helft van de achtste inning in. RBI hits van Devano Pieter en Koen Halderman leken het begin van een mooie comeback, maar toen de derde nul gevallen was, bleek dat er vanwege de curfew regel niet meer doorgespeeld kon worden. Twins won Game 1 met 6-3.

Box Score

HCAW – Silicon Storks

Chris Pfau en Jurrian Koks waren lang verstrengeld in een echt pitchersduel. Pfau kreeg als eerste een run tegen toen Storks profiteerde van een Bussumse veldfout. In de gelijkmakende derde slagbeurt sloeg HCAW terug. Oliver van der Wijst Severino en Rodney Daal sloegen RBI-singles en gaven HCAW een 2-1 voorsprong. Deze tussenstand stond tot de achtste inning op het scorebord. Chris Pfau gooide acht innings, kreeg één run tegen en gooide negen keer drie slag.

Jurrian Koks stond zeven innings uitstekend te gooien, maar kwam in de achtste inning in de problemen. HCAW scoorde vier runs op drie hits, een error en twee vrije lopen en liep uit naar 6-2. Storks kwam in de negende inning niet meer tot scoren en zo won HCAW de eerste wedstrijd van deze serie.

Box Score

De stand in de Hoofdklasse is nu als volgt. Het wordt de komende weken erg spannend in de strijd om plek drie en vier:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse