HB Hoofdklasse

Ruime overwinningen voor HCAW en Neptunus

Ruime overwinningen voor HCAW en Neptunus

HCAW versloeg dit weekend twee keer Quick Amersfoort met ruime cijfers. Op zondag sloeg Rodney Daal een grand slam (Foto: Alfred Cop)

Hoofddorp Pioniers – Silicon Storks

Vanwege de regen op donderdag werd het eerste duel uit deze serie pas op vrijdagavond gespeeld. Lange tijd ging het duel tussen de nummer drie en de nummer acht van de Hoofdklasse gelijk op en beide startende werpers konden hun tegenstanders niet weerhouden van scoren. Het was dan ook niet verrassend dat de win naar een reliever ging op vrijdag. Sebastiaan Kok debuteerde in de Hoofdklasse, gooide twee shutout innings, gooide zijn eerste strikeout en pakte bovendien zijn eerste win.

Het verschil werd gemaakt in de vijfde inning toen Mervin Gario en Joey Eeman met RBI-hits zorgden voor een 5-3 voorsprong. Die niet veel later uitgebreid werd naar 8-4, waarmee de eindstand bereikt was.

Op zaterdag kon er vanwege de regen in Den Haag niet gespeeld worden, waardoor ook de tweede wedstrijd van deze serie in Hoofddorp gespeeld werd op zondag. Deze wedstrijd was nooit spannend en dat kwam vooral doordat Pioniers starter Paul Kirkpatrick een fantastische wedstrijd gooide. In zeven shutout innings kreeg hij slechts twee honkslagen tegen. Zijn slagploeg deed het met 17 honkslagen eveneens erg goed. Speler/coach Mervin Gario was de uitblinker bij Hoofddorp. Hij sloeg drie honkslagen en miste uiteindelijk alleen de homerun voor de cycle. Hoofddorp won de tweede wedstrijd van de serie met 9-1.

De derde wedstrijd wordt op dinsdagavond gespeeld. LET OP! De wedstrijd wordt vanwege het ontbreken van een lichtinstallatie in Den Haag en de thuiswedstrijd van Curaçao Neptunus op dezelfde avond gespeeld in Hoofddorp.

Box Score (vrijdag)
Box Score (zondag)

Quick Amersfoort – HCAW

De Bussumse slagploeg was dit weekend goed op dreef. Dat begon op zaterdag in de middle innings van de eerste wedstrijd van deze serie. Bij een 2-0 voorsprong openden Berend Ruben en Jeandro Tromp de vijfde slagbeurt met twee achtereenvolgende honkslagen. Op een stootslag van Bob van der Meer schoven zij door, maar een foutieve aangooi in dezelfde actie stelde beide lopers in staat om te scoren. Een honkslag (van der Wijst-Severino) en een sac fly (Bok) zorgden voor nog twee runs.

Een inning later sloeg Bryan Engelhardt een two-run triple en scoorde hij op de tweehonkslag van Odion Gouverneur om zijn team terug in de wedstrijd te brengen. Drie achtereenvolgende vrije lopen en RBI hits van van der Meer, van der Wijst-Severino en Rodney Daal zorgden voor de tweede 4-run inning op rij. Dit was de genadeklap in deze wedstrijd, die uiteindelijk met 13-3 door HCAW werd gewonnen.

Op zondag sloegen beide teams meer dan tien honkslagen. Het verschil zat vooral in het aantal vrije lopen dat werd uitgedeeld. HCAW-werpers Kaj Timmermans en debutant Gio de Graauw stonden slechts drie vrije lopen toe in negen innings. De werpers van Quick gooiden maar liefst twaalf keer vier wijd. De scoringskansen werden door HCAW, mede dankzij twee homeruns van Rodney Daal, uitstekend benut. De eerste homerun van Daal was zelfs een grand slam. HCAW won uiteindelijk met 14-4.

De derde wedstrijd van deze serie wordt op maandagavond om 19.30uur gespeeld in Amersfoort.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

L&D Amsterdam – Twins Oosterhout

De enige serie die dit weekend in zijn volledigheid gespeeld kon worden was de serie tussen Amsterdam en Twins. Na een 4-1 overwinning van de Amsterdammers op donderdag werd er op zaterdag opnieuw een close game gespeeld.

Starters Kevin Heijstek en Nick Veale kregen beiden in zeven innings slechts één run tegen. L&D Amsterdam leek in de achtste inning een beslissende voorsprong te nemen toen Gilmer Lampe teamgenoot Sharlon Schoop over de thuisplaat sloeg voor de tweede run. In de negende inning sloeg Christopher Gé echter de gelijkmaker binnen met een honkslag in het midveld.

Relievers Tom Stuifbergen, Mike Groen (Amsterdam) en Raf Cocu (Twins) hielden in de tiende en elfde inning de nul. Cocu kwam zonder moeite ook de twaalfde inning door en dus wist Twins al zeker dat er in elk geval een gelijkspel binnen was. Met lopers op eerste en tweede honk deed Yuki Yoshimura in de gelijkmakende slagbeurt echter dit:

https://www.facebook.com/TwinsHonkbal/videos/902919820049838/

Op zondag nam Twins in Amsterdam direct weer een voorsprong. Shurman Marlin sloeg met zijn double Joshua Zara en Jason Halman over de thuisplaat. Amsterdam kreeg in de gelijkmakende slagbeurt de honken vol voordat er een nul gemaakt was, maar wist alleen op een sac fly van Denzel Richardson te scoren. In de derde inning bracht Sharlon Schoop Amsterdam alsnog op gelijke hoogte met een solo homerun.

Twee slagbeurten later was het Linoy Croes die L&D met een two-run single een 4-2 voorsprong bezorgde. Werpers Jim Ploeger, Jhan Rifaela en Maickel Rietel hielden deze voorsprong vast, hoewel Twins in de negende inning nog wel iets dichterbij kwam dankzij twee veldfouten en een wilde worp. De comeback kwam echter net tekort en Amsterdam won met 4-3.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

DSS – Curaçao Neptunus

Ook in deze serie verregende de zaterdagwedstrijd en zo werd ook de tweede wedstrijd in deze serie een thuiswedstrijd voor DSS. De Haarlemse ploeg keek al vroeg tegen een ruime achterstand aan. De Rotterdamse slagploeg kende geen genade. Zes slagmannen van Neptunus sloegen twee of meer hits en drie zelfs drie of meer hits.

Benjamin Dille was de absolute uitblinker aan de kant van de Rotterdammers met vijf honkslagen in vijf slagbeurten. Een van die honkslagen was een van twee homeruns die Neptunus zou slaan op zondag. De andere werd geslagen door Greg Muller, die met twee honkslagen vijf runs binnen sloeg in de 14-4 overwinning.

Box Score (zondag)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse