HB Hoofdklasse

MLB Update: Jansen in topvorm

MLB Update: Jansen in topvorm

Kenley Jansen verkeert de laatste weken in topvorm en lijkt zijn homerun probleem achter zich gelaten te hebben. Foto: Freek Bouw – Phrake Photography

Het is woensdag, tijd voor een nieuwe MLB update met uit de MLB goed nieuws over Kenley Jansen, uit de Minor Leagues goed nieuws over Didi Gregorius en uit Japan goed nieuws over Rick van den Hurk!

Vergeten jullie niet op de Kingdom Boyz te stemmen voor de All-Star Game? Dat kan via deze link.

Het was wederom geen hele speciale week voor Albies. Hij sloeg vier honkslagen in zeventien beurten en gaat nog een beetje mee in de trend die zijn Atlanta Braves ook volgen. Zij presteren nog niet helemaal naar verwachting en men hoopt dat zij snel op volle toeren zullen draaien. De Braves staan nu tweede in de NL East met 33 wins en 27 losses. Misschien dat Ozzie Albies Chain Giveaway Day de ommekeer is. Op die dag krijgen bezoekers van de Braves een replica van de ketting van Ozzie Albies, die altijd speelt met een ketting met een Curaçaose palmboom om zijn nek.

Xander Bogaerts blijft op en top presteren. Deze week kregen zijn fans een voorproefje van wat zij de Arubaan kunnen verwachten in Londen wanneer hij met de Red Sox tegen de Yankees speelt. In Yankee Stadium sloeg hij zijn elfde homerun van het seizoen (hij staat inmiddels al op 12). Bogaerts voert alle korte stops in de American League nu aan in homeruns, RBI en doubles (17) en staat vierde in slaggemiddelde.

Nog heel even geduld Didi-fans! De Curaçaose korte stop lijkt later deze week, wanneer de Yankees het in Cleveland opnemen tegen de Indians opgeroepen te worden naar de hoofdmacht. Voor het zover is moet hij in back-to-back wedstrijden 9 innings als korte stop gespeeld hebben. Stap 1 zette hij gisteren en vanavond moet dan de tweede wedstrijd op rij volgen. Overigens staat hij nog niet erg goed te slaan, maar manager Aaron Boone verwacht niet dat dit een probleem is: “Didi heeft ook in Extended Spring Training al erg veel at bats gepakt en is bijna klaar voor het grote werk.”

Verdedigend gaat het overigens prima met Didi:

https://www.facebook.com/milb/videos/829842010747684/UzpfSTE0MjQ0NTM2NTExMjA0NTc6MjM3Nzk5Njk0MjQzMjc4NQ/

Profar blijft aanmodderen. Hij sloeg de afgelopen week .211, maar voegde wel zijn negende homerun van het seizoen toe. Zo zou het zomaar kunnen dat Profar het seizoen wel eindigt met 30 homeruns. Zijn homerun van deze week kwam op een pitch van Gerrit Cole, één van de beste pitchers van de afgelopen seizoenen. Dat is natuurlijk wel weer een goed teken. Deze tikactie was een ander hoogtepunt van deze week:

Voor Jonathan Schoop was het een prima week. Hij sloeg .278 met vijf honkslagen waaronder een two-run homerun, al weer zijn elfde van het seizoen. Zijn broer Sharlon sloeg gisteren overigens zijn eerste van het seizoen voor L&D Amsterdam tegen Fortitudo Bologna tijdens de European Champions Cup.

Hier zie je de homerun van de jongste Schoop broer vanuit een unieke hoek:

Weinig tot geen nieuws over Andrelton Simmons deze week. Hij is nog altijd herstellende van een zware enkelblessure.

Al wekenlang is Kenley bezig om de schade die hij aan het begin van het seizoen opliep aan zijn ERA te herstellen. Een vijftal homeruns vroeg in het seizoen zorgden voor een opgeblazen ERA, terwijl alle andere stats er prima uitzagen. Ook deze week gooide hij weer erg sterk, kreeg hij geen runs tegen, verbeterde hij zijn K/BB ratio en verlaagde hij zijn ERA, dat inmiddels al weer bijna onder de 3.00 ligt. Met 18 saves staat Jansen derde in de MLB achter Kirby Yates en Shane Greene. Jansen zit in ’the zone’ en daar kunnen ook de blote billen van een Diamondbacks niets aan veranderen:

Azië

In Japan gaat de zon op, gaat de zon onder en slaat Wladimir Balentien homeruns. Dat zijn zekerheidjes in het Verre Oosten. De dertiende homerun van het seizoen voor Balentien ging naar schatting 131 meter ver en kwam in de wedstrijd tegen Yokohama DeNA Baystars:

Het moment waar wij als Nederlandse fans (en vooral Rick zelf) lang op gewacht hebben, was eindelijk daar! De rentree van Rick in de NPB op de heuvel voor de Hawks. En die rentree begon geweldig! Vijf innings lang was “The Holland Hammer” perfect. In de zesde inning kreeg hij na een error en twee honkslagen een homerun om zijn oren die zijn statistieken minder goed doen lijken dan ze eigenlijk zijn. Acht strikeouts in 5.1 innings en niet onbelangrijk: zijn eerste win van het seizoen is in the pocket.

De statistieken van Roger Bernadina zien er op het eerste oog prima uit. Toch zal hij zelf hopen zijn slugging percentage iets te kunnen verhogen. Gezien zijn statistieken van de afgelopen seizoenen in de Koreaanse KBO mogen de Taiwanese fans meer extra base hits verwachten van “The Shark”. Op 29 mei was Bernadina wel de gevierde man bij de Monkeys toen hij een walk-off honkslag sloeg en zijn team aan een 3-2 overwinning hielp:

https://twitter.com/LamigoJapan/status/1133980389113049089

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse