Softbal

Bondscoach Connie Clark presenteert EK selectie

Bondscoach Connie Clark presenteert EK selectie

Bondscoach Connie Clark heeft de EK selectie van Team Kingdom of the Netherlands bekendgemaakt. (Foto: Fred Versluis)

Connie Clark, de Amerikaanse bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands heeft de selectie voor het EK softbal gepresenteerd. In Tsjechië verdedigt het Koninkrijksteam van 30 juni tot 6 juli de Europese titel en strijdt het bovendien om plaatsing voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi dat enkele weken later in Utrecht gespeeld wordt.

Het wordt dus een ontzettend belangrijke maand voor het Koninkrijksteam, dat met Marielle Vleugels, Karin Tuk en Cindy van de Zanden drie nieuwe speelsters in de selectie heeft ten opzichte van het WK in 2018. Voor Vleugels betekent deze selectie een terugkeer in Oranje, waar zij in 2016 tijdens het WK in Canada voor het laatst voor uitkwam.

Het Koninkrijksteam verdedigt dus niet alleen de in 2017 (ongeslagen) behaalde Europese titel, maar moet zich bij de beste zes landen zien te spelen om zich te plaatsen voor het OKT in Utrecht, waar het ultieme doel – plaatsing voor de Olympische Spelen van 2020 – behaald moet worden.

Het team traint al ruim een jaar keihard in het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Amsterdam en werkte in mei een trainingskamp af in Texas onder leiding van bondscoach Connie Clark. Met deze selectie zal het team van Clark beslagen ten ijs komen tijdens het EK:

PitchersTeam
Ilona AndringaFysioExpert Olympia Haarlem
Rebecca SoumeruSparks Haarlem
Marielle VleugelsFysioExpert Olympia Haarlem
Eva VoortmanFysioExpert Olympia Haarlem
Ginger de WeertSparks Haarlem
CatchersTeam
Dinet OostingFysioExpert Olympia Haarlem
Karin TukTerrasvogels
Laura WissinkTex Town Tigers
InfieldersTeam
Virginie AnneveldFysioExpert Olympia Haarlem
Maxime van DalenSparks Haarlem
Suka van GurpSparks Haarlem
Britt VonkBussolengo
Cindy van de ZandenROEF!
OutfieldersTeam
Jessie van AalstFysioExpert Olympia Haarlem
Chantal VersluisSparks Haarlem/Sestese
Damishah CharlesROEF!
Wies LigtvoetROEF!
Bullpen catcherTeam
Charlotte DrijversROEF!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal