Dudley Leonora zorgde voor vijf van de acht punten voor zijn ploeg.

ECC 2019

Curaçao Neptunus naar halve finales

Curaçao Neptunus naar halve finales

Dudley Leonora zorgde voor vijf van de acht punten voor zijn ploeg.
Dudley Leonora zorgde voor vijf van de acht punten voor zijn ploeg.
Foto: © Robert Bos

De honkballers van Curaçao Neptunus moesten er vandaag even op wachten, maar wisten zich tenslotte als eerste ploeg te plaatsen voor de halve finales van de European Champions Cup. Uitblinker Dudley Leonora scoorde in de zevende inning van de wedstrijd tegen Rouen Huskies het winnende punt, waarna de titelverdediger in zijn laatste slagbeurt uitliep naar de 8-3 overwinning. De elfde opeenvolgende voor de Rotterdammers in Europa. Dat is de langste serie in zestien jaar tijd.

International Dudley Leonora had een uitstekende dag. Hij sloeg zowel in de eerste als de derde inning punten binnen. Maar pas nadat hij in de zevende inning, bij een 3-3 tussenstand zelf had gescoord, was de winst binnen. Met een tweehonkslag sloeg Leonora vervolgens in de achtste inning nog eens een punt binnen. In die laatste inning liep de titelverdediger uit van een 4-3 voorsprong naar de 8-3 winst.

De overwinning op Rouen Huskies, dat moest winnen om zicht te houden op de halve finales, kwam moeizaam tot stand. Alhoewel dat niet veel te maken had met de startend pitcher van de Rotterdammers. De twintigjarige Aaron de Groot begon het duel met maar liefst tien strikeouts. Toch kon De Groot, die vorig jaar voor Storks zijn debuut in de hoofdklasse had gemaakt en vorige maand terugkeerde van zijn collegeavontuur, niet voorkomen dat Rouen Huskies tweemaal de achterstand weg wist te werken.

Langste serie

Lang lukte het de slagploeg van Curaçao Neptunus niet om een comfortabele voorsprong te nemen. In de eerste zes innings werden op het pitchen van Yoann Vaugelade (8-4-13-3) maar liefst negen spelers achtergelaten op de honken. Zodoende kon de Franse international het volledige duel blijven staan. Hij kon zijn ploeg echter niet aan een overwinning helpen, waarmee de Franse kampioen de halve finales heeft misgelopen.

De ongeslagen titelverdediger Curaçao Neptunus en nummer twee Parmaclima hebben zich vandaag wel geplaatst voor de halve finales. De Rotterdamse ploeg van manager Ronald Jaarsma deed dat met zijn elfde opeenvolgende Europese overwinning. Het is de langste serie overwinningen voor een Europese club sinds het Rotterdamse Neptunus twintig wedstrijden won, verdeeld over zes toernooien, tussen zondag 17 juni 2001 en zaterdag 21 juni 2003. Met de eerste plaats in de poule ontloopt Curaçao Neptunus in de halve finales L&D Amsterdam. Dat betekent wel dat Neptunus zeer waarschijnlijk eerst af moet rekenen met de Italiaanse kampioen Unipolsai Bologna om voor het derde jaar op rij terug te keren in de finale.

         1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
 ROUEN HUSKIES  0 0 1 0 0 2 0 0 0 3 4 3
 CURAÇAO NEPTUNUS 1 0 2 0 0 0 1 4 X 8 13 1

Pitchers Rouen Huskies
Yoann Vaugelade (8): 8-4-13-3

Pitchers Curaçao Neptunus
Aaron de Groot (5 1/3+2 man): 10-4-3-1
Berry van Driel (2/3): 0-0-1-0
Misja Harcksen (2): 1-1-0-0
Kevin Kelly (1/3): 0-0-0-0
Gianison Boekhoudt (2/3): 1-0-0-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2019