Bryan Engelhardt is één van de ervaren spelers in de selectie van Quick Amersfoort.

HB Hoofdklasse

Bryan Engelhardt gaat vol voor de Olympische Spelen

Bryan Engelhardt gaat vol voor de Olympische Spelen

Bryan Engelhardt is één van de ervaren spelers in de selectie van Quick Amersfoort.
Bryan Engelhardt gaat met Quick Amersfoort voor de play-offs.
Foto: © Robert Bos

De huidige vierde plaats van Quick Amersfoort in de Hoofdklasse lijkt na de eindklassering op de zevende plaats van vorig seizoen absoluut een vooruitgang. Toch heeft hoofdcoach Glenn Romney al afscheid genomen van zijn team. Volgens Romney was er geen chemie met de spelersgroep, waardoor hij recent eieren voor zijn geld koos en zijn ontslag indiende. De ervaren Bryan Engelhardt beaamt het gebrek aan chemie en begrijpt de keuze van Romney om op te stappen.

Bryan, een turbulent begin van het seizoen. Hoe is in de groep gereageerd op het vertrek van Romney?

“Als er geen klik is met de groep is het beter om te vertrekken. Zo simpel is het. Waar dat aan lag? We hadden niet dezelfde ideeën over het spel en dan houdt het op. Ik heb het er nog met hem over gehad, maar we zaten niet op één lijn. Ik heb veel trainers meegemaakt en weet daarom wel wanneer er een goede band is tussen de trainer en de groep, maar dit voelde niet goed. Het ging de laatste wedstrijden na zijn vertrek al wat beter.”

Romney wilde de top twee, Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam, serieus uitdagen. Hoe keken jullie daar naar?

Begint te lachen: “De bal is rond en je speelt altijd om te winnen. Maar even serieus, dat is bijna onmogelijk. We hebben in de onderlinge wedstrijden wel gewonnen, maar om ze echt voor de titel uit dagen… Dat is wel heel lastig. Ik denk dat wij voor de Play-Offs moeten gaan en als dat lukt, dan hebben we het al heel goed gedaan. Op papier zijn we individueel denk ik wat minder dan vorig jaar, maar qua team zijn we juist weer wat beter.”

Jouw vader is een van de coaches die nu tijdelijk de honneurs waarnemen. Hoe is het om met hem samen te werken?

“Het is wel bijzonder, want hij stond tijdens mijn jeugd altijd langs de lijn en dan is hij nu ook professioneel je trainer. Voor hem is het alleen maar mooi, hij vindt het geweldig.”

‘Ik wil er absoluut bij zijn op de Olympische Spelen’

Bryan Engelhardt staat te boek als ex-international, maar als het aan de binnenvelder zelf ligt komt daar spoedig verandering in. Team Kingdom of the Netherlands hoopt zich komende zomer te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Japan en Engelhardt ziet nog wel een rol voor zichzelf weggelegd.

“Ik wil er absoluut bij zijn op de Olympische Spelen. Ik ben nog steeds dezelfde Bryan Engelhardt en kan zeker wat toevoegen aan het huidige team.” De 36-jarige ervaren Engelhardt hoopt op een nieuwe kans, maar verwacht het EK in Italië nog aan zich voorbij te moeten laten gaan. Hij ziet deelname aan de Olympische Spelen als zijn huzarenstukje en bekroning op zijn carrière als honkballer. “Ik ga laten zien wat ik in huis heb. Met de bondscoach (Evert-Jan ’t Hoen red.) heb ik zelf nog gespeeld, dus hij weet wat hij aan mij heeft.”

Met de Spelen van Tokyo met rood omcirkeld in de agenda hoeft het Amersfoortse Quick dus niet bang te zijn dat Engelhardt van plan is komend seizoen langzaamaan af te bouwen in de luwte. Ook na de Spelen denkt de op Curaçao geboren slugger nog ambitieus te zijn. “Ik wil ook na de Olympische Spelen nog wel blijven honkballen en het liefste natuurlijk op het hoogste niveau. Het spelletje zit bij mij in het bloed. Ik wil gewoon zo lang mogelijk doorgaan en ik voel me nog fit, dus waarom niet?”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse