Honkbal

Engelhardt en Halman keren terug in selectie voor World Port Tournament

Engelhardt en Halman keren terug in selectie voor World Port Tournament

Bryan Engelhardt keert terug in de selectie van Team Kingdom of the Netherlands (Foto: Rob Jelsma)

Van 12 tot en met 21 juli neemt Team Kingdom of the Netherlands deel aan het World Port Tournament. Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen heeft zijn selectie voor dit toernooi gepresenteerd. De selectie bevat twee debutanten, maar de meest opvallende namen zijn twee spelers die na jaren van afwezigheid weer terugkeren in de selectie: Bryan Engelhardt en Jason Halman.

Met Engelhardt en Halman haalt ’t Hoen twee van de beste sluggers uit de Hoofdklasse binnen. Engelhardt (Quick Amersfoort), die eerder dit jaar in een interview op Honkbalsite.com al aangaf vol voor de Olympische Spelen van 2020 te willen gaan, sloeg dit seizoen al zes homeruns. De linkshandige slagman keert voor het eerst sinds de Honkbalweek Haarlem van 2014 terug in de selectie.

Jason Halman maakte in 2011 voor het laatst deel uit van de selectie, maar maakte dit seizoen na lange afwezigheid een succesvolle rentree bij Twins Oosterhout. De catcher sloeg al elf tweehonkslagen en sloeg in het duel tegen Hoofddorp Pioniers vorige week donderdag zijn eerste homerun van het seizoen.

Debutanten

De bondscoach nam ook twee debutanten in de selectie op. Infielder Delano Selassa van L&D Amsterdam doorliep alle nationale jeugdselecties van U15 tot en met U23 en maakt nu voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht.

Outfielder Mark Smit van Hoofddorp Pioniers wordt door bondscoach ’t Hoen beloond voor opnieuw een goed seizoen in de Hoofdklasse. Smit brak pas op relatief hoge leeftijd in de Hoofdklasse door na een debuutseizoen bij RCH, maar is inmiddels al jarenlang een vaste waarde voor DSS (2015) en Hoofddorp Pioniers.

Selectie

Met 188 interlands is Engelhardt meteen de man met de meeste internationale wedstrijden op zijn naam. Ook Yurendell de Caster (122), Dwayne Kemp (121) en Rob Cordemans (118), die al sinds 1996 een vaste waarde is bij het Koninkrijksteam, speelden al meer dan 100 interlands. De selectie bestaat voor het overgrote deel uit spelers uit de Nederlandse Hoofdklasse, maar is aangevuld met twee spelers uit buitenlandse competities. Naast de Caster (Curaçao) is ook werper Mike Bolsenbroek (Duitsland) opnieuw geselecteerd.

World Port Tournament

Op 12 juli opent Team Kingdom of the Netherlands het World Port Tournament met een wedstrijd tegen Japan. Later in de week volgen wedstrijden tegen Curaçao, Taiwan en ook Team USA, dat dit jaar bestaat uit louter spelers met ervaring in de Major League Baseball. Stuk voor stuk sterke tegenstanders en mooie affiches. Over de doelstelling voor het toernooi is bondscoach ’t Hoen duidelijk: “Wij willen elk toernooi winnen en dat geldt uiteraard ook voor dit World Port Tournament, dat voor ons het begin is van een mooie en belangrijke zomer.”

Hiermee doelt ’t Hoen op het EK (Dutisland) en het Olympisch Kwalificatie Toernooi (Italië) voor de Spelen van Tokyo in 2020 die in september gespeeld zullen worden. Als kers op de taart volgt in november nog de Premier 12 in Mexico.

De volledige selectie:

Voornaam Achternaam Positie Aantal interlands
Mike Bolsenbroek Pitcher 25
Rob Cordemans Pitcher 118
Misja Harcksen Pitcher 1
Lars Huijer Pitcher 14
Kevin Kelly Pitcher 29
Diegomar Markwell Pitcher 92
Jim Ploeger Pitcher 21
Tom Stuifbergen Pitcher 38
Juan Carlos Sulbaran Pitcher 21
Kaj Timmermans Pitcher 3
Orlando Yntema Pitcher 43
Gianison Boekhoudt Catcher 66
Rodney Daal Catcher 5
Jason Halman Catcher 12
Yurendell DeCaster Infield 122
Dwayne Kemp Infield 121
Dudley Leonora Infield 38
Sharlon Schoop Infield 62
Delano Selassa Infield 0
Stijn Van der Meer Infield 66
Bryan Engelhardt Outfield 188
Gilmer Lampe Outfield 42
Denzel Richardson Outfield 8
Mark Smit Outfield 0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal