Didi Gregorius staat zaterdag tegenover zijn oude club.

Honkbal

MLB Update: Didi is op de weg terug!

MLB Update: Didi is op de weg terug!

Didi Gregorius staat zaterdag tegenover zijn oude club.
Didi Gregorius zal binnen een week beginnen met Minor League rehab games.
Foto: © Henk Seppen

Het is weer woensdag en dus is het tijd voor een nieuwe MLB Update met goed nieuws voor de geblesseerde spelers en een mooie hitting streak voor Andrelton Simmons!

Het gaat de laatste weken even ietsje minder met Ozzie Albies. De vragen over zijn slagkwaliteiten met links (als switch-hitter) worden wederom in twijfel getrokken en hij kwam deze week vooral in het nieuws doordat zijn at bat tegen Zack Greinke eindeloos duurde. Laten we hopen dat hij volgende week – hoewel dit vooral de schuld was van Greinke – weer wat positiever in het nieuws komt!

Bogaerts zag deze week opvallend genoeg zijn slaggemiddelde en on-base percentage stijgen, terwijl zijn slugging percentage zakte. Dat betekent dat hij deze week vooral singles en walks op zijn naam kon bijschrijven. Hij sloeg zes singles en kreeg zeven keer vier wijd. Vier van die walks kwamen op 12 mei, waarmee hij de eerste Red Sox-speler werd sinds 2007 die vier keer in een wedstrijd het eerste honk bereikte met een vrije loop.

Wederom goed nieuws voor Didi Gregorius deze week in zijn herstel van Tommy John surgery. Aaron Boone, de manager van de Yankees, vertelde dat Gregorius waarschijnlijk binnen nu en een week (Tweet hieronder is van 10 mei) zal beginnen aan rehab games in de Minor Leagues.

Het wil maar niet lukken voor Jurickson Profar. Hij blijft gelukkig wel de kans krijgen van de Athletics, die deze week zeven wedstrijden speelden. Profar stond zes keer in de basis, maar kwam niet verder dan drie honkslagen in 25 slagbeurten. Één van die drie hits was dan wel een homerun:

Schoop ontbrak zondag en maandag in de lineup van de Twins omdat hij last had van zijn schouder. Gelukkig keerde hij gisteren al weer terug bij de Twins, voor wie hij volledig teruggekeerd lijkt te zijn op zijn oude niveau, waarnaar hij het gehele seizoen 2018 bij de Orioles en Brewers op zoek was. Hieronder zie je hem zijn zesde homerun van het seizoen slaan:

https://www.youtube.com/watch?v=aDviG3j4aFM

‘Simba’ heeft zijn slaggemiddelde voor het eerst dit seizoen boven de .300 gekregen en dat is best knap na een aantal magere weken aan het begin van het seizoen. Ondertussen is hij van alle “Kingdom Boyz” na Xander Bogaerts nu de speler met het hoogste WAR. Simmons heeft momenteel een 8-game hitting streak waarin hij 13 uit 31 (.419) slaat, wel kwam er gisteren een einde aan een reeks van 61 slagbeurten zonder drie slag. Dat was de langste actieve reeks in de MLB op dat moment.

Opvallend genoeg kreeg Willians Astudillo van de Twins in dezelfde wedstrijd ook drie slag en eindigde ook zijn streak (de opvolger van Simmons als langste reeks slagbeurten zonder strikeouts) van 42 wedstrijden. En natuurlijk is Simmons altijd goed voor geweldige defensieve acties:

Het was een rustig weekje voor Kenley Jansen: twee innings, twee strikeouts, geen hits en een save. Zijn ERA zakte naar 4.19 en zijn WHIP ligt inmiddels al weer onder de 1.00. Lukt het hem om minder homeruns op te geven, dan is hij gewoon weer een elite closer voor de Dodgers.

Azië

Vanwege zijn blessure kwam Wladimir Balentien deze week nog niet in actie in de NPB. Volgens de laatste berichten keert hij op donderdag of vrijdag terug in de selectie van de Yakult Swallows, die zonder hem zijn afgezakt naar de tweede plaats.

Ook van den Hurk heeft deze week nog niet op het hoogste niveau gespeeld. Hij stond wel weer op de heuvel, want hij lijkt goed op weg in zijn hersteltraject. In de Japanse Minor League gooide hij 45 pitches en laten wij hopen dat hij snel weer terug is op het hoogste niveau.

https://www.instagram.com/p/BxUW0WBgprv/

‘The Shark’ heeft deze week wel gewoon gespeeld. In de CPBL in Taiwan verhoogde hij dankzij een aantal singles en één double in een klap zijn slaggemiddelde, on-base percentage en zijn slugging percentage. Gezien zijn flitsende start met twee homeruns en twee gestolen honken in zijn eerste week zit er nog veel meer in het vat voor de outfielder, die in de twee voorgaande seizoenen uitstekende statistieken bijeen speelde in de Koreaanse KBO.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal