HB Hoofdklasse

Hoofddorp doet goede zaken in strijd om plek drie

Hoofddorp doet goede zaken in strijd om plek drie

Raul Jacobs ontwijkt de tikactie van Rowan van Hoek en scoort voor Hoofddorp Pioniers (Foto: Raymond Beugeling/Hoofddorp Pioniers Instagram)

Vanwege de Europa Cup, waar Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam deze week in Bologna aan deelnemen, werd er in het Hemelvaart weekend op vier verschillende dagen gespeeld. Neptunus en Amsterdam reizen met een goed gevoel na respectievelijk drie en twee overwinningen af naar Italië, terwijl Hoofddorp Pioniers goede zaken deed in de strijd om plaats drie.

Hoofddorp Pioniers – Quick Amersfoort

Na de eerste competitiehelft stonden Hoofddorp Pioniers en Quick Amersfoort op de derde en vierde plaats. Afgelopen weekend stonden zij tegenover elkaar in een onderling duel. Op donderdag was Lars Huijer in het thuisduel voor Hoofddorp heer en meester. Huijer gooide in negen shutout innings liefst zestien keer drie slag en kreeg slechts drie honkslagen tegen. Met 80 strikeouts staat Huijer nu bovenaan in de Hoofdklasse. Het hart van de Hoofddorpse slagploeg was op dreef op donderdag. Raul Jacobs, Mervin Gario, Tyler Boersma en Joey Eeman sloegen samen 11 uit 17 en zorgden voor het gros van de runs in de 7-0 overwinning.

In Amersfoort bleef de Hoofddorpse slagploeg hot. Tegen Sem Robberse, tot nog toe een van de beste werpers in de Hoofdklasse, kwam Hoofddorp tot elf honkslagen en maakte daarbij bovendien gebruik van zeven Amersfoortse veldfouten op weg naar een 10-1 overwinning. Opnieuw ging de win naar een werper genaamd Lars. Deze keer was het Lars Broersen. Tyler Boersma werd met vier honkslagen in vijf slagbeurten man van de wedstrijd.

https://www.instagram.com/p/ByGJQr7oIlJ/

De wedstrijd van zondag mondde uit in een waar slugfest. Zevenentwintig honkslagen en 22 runs in negen innings. Lange tijd liep de wedstrijd gelijk op: 4-4 na drie innings, 5-5 na vier innings en 7-7 na zes innings. In het laatste deel van de wedstrijd bleek de aanval van Quick toch iets sterker. Bryan Engelhardt, die eerder in de wedstrijd al zijn zesde homerun (3-run) van het seizoen sloeg, sloeg in de zevende inning een bases clearing double om de stand op 11-7 te brengen. Quick zou nog drie runs scoren, terwijl Hoofddorp daar slechts één run tegenover kon zetten. In de strijd om de derde plaats deed Hoofddorp goede zaken dit weekend, maar Quick won het laatste duel met 14-8.

Box Score (donderdag)
Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

HCAW – L&D Amsterdam

De nummers twee en drie van de Hoofdklasse van 2018 stonden dit weekend tegenover elkaar. Op Hemelvaartsdag was het de nummer drie van vorig seizoen, de nummer vijf van dit seizoen, die de openingswedstrijd van deze serie won.

Ian Delemarre kreeg een spot start bij HCAW en gooide 6.2 shutout innings. Beide teams kwamen niet verder dan vier honkslagen, want ook Kevin Heijstek was zes innings lang erg goed. De RBI-double van Ruendrick Piternella in de tweede inning zorgde voor wat uiteindelijk het enige punt van de wedstrijd zou blijken. HCAW won thuis met 1-0.

https://www.facebook.com/henk.seppen/posts/1930799290358581

Op vrijdagavond werd er in Amsterdam gespeeld en opnieuw nam HCAW de leiding. In de zesde inning zorgden een honkslag van Oliver van der Wijst Severino en een wilde worp van starter Jim Ploeger voor een 2-0 voorsprong. In de zevende inning kwam Amsterdam op gelijke hoogte. Met lopers op het eerste en derde honk scoorde Kenny Berkenbosch het eerste Amsterdamse punt op een pick off die langs het eerste honk gegooid werd. Even later scoorde Delano Selassa de gelijkmaker op een sacrifice fly van Victor Draijer.

In de achtste inning kreeg Kenny Berkenbosch met volle honken vier wijd en kon Roelie Henrique de 3-2 scoren. Via een dubbelspel kwam HCAW uit de inning, maar Mike Groen gooide de wedstrijd in het slot en zo won Amsterdam het tweede duel uit deze serie.

Op zaterdagmiddag namen de Amsterdammers al vroeg een ruime voorsprong. Mede dankzij een 2-run triple van Niels van Weert en een 2-run double van Denzel Richardson stond L&D Amsterdam na vier innings met 6-1 voor. De Bussumers deden in de zesde inning iets terug door twee runs te scoren op vijf vrije lopen, maar met twee uit en de honken vol viel de honkslag die zij nodig hadden niet. Reliever Jhan Rifaela gooide de wedstrijd met twee sterke innings in het slot en bezorgde de Amsterdammers een 6-4 overwinning.

L&D Amsterdam vloog op zondag naar Bologna om daar de Europa Cup te spelen, HCAW neemt het deze week op tegen DSS in de strijd om de play-offs.

Box Score (donderdag)
Box Score (vrijdag)
Box Score (zaterdag)

Twins Oosterhout – Curaçao Neptunus

In Oosterhout pakte Diegomar Markwell zijn achtste overwinning van het seizoen. Met vijf shutout innings verlaagde hij bovendien zijn ERA naar 1.87. Ook zijn tegenstander Thomas Roijers deed het uitstekend. Hij hield het acht innings vol op de heuvel, maar de drie runs die hij in de vierde inning tegen kreeg, bezorgden hem toch de loss. Gianison Boekhoudt (RBI single), Dudley Leonora (RBI-double) en Shaldimar Daantji (RBI-triple) bezorgden hun team de 3-1 overwinning.

Ook Neptunus en Twins speelden hun tweede wedstrijd in deze serie op vrijdagavond. Twins bleef in Rotterdam lang in de buurt, maar de Rotterdammers maakte in de zevende inning een einde aan alle spanning. Opnieuw speelden Dudley Leonora en Shaldimar Daantji een belangrijke rol met RBI-hits en ook Quintin de Cuba sloeg een punt over de thuisplaat om de voorsprong van 4-1 uit te breiden naar 7-1. Neptunus won uiteindelijk met 7-2. Orlando Yntema pakte, als reliever, zijn zesde win van het seizoen.

Op zaterdag bleef het een stuk langer spannend. Stijn van der Meer bezorgde Neptunus een vroege 1-0 voorsprong, maar Japanse werper Yuto Onodera hield de Rotterdamse slagploeg lang tegen. Pas in de zesde inning zorgde Gianison Boekhoudt er met zijn zesde homerun van het seizoen voor dat Neptunus uitliep naar 3-0. Boekhoudt voert nu de Hoofdklasse aan in zowel homeruns als RBI en staat bovendien vierde met een slaggemiddelde van .353. Misja Harcksen gooide vijf shutout innings op weg naar zijn achtste win van het seizoen. Hij deelt in dat klassement de leiding met teamgenoot Diegomar Markwell.

Box Score (donderdag)
Box Score (vrijdag)
Box Score (zaterdag)

Silicon Storks – DSS

De nummer zeven en acht in de Hoofdklasse stonden afgelopen weekend tegenover elkaar. Zij speelden drie close games en op donderdag waren er zelfs twaalf innings nodig om de winst te behalen. Na negen innings stond er een 6-6 tussenstand op het scorebord. Relievers Jurrian Koks en Moreno Vork deden weinig voor elkaar onder en kwamen in extra innings nauwelijks in de problemen. In de twaalfde inning kreeg Storks via een honkslag, een vrije loop en een opofferingsstootslag lopers op tweede en derde honk met een uit. Quinlan de Windt sloeg de bal vervolgens het buitenveld in voor een walk-off sac fly en zo won Storks de eerste wedstrijd met 7-6.

In Haarlem nam DSS op zaterdag een 4-2 voorsprong in de vierde inning. Koen Halderman opende de slagbeurt met een honkslag en kon scoren op de triple van Tommy van de Sanden, die op zijn beurt het vierde Haarlemse punt scoorde op de honkslag van Leandro Anasagasti. Juan Carlos Sulbaran kwam als reliever in de vijfde inning op de heuvel tegen zijn oude ploeg en kreeg in vijf innings slechts één run tegen. De werper van het Koninkrijksteam pakte de win in de 4-3 overwinning voor de Haarlemmers.

https://www.facebook.com/media/set/?set=ms.c.eJxNkdmRAzAIQzvKcBv331gmYpH3942QQGiWalhEiF5x~%3BSiAi4Zo3xMLQqQ6S~_wPWM6I7YjFOZ7mRZCNkaaHBBRCkI4UW1M~%3B9RvJqgUGU~_u32Jj6M73weCOZ8OizoAQKTQKHaTzQA2RBn99Id~_8tPce9a48COFMax5lxMcMepVTYrK5B0wuQTtNEpyKs8EyFSYWPgo2ZQvEW6~_mjtw~_7DkXcBTWvbL4yJtZ5fiA2L2Oj5reMjZ7PHcaO6T~%3BFLCb6BXKTeqA~-.bps.a.1561142414019034&type=1&xts[0]=68.ARBe8rYqUhDmYjUEMJFsjZygmivzcbcerDh1xV07q0ykHkK0L-mUDcYihNlWwmE_3Iw3SUxN7BKW3usRLTFOFanvZ8xBSuHxIm3L4DVPoeTItkkoyd9CzZPuW2a8PyBUnkQf06JqhDnZah3rjmL3AjSK2jnFNvsC-btUKJyvs5ThgOELB9f7aX5IXQ7O0cmeyf_V2ul1953HqGTPRQwKkW2aPWiu70PdWONxTKEByJLmzmEOtXsi4cv5zI3np7X7ay4Jq8q4OX5XpLKWxv5I&tn=HH-R

Ook op zondag bleef het tot het laatste moment spannend. Starters Tim Halderman (7.1 IP, 2 ER) en Jurrian Koks (7 IP, 1 ER) deden het uitstekend en Storks ging met een 2-1 voorsprong de negende inning in. Op oud-DSS speler Kevin Nieveld sloeg Mitchel Dautzenberg zijn teamgenoot Diamond Silberie (double) over de thuisplaat voor de gelijkmaker. Opnieuw moest Storks dus proberen een walk-off overwinning uit het vuur te slepen.

Catcher Jurriaan Dijk (2 uit 3) opende de gelijkmakende negende slagbeurt met een vrije loop en schoof naar het tweede honk op de sac bunt van Roy Winkel. Nick Winkel zorgde er met zijn honkslag voor dat Storks voor de tweede keer in vier dagen tijd juichend van het veld kon stappen na een walk-off overwinning.

Box Score (donderdag)
Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

De stand ziet er na dit weekend als volgt uit:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse