Honkbal

MLB Update: Albies in All-Star vorm

MLB Update: Albies in All-Star vorm

Albies lijkt hard op weg om voor de tweede keer in zijn jonge loopbaan All-Star te worden

Het reguliere seizoen in de MLB is inmiddels bijna halverwege en de All-Star Game nadert. Vergeten jullie niet om op de “Kingdom Boyz” te stemmen? Dat kan via deze link. Op naar de update!

Albies heeft de smaak weer helemaal te pakken. In twee weken tijd is zijn slaggemiddelde met 20 punten gestegen en zijn on-base percentage en slugging percentage stegen zelfs met meer dan 20 punten. Hij staat met meer dan 1 miljoen stemmen nog altijd bovenaan in de All-Star Game Voting en sloeg en passant nog even een homerun in de Chop House in Suntrust Park in Atlanta (en dat met links!):

Ook Bogaerts verdient het om de All-Star Game te spelen, maar hij staat op onverklaarbare wijze niet eens in de top-5 van de stemming. Hij moet in elk geval Jorge Polanco (Twins), Carlos Correa (Astros), Gleyber Torres (Yankees), Tim Anderson (White Sox) en Francisco Lindor (Indians) voor zich dulden. Bogaerts heeft zich nu voor het eerst zelf ook uitgelaten over het feit dat hij wéér een All-Star Game lijkt te moeten missen. Geïrriteerd laat hij in een gesprek met WEEI.com weten: “De afgelopen jaren kom ik elke keer net een paar stemmen tekort. En dat terwijl mijn stats minimaal gelijkwaardig waren aan de spelers die wel All-Star werden. Het is gewoon raar. Ik red het net niet, terwijl ik vind dat ik er wel thuis hoor. Het is elk jaar weer hetzelfde liedje en het begint een beetje irritant te worden, maar ik weet niet wat ik eraan kan doen.”

Gelukkig zien wij Bogaerts in elk geval in Londen over iets meer dan een week! Kijk eens hoe goed hij bezig is dit seizoen:

Didi wordt rustig gebracht door de Yankees en zal iets meer rustdagen pakken dan we gewend zijn nu hij net terug is. Zijn prestaties lijden daar allerminst onder. Gregorius begon nog een beetje onwennig in het veld, maar ook daar is hij inmiddels weer zijn oude zelf, getuige ook deze twee mooie acties in de achtste inning van de wedstrijd tegen de Rays op dinsdagavond.

Wederom een goede week voor Profar, die inmiddels geen negatieve WAR meer heeft. Zijn slaggemiddelde blijft stijgen. Hij begon de week met een Ofer (0-4), maar sloeg vervolgens .368 met 4 RBI en een stolen base. Daar is Profar zelf uiteraard ook blij mee:

Ook deze tweede honkman had een goede week. Schoop sloeg .360 met negen honkslagen en opvallend genoeg sloeg hij daarmee geen enkel punt over de thuisplaat. Hij scoorde zelf ook slechts één run. Daarmee zou je zeggen dat de Twins niet zo lekker draaiden deze week, maar zij zijn hard op weg om het eerste team in de Major League te worden met 50 overwinningen en hebben het beste W-L record in de MLB.

De laatste jaren wordt er in de MLB steeds meer gemeten hoe hard een bal geraakt wordt. Soms sla je een bal keihard en wordt hij gevangen. Een andere keer heb je misschien wat meer geluk, zoals Schoop met deze hit:

Andrelton Simmons lijkt voor te liggen op het schema dat in eerste instantie voor zijn herstel werd aangegeven. Op dinsdag speelde hij al zijn eerste rehab game. Hij sloeg twee honkslagen in twee slagbeurten. Hij zou begin juli al terug kunnen keren bij de Angels.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217166077577069&set=gm.2233670446710616&type=3&theater&ifg=1

Het was een bewogen week voor de closer van de Los Angeles Dodgers. Hij kreeg zijn tweede nederlaag aan zijn broek, pakte twee saves en zag zijn ERA stijgen. Toch zien zijn onderliggende statistieken er nog altijd fenomenaal uit. Kijk bijvoorbeeld eens naar die 42/6 K/BB ratio.

Toch was er een ander moment dat er deze week uitsprong voor Kenley. De intentional walk ken je waarschijnlijk, maar ken je de intentional balk ook?

Azië

Ah, gelukkig! Balentien heeft gewoon weer een honkslag geslagen deze week. Zijn veertiende van het seizoen en hoewel ‘Coco’ aardig speelt, staan zijn Yakult Swallows inmiddels onderaan in hun division. Overigens vliegt de slugger volgende week naar Amerika om daar de geboorte van zijn eerste zoon bij te wonen/

Rick van den Hurk blijkt toch nog te veel hinder te ondervinden van zijn blessure en kwam deze week nog niet in actie. In een interview met Trouw gaf hij deze week aan toch wel weer graag terug te willen naar Amerika om het daar nog eens te proberen in de MLB. De rechtshandige werper is na dit seizoen free agent.

Roger Bernadina blijft het prima doen in Taiwan. Hij slaat voor een hoog average, komt veel op de honken en steelt zijn honken. Het enige wat nog wat achterblijft is zijn slugging. De homeruns en doubles zijn er nog niet, maar zijn normaal gesproken toch een belangrijk onderdeel van zijn spel. Het kan natuurlijk te maken hebben met een wat late start van het seizoen en het feit dat hij nog even moet wennen aan het spelen in een nieuwe competitie.

Voorlopig moeten de Taiwanese fans dus vooral genieten van de snelheid van “The Shark”:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal