Na 32 wedstrijden is Marco Wels vertrokken als hoofdcoach bij DSS.

HB Hoofdklasse

DSS en Marco Wels uit elkaar

DSS en Marco Wels uit elkaar

Na 32 wedstrijden is Marco Wels vertrokken als hoofdcoach bij DSS.
Na 32 wedstrijden is Marco Wels vertrokken als hoofdcoach bij DSS.
Foto: © Robert Bos

DSS heeft in goed onderling overleg de samenwerking met hoofdcoach Marco Wels verbroken. Onder leiding van Wels kwam de Haarlemse hoofdklasser, vorig jaar nog vijfde in de reguliere competitie, met negen overwinningen niet verder dan een zevende plaats. De taken van Wels worden de komende periode overgenomen door de huidige coaching-staf.

Hoofdcoach Marco Wels kwam vorig jaar september over van Quick Amersfoort, waarmee hij in 2017 promoveerde naar de hoofdklasse en vorig jaar handhaving wist af te dwingen. Bij DSS werd Wels dit seizoen de opvolger van Jerry Breek. DSS was na OVVO (1991-1993), Xanthos (1999), Almere’90 (2005 en 2010) en Quick Amersfoort de vijfde club waarbij Wels als hoofdcoach aan het roer stond.

Na een succesvol seizoen 2018, waarin DSS ternauwernood de Play-Offs misliep, blijven de resultaten dit seizoen achter. In de eerste 32 wedstrijden wist DSS slechts negen wedstrijden te winnen, drie meer dan hekkensluiter Storks. Daarmee is het gat met de nummer vier van de hoofdklasse opgelopen tot achttien punten en blijven ook dit jaar de Play-Offs buiten bereik.

Herkenbaar honkbal

Vanwege het achterblijven van de beoogde resultaten en doelstellingen heeft DSS in goed onderling overleg met Marco Wels besloten om de samenwerking per direct te beëindigen, “Vanuit de goede onderlinge teamsfeer is het Wels maar matig gelukt een team te smeden dat representatief en herkenbaar honkbal speelt”, laat DSS in een reactie weten.

DSS sluit de komende weken de reguliere competitie af met series tegen L&D Amsterdan, Twins Oosterhout en Quick Amersfoort. Tijdens deze wedstrijden zal de Haarlemse ploeg onder leiding staan van coaches Jose Baez, Dirk van ’t Klooster, Richard Tensen en Patrick Howell. Zij maakten dit seizoen al deel uit van de coaching-staf en namen de taken gisteravond al over in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Curaçao Neptunus.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse