HB Hoofdklasse

Strijd om play-off plaatsen barst los in Hoofdklasse

Strijd om play-off plaatsen barst los in Hoofdklasse

Taylor Clemensia was met twee RBI erg belangrijk in de tweede overwinning van Quick Amersfoort op L&D Amsterdam (Foto: Jan Kruijdenberg)

Na dit weekend is er nog een speelronde te gaan in de eerste helft van de competitie in de Hoofdklasse. Dan heeft iedereen minimaal een keer tegenover elkaar gestaan en kan er al voorzichtig gekeken worden naar de stand. Afgelopen weekend deden vooral Quick Amersfoort, Twins Oosterhout en HCAW goede zaken met het oog op de play-offs.

L&D Amsterdam – Quick Amersfoort

Na de verrassende overwinning op donderdagavond zal Quick op zaterdag met aas Sem Robberse op de heuvel gehoopt hebben op een nieuwe overwinning. Een desastreuze vijfde inning gooide echter roet in het eten. Amsterdam scoorde vijf runs op vijf honkslagen en liep uiteindelijk zelfs uit naar een 8-1 overwinning. Kevin Heijstek was dominant op de heuvel voor de Amsterdammers. Hij gooide zeven innings, waarin hij slechts één run tegen kreeg en zeven keer drie slag gooide.

Op zondag stonden in de rubber game in Amsterdam twee lefties tegenover elkaar: Brian van Laar en Jim Ploeger. Beide starters hielden hun opponenten in het begin van de wedstrijd goed in toom, maar in de vierde inning nam Quick brutaal de leiding. Met twee uit en het eerste en tweede honk bezet zorgden twee singles van Taylor Clemensia en Rowan van Hoek voor twee runs. Een slagbeurt later was het opnieuw Clemensia, nadat hij ook op donderdag al belangrijk was met een homerun, die met een nieuwe honkslag zorgde voor de derde run. Brian van Laar, Mark Kolner en Jan-Willem Geerts hielden knap de nul en zo versloeg Quick in deze serie tot twee keer toe L&D Amsterdam.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

DSS – Twins Oosterhout

In Oosterhout stond het op zaterdag na drie innings al 12-0 voor de thuisploeg. Een prachtige voorsprong op de dag dat de vereniging haar 50-jarige bestaan vierde. De heart of the order was op dreef voor Twins. De Quint, Halman, Yoshimura en Verheyleweghen waren samen goed voor tien honkslagen uit zeventien beurten, acht runs en zes RBI. DSS scoorde in de vijfde en de zesde inning nog wel vijf runs, maar liep tegen de achtste nederlaag op rij aan: 12-5.

https://www.instagram.com/p/BxDKXxugFkK/
Jason Halman was wederom op dreef voor Twins

Op zondag was de opdracht duidelijk voor DSS: maak een einde aan deze slechte reeks. In de derde inning nam de ploeg van manager Marco Wels op eigen veld een 1-0 voorsprong. Koen Werkman opende de slagbeurt met een honkslag en stal direct het tweede honk. Op twee achtereenvolgende fouten scoorde hij vervolgens het eerste punt.

Deze tussenstand stond tot de zevende inning op het scorebord. Toen kwam Twins langszij dankzij de RBI-double van pinch-hitter Shurman Marlin. In de gelijkmakende slagbeurt hernam DSS de leiding toen Mitchel Dautzenberg zijn teamgenoot Diamond Silberie over de thuisplaat sloeg. Een doorgeschoten bal bracht Twins een inning later opnieuw op gelijke hoogte, maar het was matchwinner Runai Coran (3 uit 4) die met zijn homerun in de achtste inning de 3-2 einduitslag op het scorebord zette.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

HCAW – Silicon Storks

Voor HCAW was het, na een teleurstellende start van de competitie, zaak om dit weekend drie keer te winnen van hekkensluiter Storks. Na de overwinning op donderdagavond, liet de Bussumse slagploeg geen twijfel bestaan over de intenties. Vijftien honkslagen leverden uiteindelijk ‘slechts’ zeven runs op. Oliver van der Wijst Severino zorgde voor een hoogtepunt met zijn homerun, terwijl Kaj Timmermans in zes innings slechts één run toestond en met een ERA van 1.98 nu een van drie startende werpers is met een ERA van onder de 2.00. HCAW won met 7-1.

Silicon Storks kwam op zondag goed uit de startblokken. Op het werpen van Dennis Burgersdijk namen zij een 2-0 voorsprong dankzij de two-run single van Jurriaan Dijk. Niet veel later, in de gelijkmakende slagbeurt, werd de 2-0 achterstand met één swing omgeturnd tot een 3-2 voorsprong. Rodney Daal sloeg zijn tweede homerun van het seizoen en nam Jeandro Tromp en Bob van der Meer mee over de thuisplaat. Dankzij runs in de derde en vijfde inning ging HCAW met een 8-2 voorsprong de negende inning in. Een two-run single van Giovanny Perez zorgde nog voor een speldenprikje, maar verder dan 8-4 liet closer Arij Fransen de Haagse ploeg niet komen.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers

Lars Huijer was ijzersterk voor Hoofddorp Pioniers in hun thuiswedstrijd op zaterdag. De goede lineup van Neptunus kwam niet verder dan vier honkslagen, maar ook Orlando Yntema kreeg slechts vier honkslagen tegen. Het verschil in deze wedstrijd werd gemaakt in de vierde inning. De stootslag van Benjamin Dille werd niet goed verwerkt door de Hoofddorpse defensie. Dille zelf kon op de veldfout het derde honk bereiken, terwijl Stijn van der Meer het eerste punt van de wedstrijd scoorde. Dille zelf scoorde vervolgens op de grondbal van Gianison Boekhoudt. Zo bleken twee onverdiende punten het verschil in de 2-0 overwinning van Neptunus. Lars Huijer voert na zijn complete game alle werpers aan met een minuscuul ERA van 0.21.

Ook op zondag hielden de werpers van Neptunus (Misja Harcksen 6 IP, Brendan Schoemaker 1.2 IP en Elton Koeiman 1.2 IP) de nul. Aanvallend maakte Dudley Leonora het verschil op weg naar de sweep. Leonora sloeg met drie honkslagen in vier slagbeurten drie teamgenoten over de thuisplaat in de 6-0 overwinning.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Na het aankomende weekeinde kunnen we de balans opmaken na de eerste competitiehelft. Op donderdagavond begint deze speelronde om 19.30u met de volgende duels:
Twins Oosterhout – HCAW
Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam
Silicon Storks – Curaçao Neptunus
Quick Amersfoort – DSS

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse