Honkbal

Talentvolle pitchers bijeen voor Pitching Camp

Talentvolle pitchers bijeen voor Pitching Camp

De jonge werpers kregen vandaag de kans om international Orlando Yntema het hemd van het lijf te vragen

Twaalf van de meest talentvolle jonge werpers in Nederland zijn deze week in Amsterdam bijeen voor een Pitching Camp onder leiding van de staf van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) en de A-teams. Het zijn werpers die net te oud zijn voor de nationale U15 selectie en nog net tekort komen voor het U18 team, maar absoluut het talent hebben om in de komende jaren door te stromen.

Pitching coach van het CTO en Team Kingdom of the Netherlands Robin van Doornspeek is erg te spreken over de jonge talenten: “Het is een hele goede lichting pitchers, die op dit moment allemaal bij de academies spelen. Wij wilden hen graag bij elkaar hebben om ze een week lang te kunnen laten trainen en leren met behulp van de faciliteiten van het CTO.”

Naast de standaard bullpens en Pitcher’s Fielding Practice (PFP) wordt er van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00uur en 15.00uur (de pitchers hebben voor deze week speciaal vrij gekregen van school) gewerkt met bewegingsanalyses, wetenschappelijke metingen en mentale lezingen.

Jelle Bing, Sem Lauf, Mart Blyleven, Rick Rizvic, Connor Prins, Koen van ’t Klooster, Nick Boxelaar, Lucas Vos, Arjen Nijkamp, Ingemar Hutzezon, Jelle van der Lelie en Finn Kops, krijgen lezingen van van Doornspeek over the mental game, de mentale approach van slagmensen door Bart Hanegraaff en een Q&A sessie met internationals Diegomar Markwell en Orlando Yntema.

Koen van ’t Klooster (Rabbits), de zoon van oud-international Dirk van ’t Klooster, geeft aan al veel geleerd te hebben: “Het is echt super leuk om met die videoanalyses te werken, daar leer je echt direct van en je kunt wat je geleerd hebt ook direct toepassen.” Hij kijkt vooral nog uit naar de sessie met de internationals: “Ik ga vragen hoe zij slagbeurten opbouwen en hoe zij slagmensen uitkrijgen.” Gevraagd naar hoe hij zijn vader uit zou krijgen antwoordt Koen resoluut: “Met changeups!”.

Ingemar Hutzezon (Scimitars) heeft ook al veel geleerd: “Het is echt heerlijk om een weekje vrij te zijn van school om zo aan mijn pitching te werken. We leren ook al veel van onze coaches bij de academies, maar het is goed om af en toe ook andere coaches te zien en om met elkaar te praten en van elkaar te leren.” Hutzezon heeft een duidelijke doelstelling: “Ik wil volgend jaar in elk geval bij de voorselectie van U18 zitten en dan in 2021 mee naar het WK in Florida.”

Rick Rizvic (Rabbits) is heel erg enthousiast over het Pitching Camp. “Dit is geweldig! Ik leer heel veel. Nieuwe technieken, verdieping met de analyses van slow motion beelden en ga zo maar door. Dit gaat gewoon nog even wat verder dan wat wij bij de academies al doen.”

“Ook de mentale sessies worden erg interessant. Ik ben echt benieuwd hoe de slagmensen een slagbeurt benaderen en ik ga aan Diegomar Markwell vragen hoe hij omging met de druk die kwam kijken bij zijn start in de halve finale van de World Baseball Classic. En als lefty vraag ik hem ook nog even naar zijn beroemde pick-off!”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal