Gilmer Lampe sloeg in de wedstrijd tegen Arrow Ostrava een grandslam-homerun.

ECC 2019

Ook L&D Amsterdam naar laatste vier

Ook L&D Amsterdam naar laatste vier

Gilmer Lampe sloeg in de wedstrijd tegen Arrow Ostrava een grandslam-homerun.
Gilmer Lampe sloeg in de wedstrijd tegen Arrow Ostrava een grandslam-homerun.
Foto: © FIBS/Lorenzo Bellocchio

L&D Amsterdam is terug in de halve finales van de European Champions Cup. Nadat de Amsterdamse honkballers een jaar geleden nog de halve eindstrijd misliepen, is de ploeg van manager Brian Finnegan dit jaar ijzersterk teruggekomen. Dat werd vandaag bekroond met een klinkende 22-2 overwinning op het Tsjechische Arrows Ostrava. Daarmee is L&D Amsterdam na Curaçao Neptunus de tweede Nederlandse club in de halve finales.

Een jaar geleden werd L&D Amsterdam nog teleurstellend zevende in het Europese clubtoernooi. En dus had de Amsterdamse ploeg dit jaar wat goed te maken. Dat liet L&D Amsterdam al op de openingsdag van de European Champions Cup zien met een knappe overwinning op de Italiaanse landskampioen. Vandaag werd voor de tweede dag op rij een tegenstander in vijf innings van het veld geveegd.

De Amsterdamse ploeg had weinig genade met Arrows Ostrava, dat met een overwinning op L&D Amsterdam zelfs nog de halve finales had kunnen bereiken. Maar dat de Nederlandse ploeg het niet zover liet komen, werd al snel duidelijk. Al in de eerste slagbeurt nam L&D Amsterdam een 3-0 voorsprong.

Vuurwerk

Het echte vuurwerk werd bewaard voor de derde inning. In deze slagbeurt sloeg eerst Kenny Berkenbosch al met een homerun twee punten binnen. Na hem sloegen bovendien Gilmer Lampe en Denzel Richardson homeruns op rij. Lampe deed dat zelfs met volle honken. Tegen de tijd dat de stofwolken in het Teseo Bondi stadion in Castenaso waren opgetrokken, was de voorsprong voor L&D Amsterdam opgelopen tot 13-2. Op nog eens acht hits werden een inning later negen runs gescoord om de wedstrijd na 4 1/2 innings te kunnen beëindigen.

De Amsterdamse slagploeg kwam tot twintig honkslagen, waaronder driehonkslagen voor Roelie Henrique (3 uit 4) en Kenny Berkenbosch (3 uit 3). Samen met Lampe (5) sloegen Henrique (4) en Berkenbosch (6) vijftien van de 22 Amsterdamse punten over de thuisplaat. Winnend pitcher Jim Ploeger stond in vijf innings slechts twee honkslagen toe, waaronder een solohomerun aan Terrell Joyce in de derde inning.

Halve finales

Het was de grootste overwinning tijdens de European Champions Cup sinds Unipolsai Bologna op 9 juni 2017 met dezelfde cijfers had gewonnen van Mainz Athletics. Met de 22-2 winst hebben allebei de Nederlandse clubs de halve finales bereikt van de European Champions Cup.

Die halve finale wordt morgen een Nederland-Italiaans onderonsje. Om 14.30 uur staat L&D Amsterdam tegenover Parmaclima, waarna om 20.30 uur titelverdediger Curaçao Neptunus om een plaats in de finale speelt tegen Unipolsai Bologna . Na de 2-1 nederlagen op de eerste speeldag van deze European Champions Cup zijn de Italiaanse clubs gewaarschuwd.

        1 2 3 4 5 R H E
ARROWS OSTRAVA 0 1 1 0 0 2 2 2
L&D AMSTERDAM  3 0 10 9 X 22 20 0 

Pitchers Arrows Ostrava
Marko Vykoukal (2 1/3+2 man): 2-2-4-2
Alexander Sin (1/3+3 man): 1-2-4-0
Martin Kubovcik (1 1/2): 0-2-12-0

Pitchers L&D Amsterdam
Jim Ploeger (5): 4-2-2-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2019