HB Hoofdklasse

Spannende donderdagavond in de Hoofdklasse

Spannende donderdagavond in de Hoofdklasse

Nieuwe Neptunus-aanwinst Coco Johnson scoort de go-ahead run tegen HCAW (Foto: Alfred Cop)

De tweede helft van de reguliere competitie in de Hoofdklasse begon op donderdagavond. Drie van de vier wedstrijden waren zeer spannend. In het andere duel won de nummer twee ruim van de nummer acht van de competitie.

HCAW – Curaçao Neptunus

Voor het eerst dit seizoen werd er in Bussum een wedstrijd stilgelegd vanwege overlast van de laagstaande zon. Het zicht van de slagmensen werd zodanig beperkt dat plaatscheidsrechter Niek Elshof genoodzaakt was de wedstrijd te staken. Tot dat moment waren starters Diegomar Markwell en Chris Pfau verstrengeld in een waar pitching duel. Neptunus nam in de eerste inning een 1-0 voorsprong dankzij een RBI-double van Dwayne Kemp. In de derde inning bracht Oliver van der Wijst Severino HCAW langszij met een bases loaded single. In de achtste inning sloeg nieuwe aanwinst Coco Johnson met een uit een honkslag. Een vrije loop voor Stijn van der Meer betekende het einde van de wedstrijd voor starter Pfau.

Johnson en van der Meer voerde een gewaagde, maar geslaagde double steal uit. Op een velders keuze voor Benjamin Dille scoorde Johnson de go-ahead run. Zijn eerste voor Neptunus was dus gelijk belangrijk. Op de double van Dwayne Kemp (3-3 met twee doubles) scoorde van der Meer het derde punt voor de Rotterdammers. Benjamin Dille sneuvelde op de thuisplaat voor de derde nul. Closer Kevin Kelly kreeg de taak om de wedstrijd in het slot te gooien. Vanwege de curfew-regel zou de achtste inning de laatste inning worden. Kelly stond een infield single toe, maar kwam verder niet echt meer in de problemen en zo won Curaçao Neptunus in Bussum met 3-1.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – DSS

Lars Huijer startte voor Hoofddorp Pioniers tegen DSS en normaal gesproken wordt het dan een wedstrijd met weinig runs. In 7 1/3 inning scoorde DSS echter zes runs op acht hits op het werpen van de Hoofddorpse aas. Huijer werd echter gesteund door zijn slagploeg, die zes runs scoorde op Juan Carlos Sulbaran.

Pas in de negende inning werd dit duel beslist. Met één uit was het speler/coach Mervin Gario zelf die in de gelijkmakende slagbeurt via een honkslag op het honk kwam. Op de honkslag van Tyler Boersma schoof hij zelfs door naar drie. DSS besloot Joey Eeman opzettelijk vier wijd te geven om zo gedwongen loop op alle honken te creëren. Dat leek goed uit te pakken toen de tweede nul van de inning op de thuisplaat gemaakt werd. Helaas zorgde een gooifout van korte stop Tommy van de Sanden, net teruggekeerd uit Amerika na zijn college seizoen, ervoor dat Hoofddorp er met de walk-off overwinning vandoor ging.

Box Score

Twins Oosterhout – Quick Amersfoort

In Rosmalen stonden op het veld van Gryphons twee teams tegenover elkaar die vorige week twee keer verloren en de punten in de strijd om de play-offs hard nodig hebben. In het begin van de wedstrijd ging het scoreverloop op en neer. Twins turnde in de eerste inning een 1-0 achterstand om in een 3-1 voorsprong dankzij RBI van Yoshimura, Marlin en Bonevacia. Honkslagen van Bryan Engelhardt en Tijmen Takke zorgden in de derde inning echter weer voor een 4-3 voorsprong voor Quick.

Twins kwam in de zesde inning wederom langszij via een RBI-single van Yoshimura, maar in de zevende inning was het Tijmen Takke die met zijn tweede honkslag de 4-5 eindstand op het scorebord zette. Jan-Willem Geerts pakte zijn zesde save van het seizoen en voert daarmee de Hoofdklasse aan.

Box Score

Silicon Storks – L&D Amsterdam

In Rotterdam was het op donderdagavond geen moment spannend. De nummer twee van de Hoofdklasse sloeg zich in zeven innings langs de nummer acht. Gilmer Lampe was de grote man aan Amsterdamse zijde. De Arubaanse outfielder sloeg drie honkslagen in drie beurten, waaronder zijn dertiende tweehonkslag van het seizoen, waarmee hij bovenaan staat in de Hoofdklasse.

Rob Cordemans gooide vijf innings en kreeg één run tegen. Hij pakte vanavond de 197e Hoofdklasse overwinning uit zijn loopbaan en heeft nog zes starts in het reguliere seizoen om de 200e te pakken.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse