HB Hoofdklasse

Markwell pakt 140ste overwinning

Markwell pakt 140ste overwinning

Diegomar Markwell staat in de top-3 aller tijden van de meeste wins in de Hoofdklasse (Foto: Rob Jelsma)

Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam wonnen allebei hun eerste wedstrijd in de Hoofdklasse nadat zij vorige week beiden in Bologna streden om de Europese clubtitel. Dankzij de regen werd het duel tussen Hoofddorp Pioniers en Silicon Storks al vroeg afgelast. Zij spelen dit duel nu vanavond om 19.30u.

In Amersfoort speelden Quick en HCAW vier innings, maar bij een 3-2 voorsprong voor HCAW begon het te regenen. De wedstrijd werd gestaakt en wordt op maandagavond opnieuw gespeeld.

DSS – Curaçao Neptunus

Lange tijd ging de wedstrijd tussen DSS en Neptunus, die vanwege de regen pas om 20.15u kon beginnen, gelijk op. De tweede homerun van Aldi Guzman in de afgelopen drie dagen bezorgde DSS in de tweede inning een 2-1 voorsprong. In de derde inning zorgde Dwayne Kemp er met een two-run homerun voor dat de voorsprong toch weer in Rotterdamse handen kwam.

Na acht innings stond er een 4-3 voorsprong van Neptunus op het scorebord. Er bleek nog net genoeg tijd te zijn om de negende inning te beginnen voordat de curfew-regel in werking zou treden. In die negende inning brak Neptunus de wedstrijd volledig open. De Rotterdammers scoorden acht runs op vijf honkslagen. Julian Goins (4 uit 5 met twee doubles en 3 RBI) sloeg zelfs twee honkslagen in één inning op weg naar een 12-3 overwinning.

Voor Diegomar Markwell was het de 140ste overwinning (Bron: Neptunus) uit zijn Hoofdklasseloopbaan. De lefty komt hiermee in de top-3 aller tijden van werpers met de meeste wins in de Hoofdklasse. Hij deelt deze plek nu nog met Herman Beidschat en heeft alleen Bart Volkerijk (150) en Rob Cordemans (198) nog voor zich.

Box Score

L&D Amsterdam – Twins Oosterhout

Die 198ste overwinning van Rob Cordemans kwam op donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Twins. De veteraan gooide zes sterke innings, waarin hij acht keer drie slag gooide, vier honkslagen tegen kreeg en Twins slechts een verdiend punt wist te scoren. Het enige Oosterhoutse punt van de avond werd binnengeslagen door Jason Halman, die daarmee zijn ploeg in de tweede inning op een 1-0 voorsprong zette.

L&D Amsterdam kwam in de vijfde inning langszij toen Berkenbosch kon scoren op een vangfout in het Oosterhoutse outfield. Even later namen de Amsterdammers de voorsprong op een wilde worp. In de zesde slagbeurt zorgde Denzel Richardson er met zijn 2-run homerun voor dat de 4-1 eindstand op het scorebord kwam.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse