HB Hoofdklasse

Sharlon Schoop naar L&D Amsterdam

Sharlon Schoop naar L&D Amsterdam

Sharlon Schoop aan slag voor Team Kingdom of the Netherlands in voorbereiding op de WBC in Zuid-Korea. Foto: Henk Seppen

L&D Amsterdam heeft per direct international Sharlon Schoop aan zijn selectie toegevoegd. De 32-jarige profhonkballer uit Curaçao is er dit jaar niet in geslaagd een nieuw contract in de Minor Leagues te verdienen. In dienst van de Amsterdamse hoofdklasser kan Schoop voldoende speeltijd krijgen in de aanloop naar het Olympisch kwalificatietoernooi.

Na dertien seizoenen in de Minor Leagues lijkt er voorlopig een einde te zijn gekomen aan de profcarrière van Sharlon Schoop. De oudere broer van Major Leaguer Jonathan Schoop kwam vorig seizoen nog uit voor het Triple A-team van Baltimore Orioles. Voor dit jaar had de club echter geen plek meer voor de international uit het Nederlands Koninkrijksteam.

Enkele weken voor de start van het World Port Tournament maakt Schoop nu de overstap naar de Nederlandse hoofdklasse. Daar maakt de tweede honkman voor L&D Amsterdam zijn debuut. Bij de Amsterdamse club krijgt Schoop de kans om een plek te verwerven in de nationale ploeg, die zich via het Europees kampioenschap moet gaan plaatsen voor het Olympisch kwalificatietoernooi. Tijdens dat toernooi krijgt Oranje in september de kans om het felbegeerde ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen.

European Champions Cup

Schoop lijkt een voorname kandidaat om voor het Koninkrijksteam uit te komen tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi. De binnenvelder speelde tot dusver 63 officiële interlands en nam met het Koninkrijksteam onder meer deel aan de World Baseball Classic van 2009 en 2017 en het wereldkampioenschap van 2009. Ook maakte hij deel uit van de nationale ploeg die in 2011 de historische wereldtitel veroverde. Met Oranje werd hij drie jaar later ook Europees kampioen.

Voor L&D Amsterdam is Schoop een welkome versterking. Met name met het oog op de European Champions Cup, die over twee weken van start gaat in het Italiaanse Bologna. In zijn lange profcarrière stond Sharlon Schoop onder contract bij achtereenvolgens San Francisco Giants (2005-2011), Kansas City Royals (2012) en Baltimore Orioles (2014-2018). Vorig jaar verdeelde Schoop zijn seizoen over het Triple A-team Norfolk Tides en het Double A-team Bowie Baysox. Voor dat eerste team kwam hij in 28 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .209. Het was zijn vierde seizoen in de hoogste competitie in de Minor Leagues.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse