HB Hoofdklasse

Jason Halman slaat Twins langs Pioniers

Jason Halman slaat Twins langs Pioniers

Jason Halman sloeg zijn Twins op donderdagavond met een walk-off homerun naar een 1-0 overwinning op Hoofddorp (Foto: Jan Kruijdenberg)

Er werden op donderdagavond twee close games gespeeld in de Hoofdklasse, terwijl de derde wedstrijd van de avond (omdat Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam in Italie strijden om de European Champions Cup werden er slechts drie wedstrijden gespeeld) uitdraaide op een monsterzege.

Twins Oosterhout – Hoofddorp Pioniers

In Rosmalen waren beide startende werpers zeer goed op dreef. Lars Huijer kreeg in acht innings slechts twee honkslagen tegen en gooide twaalf keer drie slag. Thomas Roijers gooide 8.1 innings en kwam ook nauwelijks in de problemen. In de negende inning stond het nog 0-0 toen Jason Halman aan slag kwam tegen Pioniers reliever Paul Kirkpatrick. Met één slag kreeg hij de pitch die hij zocht en sloeg hij zijn eerste homerun van het seizoen op een zeer goed moment: een walk-off homerun in het linksveld.

Box Score

HCAW – DSS

Christopher Pfau en Juan Carlos Sulbaran waren in Bussum verstrengeld in een pitchersduel. De beide slagploeg waren in de vroege innings dreigend. Zo had DSS via een honkslag en twee vrije lopen de honken vol met twee uit in de tweede inning. Pfau kwam echter uit de inning met een strikeout op Runai Coran. Sulbaran had de pech dat Norbert Jongerius in de derde inning kon scoren op een fout. Jongerius kwam op het honk dankzij een geraakt werper en stal het tweede en derde honk. De aangooi naar drie schoot het linksveld in en gaf Jongerius de kans om de 1-0 te scoren.

In de middle innings hadden beide slagploegen duidelijk last van de laaghangende zon. Pas in de achtste inning scoorde HCAW nog twee runs op reliever Lars Werkman op weg naar een 3-0 overwinning.

Box Score

Silicon Storks – Quick Amersfoort

Voor Quick is het in de strijd om de derde plek in de Hoofdklasse van groot belang om dit weekend drie keer te winnen van de nummer acht Silicon Storks. Op donderdagavond werd daar een goede start aangegeven met een 16-2 overwinning.

Tijmen Takke sloeg een homerun (Foto: Jan Kruijdenberg)

Colin van Laar pakte de win voor Quick met zes sterke innings en aanvallend zorgden de broers Engelhardt samen voor vijf hits in acht slagbeurten en vijf RBI. Tijmen Takke sloeg een 2-run homerun in de mercy rule overwinning.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse