Golden League

Volle winst Terrasvogels & Sparks Haarlem

Volle winst Terrasvogels & Sparks Haarlem

Taisa Kirindongo steelt het tweede honk voor Sparks Haarlem tegen Hoofddorp Pioniers en glijdt langs korte stop Riangela Flanegin. Foto (c) Fred Versluis.

Terrasvogels en Sparks Haarlem wonnen zaterdag hun double-header in de Golden League, maar opmerkelijk genoeg hadden de twee ploegen de handen vol aan het lager geplaatste DSS en Hoofddorp Pioniers. Na een nipte 1-0 winst in de eerste wedstrijd volgde een 6-4 overwinning. Sparks Haarlem keek tweemaal tegen een achterstand aan tegen Pioniers, maar draaide beide wedstrijden om en won met 1-4 en 4-8. Koploper FysioExpert Olympia Haarlem moest een forse 12-2 nederlaag in slechts vier innings slikken tegen Roef!, maar kwam vervolgens tot een 0-6 shutout-winst. Twins Oosterhout maakte een einde aan een ‘losing streak’ door met 1-3 te winnen bij Tex Town Tigers. In het tweede duel trok de ploeg met 14-4 aan het kortste einde. Op zondag was Tex Town Tigers tweemaal te sterk voor het Talent Team Holland (0-14, 8-1).

Terrasvogels vs. DSS, 1-0, 6-4

In de eerste wedstrijd hielden pitchers Jacquelyn Sertic (Terrasvogels) en Meehra Nelson (DSS) elkaar keurig in balans in dit Amerikaanse pitchingduel. Beide teams werden op maar vijf honkslagen gehouden. En dus waren ook de punten duur. DSS kreeg de grootste scoringskans in de vierde inning, maar liet toen drie loopsters achter. Even later was het Terrasvogels dat in de vierde slagbeurt twee loopsters achterliet. Het enige punt werd gescoord in de zesde inning. Katharina Szalay begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Ella Krommendijk en scoorde op een honkslag van Lizzie Clarijs. Dat bleek genoeg.

In het tweede duel kreeg DSS ook een aantal loopsters, maar wist onvoldoende tot scoren te komen. Iets wat de ploeg in voorgaande wedstrijden verschillende keren overkwam. DSS liet wederom drie loopsters achter, dit keer in de eerste inning, maar scoorde het eerste punt in de tweede slagbeurt. Daar stonden vier punten van Terrasvogels tegenover. Met één uit sloeg Solange Starrenburg een driehonkslag en scoorde de gelijkmaker na een doorgeschoten bal. Een foute aangooi op een opofferingsstootslag leverde even later twee punten op, waarna een opofferingsslag van Ella Krommendijk de stand op 4-1 bracht. DSS wist een punt terug te pakken in de derde inning. Morgan Sampson begon de derde inning voor DSS met een honkslag en scoorde later, maar Terrasvogels reageerde weer met twee eigen punten. Dat gebeurde in de derde slagbeurt op een tweehonkslag van Solange Starrenburg. De oud-international, die onlangs in de ploeg terugkeerde, gaf daarmee aan het slaan (met loopsters op de honken) nog lang niet te zijn verleerd. DSS wist nog tweemaal tot scoren te komen op pitcher Roos-Marijn Kramer, die haar negende winst boekte. Eerst via een homerun van Courtney Senas in de vierde inning. Het volgende punt kwam tot stand in de zevende inning na een honkslag van Noa Brand, die op haar beurt haar rentree maakte in het team van DSS. Zij was niet de enige nieuweling in de Haarlemse ploeg, die sinds donderdag ook de beschikking heeft over de Tsjechische Lucie Halakucova.

Hoofddorp Pioniers vs. Sparks Haarlem, 1-4, 4-8

Hoofddorp Pioniers speelde twee prima wedstrijden tegen Sparks Haarlem, dat de afgelopen weken wat moeizaam op gang lijkt te komen. Met wat meer geluk aan hun zijde had Hoofddorp zaterdag zomaar tweemaal kunnen winnen van de meervoudig landskampioen. Maar uiteindelijk zorgde de ervaring in de Sparks-ploeg voor een ommekeer en stond Pioniers alsnog beide keren met lege handen.

In de eerste ontmoeting nam Pioniers de leiding in de eerste inning.Met twee uit sloeg Riangela Flanegin toen een worp van Rebecca Soumeru over de omheining en lang bleef dat het enige punt in de wedstrijd. Sparks Haarlem kreeg weer loopsters, maar werd puntloos gehouden, omdat Kelsey Huijzer een prima wedstrijd gooide en goed werd gesteund door haar verdediging. De ommekeer kwam in de zesde inning, want toen sloeg Sparks met drie punten toe. Anne Blaauwgeers begon met een honkslag en scoorde later de gelijkmaker op een opofferingsslag van Alexa Peterson. Na de honkslag van Blaauwgeers had Kimberly Jones vier wijd gekregen en zij scoorde toen Suka van Gurp alle honken afliep op een inside-the-park-homerun. Sparks voegde nog een punt toe in de zevende inning op een fout.

In de tweede wedstrijd nam Pioniers een meer comfortabele 4-1 voorsprong. Wederom wist Sparks Haarlem aanvankelijk niet veel terug te doen op startende werpster Iris Strookman. Pioniers was productief in de eerste inning, sloeg vier honkslagen en scoorde driemaal. Het eerste punt kwam tot stand na een honkslag van Shari van Heyningen, die het als linksveldster druk had en een prima double-header speelde, waarin ze liefst tien vangballen maakte. Een tweehonkslag van Dionne Cooper was goed voor twee punten en verhoogde de stand naar 3-0. Sparks wist daar een punt tegenover te stellen in de tweede inning dankzij een driehonkslag van Taisa Kirindongo, maar Pioniers kwam ook gelijk weer tot scoren na een honkslag van Riangela Flanegin. Maar ook dit keer bleek de voorsprong niet genoeg, want Sparks Haarlem sloeg in de vierde inning met zes punten toe. Sparks kreeg snel de honken vol, waarna werd gescoord op een honkslag van Taisa Kirindongo. Nadat het volgende punt was gescoord op een fout trok Sparks het duel naar zich toe dankzij uithalen van McKayla Taylor (tweehonkslag) en Maxime van Dalen (honkslag), die beiden twee punten binnensloegen. In de zesde inning kwam Sparks nogmaals tot scoren, dit keer via een inside-the-park-homerun van Dervisa Mutic.

Roef! vs. FysioExpert Olympia Haarlem, 12-2, 0-6

Koploper Olympia Haarlem, dat op donderdag tweemaal verloor van Terrasvogels, leed in Moergestel een forse 12-2 nederlaag bij Roef! in het eerste duel van hun double-header. De Haarlemse ploeg heeft door de jaren heen wel eerder met tien punten verschil verloren, maar zelden gebeurde dat in slechts vier innings. Roef! liet dertien honkslagen in de boeken opnemen, Olympia kwam niet verder dan vier. Tien van de Moergestelse honkslagen werden genoteerd op pitcher Eva Voortman, die ook nog eens vijf vrije lopen weggaf en een slagvrouw met een worp raakte. Roef! sloeg al vroeg toe in de eerste inning met drie punten en voegde er daar twee aan toe in de tweede slagbeurt. In de derde inning wist Olympia de achterstand terug te brengen naar 5-2 dankzij een tweehonkslag van Dinet Oosting, maar daar bleef het bij voor de regerend landskampioen. Voor Roef! was het scoren echter nog niet afgelopen, want de thuisploeg kwam in de vierde inning tot een rally van zeven punten, genoeg om het duel voortijdig af te kunnen sluiten vanwege het verschil van tien punten. In de vierde inning kwam Roef! ook tot zeven honkslagen, waaronder puntscorende tweehonkslagen van Eva van Knegsel, Sophie Verdaasdonk en Kim Donkers.

In de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Dit keer was Olympia aanvallend op dreef met tien honkslagen en kwam Roef! niet verder dan vier hits op Ilona Andringa. Maar toch duurde het lang voordat Olympia het duel definitief besliste. Een fout zorgde in de eerste inning voor het eerste Olympia-punt. Dat bleef lang zo, want pas in de zesde inning wist de Haarlemse ploeg weer tot scoren te komen. Dit keer na honkslagen van Rosanne de Vries en Dinet Oosting. De voorsprong werd verdubbeld naar 0-6 door driemaal te scoren in de zevende inning. Virginie Anneveld begon met een driehonkslag, waarna ze scoorde op een honkslag van Mariëlle Vleugels. Een fout leverde later nog eens twee punten op.

Tex Town Tigers vs. Twins Oosterhout, 1-3, 14-4

Op zaterdag was er eindelijk weer eens een succesje voor Twins Oosterhout. De ploeg van coaches Jeroen den Duijn en Rob Hendriks opende de double-header bij Tex Town Tigers met een goed duel, kwam tot dertien honkslagen en won met 1-3. Daarmee maakte Twins een einde aan een reeks van veertien opeenvolgende nederlagen. Nadat Tex Town Tigers drie loopster had achtergelaten in de derde inning opende Twins de score in de vierde slagbeurt. Met één uit sloeg Corine Ammerlaan een honkslag en schoof op na een honkslag van Ilse van de Wouw. Vervolgens werd Emma de Brouwer ingezet als pinch-runner voor Ammerlaan en vond bij TTT een werpsterswissel plaats. Een honkslag van Ellinor Keepers zorgde daarna voor volle honken. Even later scoorde De Brouwer op een opofferingsslag van Sara Riou, maar die klap eindigde ook in een dubbelspel, omdat Van de Wouw in een lange rundown werd uitgeschakeld. Twins voegde twee punten toe in de vijfde beurt via honkslagen van Machteld Rector en Corine Ammerlaan. Tex Town Tigers wist hier alleen in de eigen vijfde inning een punt tegenover te zetten.

In de tweede wedstrijd kwam Tex Town Tigers sterker uit de startblokken, scoorde vijfmaal in de eerste inning, achtmaal in de tweede en won met 14-4 in 3 1/2 inning. Zo snel kan het gaan. TTT kwam tot elf honkslagen, waaronder drie van Laura Wissink, die ook drie punten binnensloeg en tweemaal scoorde. Ilse van de Wouw zorgde voor het aanvallende hoogtepunt aan de zijde van Twins, want zij zorgde met een tweehonkslag voor drie punten in de derde inning.

Tex Town Tigers vs. Talent Team Holland, 0-14, 8-1

Op zondag ondervond Tex Town Tigers weinig problemen tweemaal tot winst te komen tegen het Talent Team Holland. In de eerste wedstrijd had de ploeg aan vier innings genoeg. TTT kwam tot veertien honkslagen met aanvallende hoofdrollen voor Merel Oosterveld (3-uit-4) en Nadine Marinus (drie binnengeslagen punten), de twee meest ervaren speelsters in de Enschedese ploeg. Het Talent Team kwam niet verder dan twee honkslagen. Na een rustig begin met drie punten in de eerste inning haalde TTT in de derde slagbeurt uit met acht punten op acht honkslagen.

In de tweede wedstrijd hield het Talent Team de schade aanvankelijk beperkt en stond ‘slechts’ met 3-0 achter na drie innings. Het Talent Team wist daar in de vierde inning een punt tegenover te zetten dankzij een tweehonkslag van Julia van der Meer. Even later nam Tex Town Tigers meer afstand door viermaal te scoren in de tweede helft van de vierde inning. De thuisploeg voegde er in de volgende twee innings twee punten aan toe om ook dit duel voortijdig af te kunnen sluiten. Ook in dit duel sloeg Merel Oosterveld drie honkslagen, waaronder twee driehonkslagen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League