Honkbal

MLB Update: Zware enkelblessure Simmons

MLB Update: Zware enkelblessure Simmons

Andrelton Simmons is de komende weken uitgeschakeld met een zware enkelblessure

Na een aantal weken met voornamelijk goed nieuws over Andrelton Simmons komt er in deze MLB Update slecht nieuws voor de fenomenale korte stop. Een enkelblessure houdt Simba voorlopig aan de kant. Gelukkig was er wel goed nieuws voor een aantal andere spelers.

Opnieuw een week voor Albies waarin zijn statistieken iets achteruit gegaan zijn. Dat betekent direct dat de discussie over zijn prestaties als linkshandige slagman weer oplaait. Men vraagt zich af of hij op rechtshandige werpers niet ook beter als rechtshandige slagman zou kunnen slaan. Onderstaande statistieken laten zien waarom deze discussie ontstaan is:

Wat een week voor Bogaerts! 5 extra basehits, waaronder de homerun uit het filmpje hieronder, hebben ervoor gezorgd dat zijn statistieken er deze week weer een stuk beter uit zien. Langzaamaan kruipt hij dichterbij een statline van .300/.400/.500 en dat is maar weinigen gegeven. Al helemaal geen korte stops. Met zijn WAR van 2.2 staat hij in de top-10 van beste spelers van de MLB op dit moment.

Ook voor Didi was het een goede week. Zoals vorige week aangekondigd, is Gregorius deze week begonnen aan zijn Minor League rehab stint. In zijn eerste wedstrijd sinds de play-offs van 2018 speelde hij vijf innings in Extended Spring Training en sloeg hij direct twee honkslagen.

De korte stop moet in feite nog een volledige Spring Training doorlopen, maar voor Nederlandse fans die kaarten hebben voor de MLB London Series lijkt er goed nieuws te zijn. De verwachting is nu dat hij half juli terugkeert in de hoofdmacht van de Yankees.

Voor het eerst is het slaggemiddelde van Jurickson Profar boven de .200 uitgestegen. Zou hij dan eindelijk uit zijn slump gebroken zijn? De nog altijd pas 26-jarige infielder sloeg deze week 8 honkslagen (.381), waaronder een double en drie homeruns. Aan zijn wRC+ en WAR zie je dat hij nog altijd onder het gemiddelde presteert, maar hij lijkt de weg naar boven gevonden te hebben.

Het absolute hoogtepunt van zijn week? Deze grand slam:

https://www.youtube.com/watch?v=qo8EM4pbm-A

Het was geen hele opvallende week voor Jonathan Schoop, maar er was wel een hele opvallende dag. Voor de tweede keer dit seizoen sloeg hij in één wedstrijd drie hits, waarvan er twee over de hekken verdwenen. Het was ook al de tweede keer dat een teamgenoot van Schoop in dezelfde wedstrijd exact hetzelfde presteerde. Afgelopen zaterdag was het C.J. Cron tegen de Mariners en op 20 april was het Mitch Garver tegen de Mets.

Die prestatie blijkt unieker dan je zou denken. Schoop deed het al twee keer, maar in de geschiedenis van de Twins (voorheen Senators) was dit pas de tweede en de derde keer dat dit gebeurde:

De statistieken van Simmons zien er erg goed uit, maar helaas raakte hij – zoals in het intro van dit artikel al genoemd – vrij zwaar geblesseerd. Simmons probeerde van een grondbal een infield single te maken, maar merkte dat hij niet uitkwam met zijn stappen. Hij besloot te springen naar het honk, maar dat bleek een slechte beslissing.

Zijn enkel klapte keihard dubbel op het honk en heeft volgens de specialisten een ‘Grade 3 ankle strain’. Dat is een zware verreking van de enkelbanden, waar naar verwachting zo’n 8-12 weken herstel voor staat. Een vervelende blessure dus voor Simmons, die net bezig was aan een zeer sterk seizoen.

Wederom een week met weinig actie voor Jansen, die slechts twee innings gooide, maar wel zijn veertiende save pakte en zijn ERA stukje bij beetje ziet zakken naar een waarde die we van hem gewend zijn.

Azië

Wladimir Balentien is terug bij de Swallows. Hij heeft in de korte tijd dat hij terug is zijn slaggemiddelde boven de .290 getild en sloeg alweer zijn negende homerun van het seizoen. Hij lijkt dus volledig hersteld van zijn blessure en ligt nog altijd op schema voor zijn achtste seizoen in de NPB met meer dan 30 homeruns.

Rick van den Hurk heeft zijn eerste rehab games erop zitten. Omdat hij vanwege een blessure aan zijn rug lange tijd niet heeft gegooid, moet hij nu vooral weer aan zijn stamina werken. Hij bouwt op het moment rustig zijn pitch count op richting de 100 voordat hij weer in de NPB kan gooien. Na 45 pitches in zijn voorlaatste start, zat hij in zijn laatste start in de Japanse Minor League op 65 pitches.

Chinees (dat is de voertaal in Taiwan) is niet ons sterkste punt. Zo bleek de aankondiging dat Roger Bernadina al gedebuteerd had in de CPBL een gevalletje “Lost in Translation”. De statistieken die je hier vorige week las, waren de statistieken die hij in de Taiwanese Minor League bij elkaar speelde. Deze week debuteerde Bernadina dan echt. Hij speelde tot nu toe twee wedstrijden op het hoogste niveau voor de Monkeys

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal