Honkbal

Washington Nationals draften Junior Martina

Washington Nationals draften Junior Martina

Junior Martina, hier in actie voor Team Kingdom of the Netherlands U23, is door de Washington Nationals gedraft. (Foto: WBSC)

In de eerste week van juni vindt traditiegetrouw de draft in de Major League Baseball plaats. De grootste talenten uit high school en college baseball worden dan om en om geselecteerd door de proforganisaties uit Major League Baseball. In de zestiende ronde van deze draft werd door de Washington Nationals Junior Martina geselecteerd.

Martina speelde het afgelopen seizoen voor Western Oklahoma State College en nam in 2018 nog met Team Kingdom of the Netherlands U23 deel aan het WK in Colombia. Met zijn goede stats voor Western Oklahoma speelde hij zich in de kijker bij de scouts van verschillende Major League organisaties en uiteindelijk waren het dus de Nationals die hem in de zestiende ronde met de 483e pick in de draft selecteerden.

Voor Western Oklahoma sloeg de 21-jarige Martina dit seizoen .397 met 12 homeruns, 72 runs en 54 RBI. Een geweldig seizoen, waarmee hij de Nationals kon overtuigen dat hij een gokje waard was in de draft. Martina, die in 2018 nog voor DSS uitkwam in de Hoofdklasse, laat via zijn Instagram account weten dat er met deze draft een droom van hem is uitgekomen om als professioneel honkballer aan de slag te kunnen.

Bij de Washington Nationals wordt Martina naast de broers Spencer en Carter Kieboom de derde speler die voor het Koninkrijksteam uit kan komen. Eerder speelden ook Roger Bernadina en Shairon Martis voor de Nationals op het hoogste niveau.

https://www.facebook.com/heath.howes.1/videos/2610221395673365/UzpfSTEwMDAwMDY3MDQ5OTEzMTozMDYwNjExMjk0OTk0MTQ6MTA6MDoxNTYxOTY0Mzk5Oi01MTUxMjc1MjkyNjUyNjYyODk5/?viewer_id=1027171650

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal