HB Hoofdklasse

Neptunus voegt Amerikaan toe aan selectie

Neptunus voegt Amerikaan toe aan selectie

Coco Johnson kwam afgelopen seizoen voor Ottawa Champions uit in de CanAm League.
Foto: © Ottawa Champions

Met het oog op de deelname aan de European Champions Cup van volgende maand heeft Curaçao Neptunus een Amerikaanse profhonkballer aan zijn selectie toegevoegd. Met ingang van volgende week krijgt de Rotterdamse landskampioen de beschikking over de 28-jarige Willie (Coco) Johnson. Hij is inzetbaar als buitenvelder.

Curaçao Neptunus reist begin volgende maand af naar Bologna voor deelname aan de European Champions Cup. De titelverdediger neemt het in de Italiaanse stad onder meer op tegen het Duitse Bonn Capitals, het Italiaanse Parmaclima en het Franse Rouen Huskies. De afgelopen twee jaar werd in de finale afgerekend met respectievelijk Unipolsai Bologna en Rimini.

Om over drie weken tijdens de European Champions Cup over een bredere selectie te beschikken, heeft Curaçao Neptunus een korte overeenkomst afgesloten met de Amerikaan Coco Johnson. De buitenvelder is tot en met vrijdag 28 juni inzetbaar voor de Rotterdamse club.

Profhonkballer

Johnson kwam vorig jaar voor het laatst als profhonkballer in actie. De buitenvelder stond in dat seizoen onder contract van Ottawa Champions, dat uitkomt in de CanAm League. In de seizoenen 2013 en 2014 stond Johnson onder contract van Miami Marlins, de Major League-organisatie die hem in 2013 in de elfde ronde van de jaarlijkse drafts had gekozen.

Voor Ottawa Champions sloeg Johnson vijf homeruns in 71 wedstrijden en sloot hij het seizoen af met 61 honkslagen (.241) en dertig binnengeslagen punten. Hij wist bovendien negentien honken te stelen. Met name zijn snelheid is de grootste troef van de 28-jarige Amerikaan.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse