HB Hoofdklasse

HCAW boekt belangrijke overwinning op Neptunus

HCAW boekt belangrijke overwinning op Neptunus

Bob van der Meer sloeg met zijn sac fly HCAW naar een walk-off overwinning tegen Curaçao Neptunus (Foto: Alfred Cop)

HCAW deed op zondag iets dat in de eerste helft van de competitie niet lukte: winnen van een top-2 team. Dat betekende twee belangrijke punten in de strijd om de play-offs, want ook Quick Amersfoort en Hoofddorp Pioniers deden dit weekend goede zaken.

HCAW – Curaçao Neptunus

Na een spannende wedstrijd op donderdagavond werden er dit weekend ook twee close games gespeeld. Op zaterdagmiddag nam HCAW, nadat Diegomar Markwell voor de wedstrijd gehuldigd was, een vroege voorsprong op een RBI-double van voormalig Neptunus-speler Ruendrick Piternella. Starters Orlando Yntema en Kaj Timmermans kwamen deze wedstrijd vrijwel niet in de problemen en het was pas in de achtste inning dat de Rotterdammers langszij kwamen.

Dwayne Kemp kwam door een fout op het honk en werd door Gianison Boekhoudt met een opofferingsstootslag naar het tweede honk gebracht. Met inmiddels twee uit scoorde Kemp de gelijkmaker op de honkslag van Shaldimar Daantji. Misja Harcksen gooide een goede negende inning en pakte zijn tweede win van het weekend nadat Dwayne Kemp in de gelijkmakende slagbeurt met volle honken en één uit een walk-off single naar het linksveld sloeg.

Op zondag was het Neptunus dat de voorsprong nam in de derde inning op een tweehonkslag in het rechtsveldhek van Stijn van der Meer. Zes innings lang hielden Neptunus werpers Elton Koeiman en Aaron de Groot de Bussumse slagploeg in toom, maar op het werpen van relievers Brendan Schoemaker en Kevin Kelly scoorde HCAW in de zevende inning, mede dankzij drie vrije lopen, een wilde worp en een balk drie runs. Jeandro Tromp sloeg met de enige honkslag van de inning het derde punt binnen.

Neptunus kwam echter direct terug met twee runs op honkslagen van Dwayne Kemp, Gianison Boekhoudt en Benjamin Dille. Quintin de Cuba leek met een diepe klap in het rechtsveld de wedstrijd al te beslissen, maar Ruendrick Piternella maakte een prachtige vangbal en gooide de bal zo snel terug dat alleen de gelijkmaker kon scoren. De 3-3 tussenstand bleef tot de tweede helft van de tiende inning op het scorebord staan. Toen sloeg Bob van der Meer zijn teamgenoot Norbert Jongerius (walk) met een sacrifice fly voor het winnende punt over de thuisplaat.

https://www.facebook.com/AlfredCopFotografie/posts/2240514726055604

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Twins Oosterhout – Quick Amersfoort

Quick Amersfoort ging met aas Sem Robberse op de heuvel op zaterdag op jacht naar de tweede overwinning van de serie. Robberse was wederom oppermachtig en gooide zelfs een complete game shutout. Hij kreeg slechts slechts twee honkslagen tegen, gooide twee keer vier wijd en zette daar tien strikeouts tegenover.

Aanvallend zorgde Bryan Engelhardt met een 2-run double in de eerste inning al voor voldoende run support, maar ook in de vijfde inning scoorde Quick nog twee runs op weg naar een 4-0 zege.

In Oosterhout nam Twins op zondag een 3-0 voorsprong dankzij een 2-run double van Yuki Yoshimura, die zelf kon scoren op een wilde worp. Die voorsprong hield de ploeg van coach Jeffrey Arends tot in de achtste inning vast, maar toen scoorde Quick (met een tussenstand van 5-4) de gelijkmaker op een tweehonkslag van Remian Denis (2-4 met 3 RBI).

In de gelijkmakende slagbeurt opende Max Kops met een honkslag en schoof hij direct door naar scoringspositie op een veldfout. Een hit by pitch en een sac bunt later waren tweede en derde honk bezet met één uit. Quick schakelde vervolgens Kops uit op de thuisplaat en leek uit de inning de komen, maar op een wilde worp kon Christopher Gé de go-ahead run te scoren. Raf Cocu, in de achtste inning al op de heuvel gekomen, gooide de wedstrijd in het slot en pakte zijn eerste Hoofdklasse win.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Hoofddorp Pioniers – DSS

Het maakte op zaterdag niet zoveel uit wie er voor Hoofddorp op de heuvel stond. Op elke werper werd er in Haarlem door DSS gescoord. Hoofddorp nam wel direct een 4-0 voorsprong, maar die werd mede dankzij RBI hits van Tommy van de Sanden, Aldi Guzman, Leandro Anasagasti en Ibrahim Redan vrij snel weggewerkt en uiteindelijk zelfs omgeturnd tot een 10-5 overwinning.

Op zondag gebeurde precies het tegenovergesteld. DSS stond vroeg in de wedstrijd met 5-0 en 6-2 voor, maar de Hoofddorpse slagploeg was niet te stoppen. Duco Nuijten (5 uit 5) en speler/coach Mervin Gario (3 uit 5 met twee doubles, een homerun en 6 RBI) blonken uit, maar Hoofddorp sloeg als geheel 18 honkslagen op weg naar een ruime 14-7 overwinning. De twee overwinningen in deze serie betekenen dat Hoofddorp de derde plaats in de Hoofdklasse behoudt.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Silicon Storks – L&D Amsterdam

Silicon Storks nam in Amsterdam voorsprong in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam. In de derde inning kwam Storks, mede dankzij een RBI-double van Amerikaan Kris Morris, op een 3-2 voorsprong. De Amsterdammers vochten zich terug, maar moesten in de achtste inning toch toezien hoe Storks terugkwam op gelijke hoogte kwam via een RBI-single van Jurriaan Dijk en een bases load walk voor Milo Botman. Gilmer Lampe sloeg zijn ploeg uiteindelijk in de gelijkmakende slagbeurt toch naar de overwinning met zijn derde homerun van het seizoen: een 3-run shot. Amsterdam won met 8-6.

https://www.instagram.com/p/Bx7MlUXA8N1/

Op zondag maakte niemand minder dan Sharlon Schoop zijn Hoofdklassedebuut voor L&D Amsterdam. Schoop, pas net aangekomen in Nederland, kreeg één slagbeurt als aangewezen slagman, sloeg direct zijn eerste honkslag en scoorde zijn eerste run. Rondom deze wedstrijd werden op Kijkduin door Storks veel leuke side-events georganiseerd. Er werd Baseball 5 gespeeld, de Haagse Little Leaguers speelden hun wedstrijd en er was ca. 500 man aan publiek op de wedstrijd afgekomen.

De Amsterdammers namen in de eerste inning een 2-0 voorsprong en keken niet meer terug. Denzel Richardson was met vijf honkslagen de grote man aan Amsterdamse zijde. Dankzij de 8-3 overwinning en de sweep op Storks loopt L&D Amsterdam weer twee puntjes in op koploper Curaçao Neptunus.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

De stand in de Hoofdklasse ziet er na acht volledige speelronden als volgt uit:

In de volgende speelronde staan de volgende teams tegenover elkaar:
HCAW – L&D Amsterdam*
Twins Oosterhout – Curaçao Neptunus*
Silicon Storks – DSS
Hoofddorp Pioniers – Quick Amersfoort
* vanwege de Europa Cup spelen deze teams op donderdag, vrijdag en zaterdag tegen elkaar. Alle wedstrijden op donderdag worden deze speelronde vanwege Hemelvaartsdag overdag gespeeld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse