HB Hoofdklasse

HCAW sweept DSS en loopt in op concurrentie

HCAW sweept DSS en loopt in op concurrentie

HCAW won, mede dankzij een homerun van Rodney Daal (foto), dit weekend drie keer van DSS (Foto: Alfred Cop)

De regen was op zaterdag de spelbreker in de Hoofdklasse, waardoor wedstrijd twee en drie van deze serie pas op zondag en dinsdagavond gespeeld konden worden. HCAW deed goede zake met een sweep tegen DSS, terwijl concurrenten Hoofddorp en Twins punten verspeelden dit weekend. L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus speelden de European Champions Cup en kwamen deze week niet in actie in de Hoofdklasse.

HCAW – DSS

In Bussum werd de zondagwedstrijd vanwege het bekende Pinkstertoernooi van HCAW om 18.00u gespeeld. Met alle jeugdspelers, die eerder op de dag hun toernooi speelden, op de tribune namen de bezoekers de voorsprong. Na vijfenhalve inning had DSS dankzij RBI van Runai Coran en Tommy van de Sanden een 2-0 voorsprong. Startend werper Sander Helmendach had de slagploeg van HCAW goed onder controle, maar in de zesde inning zorgden een velders keuze met volle honken en een succesvolle double steal voor twee runs voor HCAW.

Vanaf hier mondde de wedstrijd uit in een knotsgek duel, waarin de voorsprong telkens van het ene team naar het andere team ging. Rodney Daal (solo homerun en RBI double) en Bob van der Meer (3-run double) maakten uiteindelijk het verschil in de 10-7 overwinning.

Ook de inhaalwedstrijd van dinsdag leek lange tijd een prooi te worden voor de Haarlemmers. Een 2-run homerun van Aldi Guzman zorgde voor een vroege voorsprong, die dankzij sterk werpen van de van een blessure teruggekeerde Nick Keur en Alexander Valdez, tot in de achtste inning op het scorebord stond. In de achtste inning was het Patrick Bok die met een honkslag twee runs over de thuisplaat sloeg om HCAW op gelijke hoogte te brengen met DSS. In de negende en in de tiende inning werd er niet gescoord. In de elfde inning bleek Bok opnieuw belangrijk. Zijn lead-off double stelde HCAW in staat om voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong te nemen. Raoell Kortstam kwam als pinch-runner in de wedstrijd en kon op een wilde worp het derde honk bereiken. Op de foute aangooi naar drie kon hij zelfs het uiteindelijke winnende punt scoren. Christopher Pfau gooide de wedstrijd in het slot en verdiende de win.

Box Score (zondag)
Box Score
(dinsdag)

Quick Amersfoort – Silicon Storks

De meest opvallende uitslag kwam dit weekend uit Den Haag, waar Silicon Storks met ruime cijfers won van Quick Amersfoort. Voor Storks leek alles goed te gaan. Starter Jurrian Koks gooide zes sterke innings, waarin hij slechts twee (onverdiende) runs tegen kreeg. Aanvallend sloegen zeven van de negen starters een honkslag, vier van hen sloegen zelfs meerdere hits. Kris Morris was de absolute uitblinker voor Storks. In de 15-2 overwinning sloeg hij drie (extra) basehits: twee doubles en een triple. Hij was daarmee bovendien goed voor drie binnengeslagen punten.

Op dinsdag waren de rollen volledig omgedraaid. Brian van Laar domineerde zeven innings lang op de heuvel voor Quick en had na één inning al genoeg run support om de win te pakken. Quick scoorde namelijk in de eerste inning maar liefst negen runs op acht honkslagen en vier veldfouten. Daar kwamen later in de wedstrijd, op weg naar een 14-1 overwinning nog vijf runs bij. Joran Berkhout (2 uit 5) was de uitblinker met een homerun en drie binnengeslagen punten.

Box Score (zondag)
Box Score (dinsdag)

Hoofddorp Pioniers – Twins Oosterhout

Na de walk-off overwinning op donderdagavond, ging Twins op zondag op zoek naar een nieuwe overwinning om de hoop op de play-offs in leven te houden. Zondag namen zij al snel de voorsprong dankzij een two-run single van Shurman Marlin. In de derde slagbeurt werden er nog eens drie runs gescoord op vijf honkslagen.

Twins werpers Nick Veale (5 IP), Koen Postelmans (2 IP), Marvin Brown (1 IP) en Stefan Ianelli (1 IP) gooiden gezamenlijk een one-hitter en kregen slechts één onverdiend punt tegen. Twee insurance runs in de vijfde inning brachten de uiteindelijke eindstand op het scorebord: 7-1.

Op dinsdagavond kreeg Twins aanvankelijk de meeste kansen om te scoren. Beide starters, Paul Kirkpatrick voor Hoofddorp en Yuto Onodera voor Twins, kwamen echter nauwelijks in de problemen. Pas in de achtste inning werd er voor het eerst gescoord. Met lopers op het tweede en derde honk sloegen Dylan Farley en Joey de Koning RBI-singles. Niet veel later kon via een wilde worp zelfs een derde run gescoord worden. Twins probeerde in de negende inning uit alle macht alsnog de sweep te bewerkstelligen en ze kwamen nog dichtbij. Yuki Yoshimura sloeg met zijn tweehonkslag twee teamgenoten over de thuisplaat, maar met twee uit viel de honkslag die nodig was voor de gelijkmaker net niet. Hoofddorp won het derde duel uit de serie en behield daarmee de derde plek in de Hoofdklasse.

Box Score (zondag)
Box Score (dinsdag)

De stand in de Hoofdklasse ziet er nu als volgt uit:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse