Golden League

Terrasvogels & Roef! verslaan koplopers Golden League

Terrasvogels & Roef! verslaan koplopers Golden League

Kelsy Pieneman (links) en Jessica Waasdorp (rechts) zorgden voor de winnende honkslagen voor Terrasvogels tegen Olympia Haarlem. Foto (c) Marco Stoovelaar

Voor aanvang van de op donderdagmiddag gespeelde wedstrijden in de Golden League had koploper FysioExpert Olympia Haarlem slechts eenmaal verloren. Sparks Haarlem nam de tweede plaats in met drie nederlagen. Sinds zaterdag 20 april zette Olympia Haarlem veertien wedstrijden om in winst. Sparks Haarlem won de laatste acht wedstrijden op rij. Aan deze ‘winning streaks’ kwam op donderdag een einde. Olympia Haarlem trok tweemaal (5-4, 2-1) aan het kortste einde bij Terrasvogels (nummer 4), terwijl Sparks Haarlem de meerdere moest erkennen (5-2, 8-7) in Roef! (nummer 3), dat hierdoor bezit nam van de tweede plaats. In beide double-headers kwam één van de overwinningen tot stand na verlenging. Ook de onderste vier ploegen uit de Golden League stonden tegenover elkaar. Dat resulteerde in een dubbele overwinning voor DSS en Tex Town Tigers. DSS bleef Twins Oosterhout de baas (3-8, 1-9), Tex Town Tigers was te sterk voor Hoofddorp Pioniers (3-0, 8-1). Hierdoor klom DSS een plekje op de ranglijst.

Terrasvogels vs. FysioExpert Olympia Haarlem, 5-4, 2-1

Spanning was er genoeg op Sportpark ‘De Elta’ in Santpoort-Zuid, maar Terrasvogels beschikte over de langste adem en won tweemaal met één punt verschil. In het openingsduel nam Terrasvogels de leiding in de eerste slagbeurt, maar kwam Olympia Haarlem langszij in de vijfde inning. Dat bleef zo tot en met de zevende inning, zodat een verlenging volgde. Een spectaculaire en puntrijke slagbeurt met veel punten. In de eerste helft van de achtste inning scoorde Olympia Haarlem drie punten op Jacquelyn Sertic, die voor het eerst dit seizoen in actie kwam voor Terrasvogels. De Amerikaanse werpster, die ook vorig jaar voor de ploeg gooide, kreeg loopsters op het tweede en derde honk. Een opofferingsslag van Dinet Oosting, een opofferingsstootslag van Jessie van Aalst en een honkslag van Virginie Anneveld leverden drie punten en een 1-4 voorsprong op. Dat bleek niet genoeg, want Terrasvogels antwoordde met vier punten op vier honkslagen op werpster Eva Voortman. De linkshander, die dertien keer drie slag liet noteren, moest toezien hoe de wedstrijd alsnog kantelde. Met drie honken bezet kon worden gescoord op een velderskeus-klap van Jessica Waasdorp en een opofferingsstootslag van Gabi Obia. Even later kwam de stand weer in balans na een ferme tweehonkslag van Solange Starrenburg, die pas in de voorgaande inning aanvallend was ingezet als pinch-hitter. Een infield-hit van Desiree Adriaansz bracht Starrenburg naar het derde honk, waarna ze het winnende punt scoorde op een ‘walk-off single’ van Kelsy Pieneman.

Het tweede duel was eveneens van begin tot einde spannend en kwam ook pas in de slotbeurt tot ontknoping. Wederom opende Terrasvogels de score in de eerste slagbeurt en dat gebeurde na een honkslag van Jessica Waasdorp. Olympia Haarlem, dat een aantal scoringskansen niet wist te verzilveren, kwam langszij in de zesde inning, dankzij een tweehonkslag van Rosanne de Vries. Gelijk daarna kreeg Terrasvogels de kans de leiding te hernemen, maar liet drie loopsters achter. Een inning later sloeg de thuisploeg wel toe. Met twee uit en Ella Krommendijk (velderskeus) op het honk werd Lizzie Clarijs geraakt door een worp van werpster Ilona Andringa. Hoewel het eerste honk niet vrij was werd toch voor een opzettelijke vrije loop gekozen voor Karin Tuk. Hierdoor werd weliswaar de slagvaardige powerhitter ontweken, maar schoof ook het winnende punt op naar het derde honk. Even later was het Jessica Waasdorp die voor een ‘walk-off single’ tekende en het winnende punt over de plaat bracht.

Roef! vs. Sparks Haarlem, 5-2, 8-7

Spanning was er ook in Moergestel waar Roef! de volle winst pakte tegen Sparks Haarlem. In de eerste wedstrijd sloeg Roef! al vroeg toe en stond reeds na drie slagbeurten met 4-0 voor. Een driehonkslag van Elizabeth Snow opende de score in de eerste inning, waarna een honkslag van Onaisha Franka de voorsprong verdubbelde in de tweede inning. Roef! was opnieuw productief op werpster Kirsten Scheele in de derde inning. Dit keer sloeg Elizabeth Snow een punt binnen met een honkslag. Even later zorgde een stootslag-honkslag van Noa Armirotto voor het vierde punt van de thuisploeg. De spanning keerde terug in de eerste helft van de vijfde inning, want toen wist ook Sparks Haarlem tot scoren te komen. Roef!-werpster Rachael Knapp zag Maxime van Dalen toen openen met een tweehonkslag, waarna Alexa Peterson volgde met een homerun. Daar bleef het bij voor Sparks, terwijl Roef! nog een punt wist toe te voegen in de eigen vijfde slagbeurt, dankzij een homerun van Isa Los.

In de tweede wedstrijd gooide Kirsten Scheele wederom als werpster voor Sparks Haarlem, net als Quincy Catsburg. Internationals Ginger de Weert en Rebecca Soumeru kwamen niet in actie voor de Haarlemse ploeg. De wedstrijd begon voortvarend voor Sparks Haarlem, dat vijfmaal scoorde in de eerste helft van de eerste inning op werpster Marjolein Merkx. De snelle comfortabele voorsprong werd in de vierde inning opgevoerd naar 7-1, maar dat bleek niet genoeg. Roef! pakte twee punten terug in de tweede helft van de vierde inning, kwam langszij in de zesde slagbeurt en won in de achtste inning. In de eerste inning scoorde Sparks (met twee uit) vijfmaal op slechts twee honkslagen. Met Anne Blaauwgeers (stootslag-honkslag) op het tweede honk zorgden twee vrije lopen voor volle honken. Een doorgeschoten bal, vier wijd met volle honken, een wilde worp en een foute aangooi zorgden daarna voor vier punten, waarna Dervisa Mutic de stand met een honkslag opvoerde naar 0-5. Nadat Roef! eenmaal had gescoord in de derde inning, kwam Sparks tweemaal tot scoren in vierde inning na een tweehonkslag van McKayla Taylor en een fout. Sparks Haarlem had zodoende nog slechts één punt nodig om het duel voortijdig met een verschil van zeven punten te kunnen beëindigen. Maar hoe anders verliep de wedstrijd. De ommekeer begon in de tweede helft van de vierde inning toen Roef! tweemaal scoorde op een driehonkslag van Wies Ligtvoet. Sparks Haarlem werd verder puntloos gehouden, waarna Roef! in de zesde inning op gelijke hoogte wist te komen door viermaal te scoren. Drie van de punten kwamen tot stand met twee uit. Wies Ligtvoet bracht het eerste punt binnen met een honkslag. Met twee uit werd er gescoord toen Elizabeth Snow met volle honken werd geraakt door een worp, waarna Cindy van der Zanden volgde met een honkslag die twee punten opleverde. Een verlenging moest ook in Moergestel voor de ontknoping zorgen. Sparks Haarlem liet in de achtste inning twee loopsters achter, waarna Roef! de honken vol kreeg. Eerst bereikte tie-break loopster Wies Ligtvoet het derde honk na een opofferingsstootslag. Met het eerste en tweede honk open werd besloten twee opzettelijke vrije lopen weg te geven om een gedwongen loop-situatie te creëren. Dat pakte verkeerd uit, want Cindy van der Zanden kreeg een ‘gewone’ vrije loop en dat bezorgde Roef! de winst.

Twins Oosterhout vs. DSS, 3-8, 1-9

DSS won tweemaal overtuigend van Twins Oosterhout. Aanvankelijk waren beide ploegen in de eerste wedstrijd aan elkaar gewaagd, want na twee innings wees het scorebord een 2-2 stand aan. Beide teams kwamen tot scoren in de derde inning. Voor DSS kon het eerste punt worden gescoord na een fout, waarna een driehonkslag van Sophie Bugter voor het tweede punt zorgde. Even later zorgde een fout voor het eerste Twins-punt en bracht Minke Blok de stand in balans met een homerun. DSS besliste de wedstrijd met een ferme uithaal in de eerste helft van de vijfde inning. De Haarlemse ploeg kreeg snel de honken vol, waarna Sophie Bugter opnieuw stevig uithaalde en de bal over de omheining in het midveld dreunde voor een grand slam homerun! Met een 3-6 stand nam DSS meer afstand door tweemaal te scoren in de zevende beurt. Denice van Dijk zorgde met een tweehonkslag voor het eerste punt, waarna ze zelf kon scoren op een fout.

In de tweede ontmoeting stond DSS na vier innings met slechts 1-2 voor. Twins opende de score in de eerste inning op een strakke honkslag van Machteld Rector. DSS antwoordde met twee punten in de tweede inning, wat gebeurde op een honkslag van Dominique Burger. DSS haalde in de vijfde inning met zeven punten uit, die werden gescoord na een wisseling van werpster. Morgan Sampson en Dominique Burger zorgden beiden met een tweepunten-tweehonkslag voor de aanvallende hoogtepunten in deze slagbeurt.

Tex Town Tigers vs. Hoofddorp Pioniers, 3-0, 8-1

In de eerste wedstrijd sloeg Hoofddorp Pioniers drie honkslagen meer dan Tex Town Tigers (7-4), maar maakte ook twee fouten. De ploeg bleef puntloos, terwijl TTT vanaf de vierde inning driemaal tot scoren kwam. Pioniers liet negen loopsters achter, waarvan drie in de eerste helft van de vierde inning. Even later opende Tex Town Tigers de score na een honkslag van Myrthe Smid. Een klap van Shaneequa Kock verdubbelde de voorsprong in de vijfde inning,waarna het derde punt werd toegevoegd in de zesde slagbeurt. Met twee uit kreeg de thuisploeg was het routinier Nadine Marinus die een honkslag sloeg en daarmee voor het derde punt zorgde.

De tweede wedstrijd bleef drie innings puntloos, maar toen sloeg Tex Town Tigers toe met vijf punten in de vierde inning. Met volle honken en één uit werd het eerste punt gescoord na vier wijd voor Nadine Marinus. Twee punten konden daarna worden gescoord op een klap van Eloïse Tribolet (velderskeus-plus-fout). Honkslagen van Merel Oosterveld en Laura Wissink maakten er een 5-0 stand van. Pioniers wist eenmaal tegen te scoren in de vijfde inning via een honkslag van Nina Oomes, maar daar bleef het. Een tweehonkslag van Myrthe Smid leverde Tex Town Tigers weer twee punten op in de vijfde inning. Het verschil van zeven punten werd daarna bereikt in de zesde inning via een tweehonkslag van Laura Wissink.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League