HB Hoofdklasse

Rob Cordemans pakt 199ste overwinning

Rob Cordemans pakt 199ste overwinning

Rob Cordemans pakte op donderdagavond zijn 199ste overwinning in de Hoofdklasse. (Foto: Alfred Cop)

Hij heeft al een tijdje het record in handen voor meeste overwinningen aller tijden, maar gisterenavond kwam Rob Cordemans met een win tegen DSS een stapje dichterbij een nieuwe fenomenale mijlpaal: 200 wins.

L&D Amsterdam – DSS

Vroeg in de wedstrijd kon geen van beide slagploegen zijn stempel drukken. Starters Cordemans en Juan Carlos Sulbaran kwamen niet of nauwelijks in de problemen totdat Victor Draijer de vijfde slagbeurt opende met een honkslag en dankzij een balk het tweede honk bereikte. Draijer scoorde het eerste punt van de wedstrijd op een velders keuze van Rashid Gerard, die dankzij een veldfout het eerste honk bereikte. Een double van Roelie Henrique (met de nodige hulp van een laagstaande zon, die de eerste honkman parten speelde) en een sac fly van Sharlon Schoop zorgden vervolgens voor nog twee runs in deze vijfde inning.

In de zesde slagbeurt deed DSS iets terug toen Koen Halderman teamgenoot Diamond Silberie (honkslag) met een double over de thuisplaat sloeg. Het bleek het enige punt dat DSS in deze wedstrijd zou scoren. Rob Cordemans gooide zeven sterke innings, waarin hij slechts vijf honkslagen tegen kreeg en acht keer drie slag gooide op weg naar een 8-1 overwinning, zijn 199ste Hoofdklasse win.

Zijn eerste kans op win nummer tweehonderd komt zeer waarschijnlijk volgende week donderdag in de midweekse speelronde tegen koploper Curaçao Neptunus.

Box Score

Curaçao Neptunus – Quick Amersfoort

In Rotterdam had Quick de zware taak om zich te herpakken nadat zij door concurrent HCAW gesweept werden in de vorige speelronde. Helaas voor Quick liepen zij daar een ongenaakbare Diegomar Markwell tegenover zich kregen. Markwell pakte met zeven shutout innings, waarin hij slechts drie honkslagen toestond, zijn tiende win van het seizoen.

Al in de eerste inning scoorde Neptunus drie runs op vier hits, waaronder de two-run single van Stijn van der Meer. In de zesde inning zorgden een RBI-double van Julian Goins en een sac fly van Coco Johnson voor de twee laatste runs die gescoord werden. Neptunus won met 5-0.

Box Score

HCAW – Hoofddorp Pioniers

In deze serie staat dit weekend de derde plek in de Hoofdklasse op het spel. HCAW deelde met het oog op deze strijd op donderdagavond de eerste dreun uit. Al in de eerste inning nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong toen Rodney Daal teamgenoot Oliver van der Wijst Severino (double) met een honkslag over de thuisplaat sloeg.

Dit was al genoeg run support voor starter Christopher Pfau, die in zeven shutout innings slechts drie honkslagen tegen kreeg. HCAW liep uiteindelijk uit naar een 10-0 voorsprong via RBI hits van onder meer Daal, van der Wijst Severino, Patrick Bok en Ruendrick Piternella. Na een lange sun delay had er waarschijnlijk vanwege de curfew regel hoe dan ook niet meer doorgespeeld kunnen worden, maar ook via de mercy rule kwam er na zeven innings een einde aan de wedstrijd. Beide teams delen nu de derde plaats, maar HCAW heeft op dit moment een beter onderling resultaat.

Box Score

Twins Oosterhout – Silicon Storks

Ook in Rosmalen werd op donderdagavond een eenzijdig duel gespeeld. Storks bleef zeven innings lang redelijk in de buurt, maar Twins scoorde vijf runs in de achtste inning om een vervroegd einde aan de wedstrijd te maken. Yuki Yoshimuri zorgde met zijn bases clearing triple voor het hoogtepunt van die inning. De andere Japanse speler van Twins, Yuto Onodera, gooide zeven one-run innings met 10 strikeouts op weg naar zijn derde overwinning van het seizoen. Twins won met 11-1.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse