Jonathan Schoop (rechts) tijdens de World Baseball Classic van 2017.

Honkbal

MLB Update: Opnieuw 2-HR game Schoop

MLB Update: Opnieuw 2-HR game Schoop

Jonathan Schoop (rechts) tijdens de World Baseball Classic van 2017.
Jonathan Schoop (rechts) tijdens de World Baseball Classic van 2017.
Foto: © 2017 World Baseball Classic, Inc.

Vorige week las je hier dat Schoop al twee keer eerder dit seizoen twee homeruns in dezelfde wedstrijd sloeg. Dat lukte hem deze keer opnieuw. Verder lees je deze week in de MLB update over een zeer goede Bogaerts en een aantal injury updates.

Bovendien is de All-Star Voting geopend en kun je op de “Kingdom Boyz” stemmen via deze link.

Het was een prima week voor Ozzie Albies, die met 7 hits in 27 slagbeurten deze week .304 sloeg. Één van die hits was een tweehonkslag, waardoor zijn slugging percentage niet erg veel stijgt. Het is een nog wat onopvallende start van het seizoen voor Albies, die een jaar geleden op dezelfde datum op een slaggemiddelde van .275 stond met 14 homeruns.

Xander Bogaerts zet zijn opmars voort en is nu verreweg de meest productieve speler uit deze lijst. Met een WAR van 2.4 staat hij bovendien in de top-10 van beste spelers in de MLB op dit moment. Hij ligt op schema om meer dan 30 homeruns te slaan en sloeg ook deze week een homerun tegen de Houston Astros:

Gregorius heeft zijn eerste (Minor League) homerun van het seizoen inmiddels ook geslagen en herstelt zo goed van zijn elleboogblessure dat hij al gepromoveerd is naar Triple-A om daar nog even ritme op te doen en zo snel mogelijk door te stromen naar de hoofdmacht. Gisteren speelde hij zeven innings als korte stop, vandaag zal hij als aangewezen slagman spelen en morgen keert hij terug voor negen innings in het veld. 4 juni is met potlood in de agenda omcirkeld als datum waarop Gregorius terug zou kunnen keren. Dat betekent dat hij in de volgende MLB Update weer terug is bij de Yankees!

Na een hele goede week hoopten fans van de Athletics en Profar natuurlijk dat hij nu echt uit zijn slump gebroken was. Dat bleek echter niet het geval. De tweede honkman sloeg weliswaar een homerun, maar zag zijn wRC+ weer zakken. Gelukkig gaat het defensief steeds beter met de Curaçaoënaar, getuige ook onderstaand artikel:

Jonathan Schoop kende een zeer matig seizoen in 2018. Het leidde de Brewers ertoe te beslissen om zijn contract niet te verlengen en dus was Schoop opeens free agent. De tweede honkman besloot een eenjarig contract te tekenen bij de Twins om zo op zichzelf te gokken in de hoop volgend jaar een veel groter contract in de wacht te slepen.

Met de Twins is Schoop hard op weg om het record voor meeste homeruns voor een team in een seizoen te slaan. Zelf staat hij al op tien homeruns (vorig jaar sloeg hij zijn tiende homerun op 5 juli) en sloeg hij deze week voor de derde keer twee homeruns in één wedstrijd:

Weinig updates over Simmons die nog een lange weg te gaan heeft om van zijn zware enkelblessure te herstellen.

Jansen blijft rustig werken aan zijn ERA en ziet ook zijn aantal saves gestaag stijgen. Op maandag pakte hij zijn enige save van de week en dat was een belangrijke, waarbij hij wat hulp kreeg van een fantastische aangooi van MVP-kandidaat Cody Bellinger. Het werd een 5-out save tegen de Mets en dat deed hij op Memorial Day, de Amerikaanse herdenkingsdag. Opvallend genoeg kwam ook zijn laatste 5-out save in het reguliere seizoen op een nationale feestdag: Independence Day.

Azië

Het slaggemiddelde van Balentien zakte deze week een beetje en dat is niet geheel tegen de verwachting in. In zijn jaren in de Japanse NPB sloeg hij over het algemeen vooral zo rond de .260 en stond hij natuurlijk vooral bekend om zijn homeruns, zoals deze van afgelopen week:

https://twitter.com/fkhcRkZKzkXpYhg/status/1131138295759421440

Rick van den Hurk is zich nog altijd terug aan het vechten van zijn blessure, maar lijkt steeds dichterbij een terugkeer bij de SoftBank Hawks te komen. Deze week mocht hij in elk geval weer in het eigen stadion gooien:

https://www.instagram.com/p/Bx6cadlgtZr/

Bernadina heeft in zijn eerste week bij zijn nieuwe team in Taiwan uitstekend gespeeld. Zijn eerste homerun en gestolen honk zijn binnen en een slaggemiddelde van .300 is uiteraard in elke league goed. Zo ziet Bernadina er overigens uit in het shirt van de Monkeys:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal