Voor de tweede maal in de historie werd Tennessee Wesleyan winnaar van de NAIA World Series.

College

Max Draijer wint NAIA World Series

Max Draijer wint NAIA World Series

Voor de tweede maal in de historie werd Tennessee Wesleyan winnaar van de NAIA World Series.
Voor de tweede maal in de historie werd Tennessee Wesleyan winnaar van de NAIA World Series.

Max Draijer heeft gisteravond met zijn team de NAIA World Series gewonnen. In de kampioenswedstrijd won zijn Tennessee Wesleyan op Harris Field in Lewiston (Idaho) met 6-2 van St. Thomas. Voor de Bulldogs was het nog maar het tweede kampioenschap uit de historie van de universiteit en de tweede sinds 2012. “Het was een geweldige ervaring”, laat Draijer weten vanuit de Verenigde Staten.

De 21-jarige Draijer begon zijn collegecarrière in de Verenigde Staten in 2016 bij Cochise College, waarvoor hij ook in 2017 uitkwam. Via Lewis-Clark State College Warriors kwam hij dit jaar terecht bij Tennessee Wesleyan University, een school in de stad Athene (Tennessee). Met dit team behaalde hij zijn grootste succes. In de finale van het kampioenschap van de National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA) werd het als zesde geplaatste St. Thomas uit Florida verslagen. NAIA is een organisatie voor colleges en universiteiten in Noord-Amerika.

De winst in de World Series was een bekroning van zijn laatste seizoen als collegehonkballer. “Ik heb een goed seizoen gehad met een heel goed team”, blikt Draijer terug op de afgelopen maanden. “Het was echt vechten voor een spot in de startende line-up.”

Geslaagd

Max Draijer sloeg in de kampioenswedstrijd één van de punten voor zijn ploeg binnen.
Max Draijer sloeg in de kampioenswedstrijd één van de punten voor zijn ploeg binnen.

Draijer speelde met de Bulldogs één van zijn beste seizoenen. In zijn 55 wedstrijden kwam hij tot 72 honkslagen (.400) met maar liefst acht homeruns. Bovendien zorgde de Nederlander voor 37 binnengeslagen punten en 43 gescoorde runs. Hij speelde verdedigend zeer sterk met slechts zeven veldfouten (.949). Met zijn ervaring verdiende Draijer als derde honkman een basisplaats in de kampioenswedstrijd van gisteravond, waarin hij voor één van de binnengeslagen punten voor zijn ploeg zorgde. “Mijn seizoen was al geslaagd. En dan eindigen met een national championship, dat maakt het helemaal mooi”, aldus Draijer.

Voor Tennessee Wesleyan was de wedstrijd extra speciaal. De honkballers speelden voor de achtjarige Neyland Pickel, die een strijd voert tegen kanker. In het bijzijn van zo’n 2.400 toeschouwers mocht Neyland vrijdagavond de eerste bal gooien. De ploeg van Draijer wachtte hierna niet lang om op voorsprong te komen. Al in de eerste inning opende de ploeg de score. Hierna scoorde de ploeg in vrijwel alle slagbeurten om in de zesde inning op een beslissende 1-6 voorsprong te komen. Die achterstand kon St. Thomas uit Florida niet goed meer maken. Max Draijer (1 uit 4) sloeg met een opofferingsslag in de vijfde inning het vijfde punt voor zijn ploeg binnen. “Het was een geweldige ervaring”, vertelt Draijer. “Het stadion zat vol. Voor de wedstrijd was er een mooie ceremonie met het volkslied. Het hele toernooi was een mooie ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik heb van elk moment genoten.”

Zomercompetitie

Tennessee Wesleyan won dit seizoen 56 wedstrijden en verloor slechts tien duels. Daarmee was de ploeg van Draijer voor het dubbele eliminatie toernooi van de NAIA World Series als eerste geplaatst. In de aanloop naar de kampioenswedstrijd won Tennessee Wesleyan op Harris Field in Lewiston (Idaho) zaterdag met 11-3 van Indiana Tech, maandag met 15-6 van Georgia Gwinnett en dinsdag met 2-3 van de latere finalist St. Thomas.

Nu het seizoen voor zijn collegeteam erop zit, keert Draijer nog niet terug naar Nederland. Na een korte vakantie van twee weken reist hij door naar Californië. Daar neemt hij met Top Speed Baseball deel aan de zomercompetitie van de Golden State Collegiate Baseball League. Volgens verwachting keert Draijer eind juli weer terug naar Nederland waar hij de selectie van Hoofddorp Pioniers kan versterken. Of het verblijf van Draijer, die in 2017 acht officiële interlands speelde voor het Nederlands Koninkrijksteam, in de Verenigde Staten nog een vervolg krijgt, is afwachten. “Ik hoop nog wat jaren in Amerika te kunnen spelen. Als profhonkballer of in independent ball”, laat hij weten. “Maar als dat niks wordt, dan ga ik gewoon in Nederland honkballen.”

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in College