HB Hoofdklasse

Geen verrassingen tijdens inhaalwedstrijden

Geen verrassingen tijdens inhaalwedstrijden

Hoofddorp Pioniers sweepte in deze speelronde Silicon Storks en behield zo de derde plaats in de Hoofdklasse. Op de foto Jaison Gijsbertha, die een belangrijke triple sloeg op dinsdag. (Foto: Robert Bos)

Op maandag en dinsdagavond werden er drie wedstrijden ingehaald die in het afgelopen weekend afgelast werden. De teams die, op basis van de eerder behaalde resultaten in deze speelronde, favoriet waren, maakten die status waar met overwinningen.

Quick Amersfoort – HCAW

In Amersfoort ging HCAW op maandagavond tegen concurrent Quick voor de sweep. Na twee ruime overwinningen op zaterdag en zondag nam de ploeg van coach Dè Flanegin opnieuw vroeg de leiding. Bob van der Meer (triple) scoorde op de honkslag van Oliver van der Wijst Severino. Het was het begin van een wedstrijd waarin de voorsprong keer op keer van eigenaar versprong.

Ruendrick Piternella sloeg zijn derde homerun van het seizoen in de vierde inning, maar Tijmen Takke en Odion Gouverneur zorgden in de gelijkmakende slagbeurt weer voor een 3-2 voorsprong voor Quick. Bij een 5-5 tussenstand werd in de achtste inning de wedstrijd beslist. Oliver van der Wijst Severino zorgde met zijn tweede honkslag van de avond voor twee runs. Quick kwam in de gelijkmakende slagbeurt op het werpen van reliever Ian Delemarre nog erg dichtbij. Met volle honken en twee uit kreeg Rowan van Hoek vier wijd, maar Delemarre herpakte zich en schakelde Denzel Brooks uit met drie slag. Vanwege de curfew-regel kwam er een vervroegd einde aan de wedstrijd (6-7).

HCAW won haar zesde wedstrijd op rij en sweepte na DSS ook Quick Amersfoort.

Box Score

Curaçao Neptunus – DSS

In Rotterdam ging Neptunus op dinsdagavond voor de sweep tegen DSS. De Haarlemse ploeg trad voor het eerst aan zonder hoofdcoach Marco Wels, van wie na afgelopen weekend afscheid genomen werd. Beide werpers waren goed op dreef. Voor de Rotterdammers gooide Misja Harcksen zes sterke innings. Bij DSS maakte Moreno Vork de start en dat deed hij voortreffelijk. Hij hield de sterke lineup van Neptunus vijf innings lang op slechts één run.

DSS scoorde zelf in de vijfde inning dankzij drie honkslagen op rij van Tommy van de Sanden, Mitchel Dautzenberg en Aldi Guzman. Bij een 1-1 tussenstand opende Vork de zesde inning met een geraakt werper op Dwayne Kemp. Kemp stal het tweede honk, maar Vork schakelde Gianison Boekhoudt uit met drie slag. Hierna werd hij op de heuvel vervangen door Lars Werkman, die prompt schijn maakte en vervolgens moest toestaan dat Kemp kon scoren op een sacrifice fly van Dudley Leonora. Diezelfde Leonora sloeg in de achtste inning opnieuw een sac fly om het laatste punt van de wedstrijd over de thuisplaat te slaan. Neptunus won met 3-1.

Box Score

Silicon Storks – Hoofddorp Pioniers

Ook in Den Haag waren de pitchers vroeg in de wedstrijd op dreef. Luuk ter Beek (Pioniers) en Sem Lauf (Storks) kregen beiden slechts twee verdiende punten tegen in hun starts. Twee onverdiende runs in de zesde inning bezorgden Hoofddorp uiteindelijk de zege. Lauf opende die slagbeurt met twee hit by pitches. Op een foute aangooi na een sac bunt scoorde de 3-2 en even later gooide reliever Martin Kram met volle honken de derde hit by pitch van de inning.

In de zevende inning zorgde Jaison Gijsbertha met een RBI-triple nog voor een insurance run op weg naar een 5-2 overwinning. Hoofddorp behoud dankzij deze sweep de derde plaats in de Hoofdklasse en speelt in de volgende ronde tegen uitdager HCAW.

Box Score

De stand in de Hoofdklasse ziet er na dit weekend als volgt uit:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse