Didi Gregorius is vandaag begonnen aan zijn eerste World Baseball Classic.

Honkbal

MLB Update: Didi is back!

MLB Update: Didi is back!

Didi Gregorius is vandaag begonnen aan zijn eerste World Baseball Classic.
Didi Gregorius is terug in de Major League en laat gelijk zien van grote waarde te zijn voor de Yankees.
Foto: © Henk Seppen

Op donderdag was het zover: Didi Gregorius maakte zijn seizoensdebuut in de Major League. De korte stop van de Yankees keerde terug van een blessure en sloeg direct twee honkslagen in zijn eerste wedstrijd. In deze MLB update is er bijna uitsluitend goed nieuws over de “Kingdom Boyz”.

Ozzie Albies heeft van alle tweede honkmannen in de National League heeft Ozzie Albies tot nu toe de meeste All-Star votes gekregen. Dat moet hem een ontzettende boost gegeven hebben, want kijk even naar het verschil met zijn statistieken van vorige week: .263/.322/.415 met 32 runs, 7 homeruns, 24 RBI, 91 wRC+ en 0.8 WAR.

Albies had dus echt een topweek en die had hij even nodig na een aantal magere weken. De drie homeruns waren mooi, maar deze play moet je echt gezien hebben:

Voor Bogaerts was het een steady week. Zijn WAR blijft rustig stijgen en hij sloeg al weer zijn dertiende homerun van het seizoen. Met zijn team gaat het even wat minder. Tweeënhalve week voordat de Red Sox in Londen tegen de Yankees spelen, staan zij 8 wedstrijden achter hun aartsrivaal in de stand van de AL Eastern Division. Aan Bogaerts heeft het in elk geval niet gelegen! Hij kan jouw steun in de All-Star Voting overigens goed gebruiken:

De eerste Didi Gregorius update met statistieken! En kijk eens hoe die eruit zien. Hij speelde pas vier wedstrijden (drie basisplaatsen), maar hij speelt alsof hij nooit weggeweest is. Al drie keer sloeg hij twee hits in een wedstrijd en zijn eerste homerun is ook al binnen. Welkom terug, Didi!

https://twitter.com/MLBonUNB/status/1137456761881944066

Ook voor Jurickson Profar was het een goede week. Zijn slaggemiddelde steeg met 12 punten en hij sloeg zijn negende homerun van het seizoen. In een podcast van Athletics beat writer Susan Slusser vertelt Profar hoe hij omgaat met zijn teleurstellende start van het seizoen:

Schoop is al een paar weken niet meer helemaal in topvorm, maar hij blijft zijn homeruns slaan en staat met zijn Minnesota Twins heel erg dik bovenaan in de AL Central Division. Dat hadden niet veel mensen voor aanvang van dit seizoen verwacht.

https://twitter.com/TwinsFrance/status/1138736800615321600

Simmons is nog altijd geblesseerd, maar er kwam gisteren goed nieuws vanuit LA. Manager Brad Ausmus gaf aan dat Simmons al snel weer live at bats zou kunnen in simulated games. Dat zijn wedstrijden tegen teamgenoten, waarin bepaalde situaties gesimuleerd kunnen worden en bijvoorbeeld Simmons veel sneller veel meer at bats kan nemen. De logische volgende stap zou hierna een rehab stint in de Minor Leagues zijn.

Voor Kenley Jansen was het wel een heel erg rustige week. De closer van de Dodgers kwam maar één keer in actie. Hij gooide één inning, gooide twee keer drie slag en pakte zijn negentiende save van het seizoen. Dat hij zo weinig in actie kwam, heeft onder meer te maken met het feit dat zijn collega’s in de bullpen veel voorsprongen weggegeven hebben in de afgelopen weken. Kijk eens naar onderstaande stats:

Azië

Opvallend nieuws vanuit Japan deze week: Wladimir Balentien sloeg géén homeruns. Dat gebeurt niet vaak. Zijn statline ziet er overigens nog steeds prima uit, maar deze update is toch minder leuk zonder een filmpje van een monsterlijke homerun van Coco.

Rick van den Hurk kwam deze week niet in actie voor de Fukuoka SoftBank Hawks, die hem ongetwijfeld nog rustig willen brengen nadat hij pas vorige week zijn eerste start van het seizoen maakte. In de volgende update is er vast weer van den Hurk nieuws te melden.

Bernadina heeft zijn homerun swing nog niet gevonden, maar slaat inmiddels ruim boven de .300 en heeft een on-base percentage van boven de .400. Zijn eerste twee doubles zijn nu ook binnen en Bernadina wordt langzaamaan een publiekslieveling in Taiwan.

In het stadion van de Monkeys hangt inmiddels al een Nederlandse vlag:

https://twitter.com/MarkBuckton1970/status/1137286659219660800

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal