Dwayne Kemp aan slag voor Curaçao Neptunus.

ECC 2019

Curaçao Neptunus oppermachtig naar tweede winst

Curaçao Neptunus oppermachtig naar tweede winst

Dwayne Kemp aan slag voor Curaçao Neptunus.
Dwayne Kemp aan slag voor Curaçao Neptunus.
Foto: © FIBS/Lorenzo Bellocchio

Curaçao Neptunus heeft vandaag ook zijn tweede wedstrijd tijdens de European Champions Cup gewonnen. In Bologna scoorde de Rotterdamse titelverdediger achtmaal in de vijfde inning om met 14-4 te winnen van het Duitse Bonn Capitals. Morgen sluit Neptunus de eerste ronde af met een wedstrijd tegen Rouen Huskies.

Na de knappe 1-2 overwinning op het Italiaanse Parmaclima van gistermiddag was er vanochtend in de wedstrijd tegen Bonn Capitals geen tijd om rustig bij te komen. De Duitse kampioen schreef vorig jaar geschiedenis door in de Bundeliga als eerste club ooit in alle veertig wedstrijden uit de reguliere competitie ongeslagen te blijven.

In het Gianni Falchi-stadion had de ploeg uit Bonn weinig ontzag voor de Nederlandse titelverdediger. Al in de eerste inning kwam Bonn Capitals na homeruns op rij van Christopher Goebel en Wilson Lee (3 uit 4) brutaal op voorsprong. Diezelfde Australische Lee, die sinds 2015 uitkomt in de Duitse competitie, wist hierna als pitcher de titelverdediger vier innings lang puntloos te houden.

Zegereeks

Even leek het scenario van twee jaar geleden zich te herhalen. Toen verslikten de Rotterdamse honkballers zich, na een knappe openingswinst tegen Bologna, op de tweede speeldag in hun Duitse tegenstander Mainz Atheltics. Na die wedstrijd begon Curaçao Neptunus aan een zegereeks van negen wedstrijden, die de Nederlandse kampioen twee opeenvolgende Europese clubtitels opleverde.

Vandaag volgde ook overwinning nummer tien. De formatie van manager Ronald Jaarsma schrok op tijd wakker en poetste in de vijfde inning oppermachtig de tot inmiddels 0-4 opgelopen achterstand weg. Na vrije lopen voor Coco Johsnon en Stijn van der Meer luidde Dwayne Kemp de Rotterdamse rally in. Met zijn tweehonkslag sloeg hij zowel Johnson als Van der Meer over de thuisplaat.

Rake klappen

De slagploeg van Curaçao Neptunus beet zich hierna vast in zijn tegenstander. Na dertien slagmannen, zeven honkslagen en acht punten hadden de Rotterdamse honkballers een 8-4 voorsprong genomen. Na een punt van Gianison Boekhoudt in de zesde inning klaarde Neptunus het karwei in de zevende inning. Bonn Capitals leek de handdoek in de ring te hebben gegooid en stuurde de achttienjarige buitenvelder Anthony Rodriguez naar de heuvel. Hij kreeg rake klappen om zijn oren van Dwayne Kemp (2 uit 5), Dudley Leonora (3 uit 3) en Quintin de Cuba (tweehonkslag).

Daarmee vergrootte Neptunus de voorsprong tot 13-4 en kon Gregory Muller met een honkslag een einde aan de wedstrijd maken. Hij sloeg De Cuba over de thuisplaat om het verschil van tien punten op het scorebord te brengen en de wedstrijd te beëindigen. Winnend pitcher werd Brendan Schoemaker, die in de laatste vier innings geen enkel punt meer toestond en maar liefst zes keer drie slag gooide om daarmee pitchers te sparen voor de belangrijke wedstrijd tegen Rouen Huskies van morgen. Dat duel wordt morgen om 14.30 uur gespeeld. Winst in dat duel is voor het nog ongeslagen Neptunus noodzakelijk om zich te verzekeren van een plaats in de halve finales.

         1 2 3 4 5 6 7 R H E
BONN CAPITALS  2 0 0 2 0 0 0 4 8 5
CURAÇAO NEPTUNUS 0 0 0 0 8 1 5 14 15 0

Pitchers Bonn Capitals
Wilson Lee (4 2/3+2 man): 3-6-6-4
Nicholas Miceli (1 1/3): 0-0-5-1
Anthony Rodriguez (2/3+3 man): 0-3-4-0

Pitchers Curaçao Neptunus
Elton Koeiman (3 1/3): 2-0-6-0
Brendan Schoemaker (3 2/3): 6-1-2-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2019