Tweede honkman Siegmon Francisca is te laat om de Canadees Mathieu Roy uit te maken.

Softbal

Oranje machteloos tegen Canadees slaggeweld

Oranje machteloos tegen Canadees slaggeweld

Tweede honkman Siegmon Francisca is te laat om de Canadees Mathieu Roy uit te maken.
Tweede honkman Siegmon Francisca is te laat om de Canadees Mathieu Roy uit te maken.

Het Nederlands softbalteam is vandaag in zijn tweede wedstrijd op het wereldkampioenschap ver verwijderd gebleven van een overwinning. Met vier homeruns sloeg de Canadese nummer twee van de wereld zich naar een 0-12 overwinning in vier innings. Jeff Delfina sloeg in de eerste inning de enige Nederlandse honkslag.

De Nederlandse softballers werden vandaag in de Hippos Arena in Havlíčkův Brod op alle fronten afgetroefd. De Canadese pitcher Devon McCullough zette de ene na de andere tegenstander met drie slag aan de kant. McCullough stond alleen een honkslag toe in de eerste inning aan openingsslagman Jeff Delfina. Hij kon vrijuit gooien, doordat zijn ploeg al in de eerste slagbeurt een comfortabele 0-7 voorsprong had genomen.

In die eerste slagbeurt werd snel duidelijk dat de Nederlandse pitcher Wesley Blonk geen enkele geheimen had voor de slagploeg van Canada. Steve Mullaly, de vierde slagman in de line-up, sloeg de bal al over de hekken om zijn ploeg op een 0-2 voorsprong te zetten. Nadat die voorsprong was opgelopen tot 0-3 ramde Tyler Pauli, met zijn 23 jaar de jongste speler uit het Canadese team, met volle honken de bal eveneens over de hekken.

Hegemonie

Linksvelder Dyron Joaquin kan een homerun niet voorkomen.

Daar hield Canada het niet bij. Door homeruns van Bryan Abrey (derde inning) en Blake Hunter (vierde inning) liep de wereldkampioen uit 2015 uit naar een 0-12 shut-out, waardoor de wedstrijd na vier innings kon worden beëindigd. De viervoudig wereldkampioen is hiermee het WK goed begonnen. Gisteren werd ook een andere Europese deelnemer al verslagen. Toen was Canada met 0-7 te sterk voor Denemarken. Canada bereikte twaalf keer het podium op het WK. Slechts eenmaal minder dan regerend wereldkampioen Nieuw-Zeeland, goed voor zeven wereldtitels. Canada was slechts één van de twee teams die de 22-jarige hegemonie van Nieuw-Zeeland heeft kunnen doorbreken.

De mannen van hoofdcoach Ben ten Pas krijgen nu een halve dag de tijd om de nederlaag te verwerken. Morgen staat om 10.30 uur het belangrijke duel op het programma tegen Singapore, de nummer 22 van de wereld. In het Svoboda Ballpark in Praag kan Nederland dan zijn eerste overwinning boeken. De softballers van Singapore wisten in acht innings nog niet tot scoren en kwamen tegen Australië en Venezuela niet verder dan drie hits.

     1 2 3 4  R H E
CANADA  7 1 2 2 12 12 0
NEDERLAND 0 0 0 0  0 1 0

Pitchers Canada
Devon McCullough (3): 8-0-1-0
Patrick Burns (1): 2-0-0-0

Pitchers Nederland
Wesley Blonk (2): 0-2-6-0
Enio Kwas (2): 1-0-6-0

https://www.facebook.com/WBSC/videos/2307565509506353/?xts%5B0%5D=68.ARDKFNVjAFUWECfVb5WA4j90nxokaaHPDHtCrWVifnMdr0Dr1DBTX1ewTFMBOYxTCvWDbC0PJg0gMtCPEXZX0XCS0YUXBhdLG-pmINMOS1UYEQieH9Tv5NnIWZ0sG4MQwbKLPC-gSfMPv5mwtw2Y9hbZOM8nev_EUR1BVS3YM3ajanOtZG28ZkwhyYAtXt9lqkrBgfR_1Pljqggi6uWvYVr_VUVikFDo3RAWzxrJY-ExQAWMjGFod6T7XlJd3raSjUCmiGUr_0eLKETfl_BsVvrRCEJQnJ36GqBzC9CyvY5Fm1sH2x33xXcLB9aVcbFVUgXjOwTZXsew6qhLx5NrgbS83HtB151WKevmgjGsqIVINvIVq_ZciSpOudAxI6fx&tn=-R

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal