Darryl Collins aan slag voor zijn Amerikaanse ploeg.

Honkbal

Profdebuut voor Darryl Collins

Profdebuut voor Darryl Collins

Darryl Collins aan slag voor zijn Amerikaanse ploeg.
Darryl Collins aan slag voor zijn Amerikaanse ploeg.
Foto: © Freek Bouw

Een jaar nadat Donny Breek voor GCL Twins zijn profdebuut had gemaakt, heeft opnieuw een speler uit de Nederlandse hoofdklasse zijn eerste wedstrijd gespeeld in de Amerikaanse Minor Leagues. Buitenvelder Darryl Collins maakte gisteren zijn debuut voor AZL Royals. In zijn eerste duel sloeg de honkballer uit Spijkenisse direct twee hits.

Darryl Collins maakte in 2017 zijn debuut in de hoofdklasse voor Curaçao Neptunus. Vorig jaar augustus tekende hij een profcontract voor Kansas City Royals. Eerder die zomer veroverde hij met het U18 Koninkrijksteam de Europese titel. De afgelopen weken bereidde de zeventienjarige Collins zich in Arizona tijdens extended Spring Training voor op zijn eerste seizoen in de Verenigde Staten.

Gisteren werd Collins toegewezen aan het Rookie League-team van Kansas City Royals, dat in de Arizona League West de competitie opende met een wedstrijd tegen AZL Brewers Blue. Collins speelde het gehele duel in het linksveld. De Nederlandse buitenvelder speelde foutloos met twee vangballen en een knappe assist op het tweede honk.

Eerste honkslag

Aan slag sneuvelde Collins (2 uit 5) in de eerste (grondbal) en derde inning (vangbal). In de vijfde inning sloeg de honkballer uit Spijkenisse in het Surprise Stadium in Arizona zijn eerste honkslag als profhonkballer. Op zijn rake klap konden twee ploeggenoten scoren. Het leverde het vierde en vijfde punt in deze slagbeurt op waarmee AZL Royals de voorsprong uitbreidde tot 9-4.

Na een strikeout in de zesde inning sloeg Collins in de achtste inning opnieuw raak. Nu goed voor twee honken. Opnieuw sloeg hij daarmee een ploeggenoot over de thuisplaat. Daarmee bracht Collins het totaal voor zijn ploeg op twaalf runs. AZL Royals won het duel met 12-7.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal