Jeff Delfina is één van de spelers die is opgenomen in de selectie voor het wereldkampioenschap.

Softbal

Selectie voor WK heren softbal bekend

Selectie voor WK heren softbal bekend

Jeff Delfina is één van de spelers die is opgenomen in de selectie voor het wereldkampioenschap.
Jeff Delfina is één van de spelers die is opgenomen in de selectie voor het wereldkampioenschap.

Jeff Delfina en Enrique Javier zijn twee van de spelers die zijn opgenomen in de definitieve selectie voor het wereldkampioenschap heren softbal, dat aankomende maand in Tsjechië wordt gehouden. De nationale Nederlandse ploeg keert voor het eerst sinds 2015 terug op de mondiale titelstrijd. Debutant wordt de 210-voudig honkbalinternational Danny Rombley.

Delfina en Javier sloegen vorig jaar juni tijdens het Europees kampioenschap homeruns in de zesde inning van de wedstrijd tegen topfavoriet Denemarken. Daarmee draaide het tweetal een 1-2 achterstand om in een beslissende voorsprong en werd tenslotte Denemarken uitgeschakeld. Het leverde de Nederlandse ploeg niet alleen een plaats in de finale op, maar bovendien een ticket voor het wereldkampioenschap. De afgelopen periode heeft manager Anthony Hosé zich met zijn selectie voorbereid op het aankomende wereldkampioenschap. Onder meer met een aantal wedstrijden tegen het Nederlands Koninkrijksteam dames softbal.

Afgelopen weekend verbleef de ploeg voor een trainingskamp op het bungalowpark van sponsor Buitenplaats Gerner in Dalfsen. Er werd onder meer gewerkt aan de teambuilding. Daarnaast werd op zondag bij Blue Hawks in Zwolle een wedstrijd gespeeld tegen Tex Town Tigers. Na afloop van het trainingskamp heeft Hosé met zijn begeleidingsstaf, die onder meer bestaat uit coaches Ben ten Pas, Marlon Comenencia en Emely Uytendaal, de definitieve selectie bepaald.

Hofleverancier

In die selectie is landskampioen Quick Amersfoort met zes spelers hofleverancier. Eén van die spelers is Danny Rombley, die vorige maand zijn rentree maakte op de velden. Rombley zette als honkballer vorig jaar nog een punt achter zijn spelerscarrière. Daarin kwam hij onder meer uit in 210 officiële interlands en nam hij met het nationale honkbalteam deel aan de Olympische Spelen en de World Baseball Classic. Nu maakt hij tijdens het aankomende WK zijn officiële debuut als international voor de nationale softbalploeg.

Ook de Arubaan Eldrick Dijkhoff is weer van de partij. Hij was tijdens het vorig jaar gehouden Europees kampioenschap met een gemiddelde van .433 de beste slagman van Oranje en de nummer zeven uit het totaalklassement. Dijkhoff, die op Aruba speelt voor Royal Power Aruba, was vorig jaar op het EK verdedigend foutloos. De pitchers worden aangevoerd door Jeroen Mulder (Zuidvogels), die vorig jaar op het EK maar liefst vier wedstrijden won. Alcmaria Victrix, dat momenteel in de competitie met vijf wedstrijden ongeslagen bovenaan staat, vaardigt vier spelers af. Onder hen ook catcher Anthony Beaumont.

Opwarmer

In de aanloop naar het WK neemt het Nederlands team volgende maand deel aan de 36e editie van het Zeister Slot Tournament. Oranje is niet de enige WK-deelnemer die dit toernooi gebruikt als opwarmer voor de strijd om de wereldtitel. Ook regerend wereldkampioen Nieuw-Zeeland, Japan, Australië en Denemarken reizen af naar Zeist.

Het Zeister Slot Tournament wordt op zaterdag 8 en zondag 9 juni gehouden op de velden van Phoenix. Aansluitend is van 13 tot en met 23 juni in Tsjechië het wereldkampioenschap. Door middels van een online fundingactie probeert de nationale ploeg de komende periode financiële middelen bij elkaar te krijgen om de reiskosten naar Tsjechië te kunnen betalen. Je kunt doneren via de website Gofundme.com.

Selectie:

 • Anthony Beaumont (Alcmaria Victrix)
 • Wesley Blonk (Alcmaria Victrix)
 • Revin Brooks (Quick Amersfoort)
 • Jeff Delfina (Hoofddorp Pioniers)
 • Eldrick Dijkhoff (Royal Power Aruba)
 • Ron Dix (Quick Amersfoort)
 • Siegmond Francisca (Quick Amersfoort)
 • Enrique Javier (Quick Amersfoort)
 • Dyron Joaquin (Quick Amersfoort)
 • Quincy Jones (Alcmaria Victrix)
 • Enio Kwas (Hoofddorp Pioniers)
 • Emeron Lourens (Quick Amersfoort)
 • Jeroen Mulder (Zuidvogels)
 • Glennsig Polonius (Hoofddorp Pioniers)
 • Idel Raap (Hoofddorp Pioniers)
 • Danny Rombley (Quick Amersfoort)
 • Jeffry Visser (Alcmaria Victrix)
 • Gabriel Goderski (Nieuwegein Diamonds, reserve)
 • Matthew Scholten (Hoofddorp Pioniers, resevere)

Technische staf:
Anthony Hose – manager/bench coach
Ben ten Pas – derde honkcoach
Marlon Comenencia – eerste honkcoach
Emely Uytendaal – pitching-coach
Dene Guillot – s&c trainer
Sven Vos – fysiotherapeut
Marcel Benneker – motivational trainer
Kristina Graafstal – teammanager

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal