De afgelopen weken speelde Roger Bernadina mee met het farmteam van Lamigo Monkeys.

Honkbal

Debuut Bernadina in Taiwanese profcompetitie

Debuut Bernadina in Taiwanese profcompetitie

De afgelopen weken speelde Roger Bernadina mee met het farmteam van Lamigo Monkeys.
De afgelopen weken speelde Roger Bernadina mee met het farmteam van Lamigo Monkeys.

Roger Bernadina heeft zijn officiële debuut gemaakt in de Chinese Professional Baseball League (CPBL). Vandaag kwam de 34-jarige buitenvelder voor het eerst in actie voor de hoofdmacht van Lamigo Monkeys in de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Chinatrust Brothers. De afgelopen weken speelde de voormalig Major Leaguer mee met het tweede team van de club.

Bernadina werd donderdag 18 april gepresenteerd als nieuwe aanwinst voor regerend kampioen Lamigo Monkeys. Hij werd daarmee de vierde buitenlandse versterking bij de Taiwanese profclub. Omdat de club drie buitenlanders mag inzetten, moest de clubleiding een besluit nemen wie zijn plaats aan Bernadina moest opgeven.

Zoals werd verwacht is dat de Amerikaanse pitcher Zeke Spruill geworden. Hij kon na een goed seizoen vorig jaar in de eerste weken van het nieuwe seizoen geen indruk maken. Spruill kwam in zeven wedstrijden tot een verdiende puntengemiddelde van 6.82. Maandag werd zijn contract door Lamigo Monkeys ontbonden.

Tweede team

Tot Lamigo Monkeys ruimte op het roster had voor Bernadina heeft de honkballer uit Den Haag meegespeeld met het tweede team van de club. Voor dit farmteam maakte Bernadina woensdag 24 april zijn officiële debuut. In vier slagbeurten kreeg hij eenmaal vier wijd, maar ging hij ook drie keer uit met drie slag. Bernadina wist één honk te stelen.

Een dag eerder was hij succesvoller tijdens een onofficiële wedstrijd van het tweede team van Lamigo Monkeys tegen Chinatrust Brothers. In dat duel sloeg hij twee honkslagen in vier slagbeurten waaronder een homerun. Vrijdag 26 april volgde ook een homerun in een officiële wedstrijd. In de wedstrijd tegen Fubon Guardians sloeg hij bij een 8-2 achterstand met twee ploeggenoten op de honken de bal het stadion uit.

Homeruns

In totaal speelde Bernadina in negen officiële wedstrijden mee met het tweede team. Hij kwam daarin tot negen honkslagen (.257), waaronder drie tweehonkslagen en twee homeruns. Bernadina sloeg elf punten binnen, scoorde zes runs en ging elf keer uit met drie slag.

In dienst van zesvoudig kampioen Lamigo Monkeys wordt Bernadina dit seizoen ingezet als midvelder. Die positie bezette hij ook vandaag in het duel tegen Chinatrust Brothers. Hij was de tweede speler in de slagvolgorde. Bernadina (.250) kwam viermaal aan slag. Hij ging uit in de eerste inning (vangbal door de korte stop), derde inning (grondbal naar de pitcher) en achtste inning (dubbelspel). In de vijfde inning was hij wel succesvol en sloeg hij een honkslag in het linksveld. Een inning daarvoor was zijn ploeg via twee runs op een 0-2 voorsprong gekomen. In de negende inning scoorden beide ploegen nog om de eindstand op 2-3 te brengen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal