Tegen Singapore behaalde Nederland de grootste overwinning van dit WK tot dusver.

Softbal

Danny Rombley: “Softbal niet om af te bouwen”

Danny Rombley: “Softbal niet om af te bouwen”

Tegen Singapore behaalde Nederland de grootste overwinning van dit WK tot dusver.
Danny Rombley (high five) maakte afgelopen week zijn debuut voor Team Kingdom of the Netherlands Men’s Fastpitch Softbal

Oud-honkballer Danny Rombley is een nieuwe weg ingeslagen bij het Men’s Fastpitch Softbal. Hij maakte tijdens het WK Fastpitch Softbal in Tsjechië zijn debuut voor Team Kingdom of the Netherlands.

Danny Rombley groeide mede dankzij zijn vader op in de honkbalwereld. Waar hij vaak werd gezien als zoon van echter kreeg hij hier een wijze les van vader Tony mee: “Zorg ervoor dat je beter wordt dan ik en blijf jezelf”. Dit is een van de drijfveren geweest voor hoe Danny de top heeft bereikt.  Vroeger blonk hij uit in het honkbal en werd hij in 2011 zelfs wereldkampioen, maar nu heeft hij de overstap gemaakt naar het softbal. Beide sporten zijn heel verschillend, maar Danny is een topsporter in hart en nieren en gaat dus voor deze uitdaging.

“Alles kan, maar je moet wel zelf willen”

Softbal

Momenteel speelt Rombley softbal bij Quick Amersfoort. De overstap naar het softbal was een overstap naar een hele nieuwe wereld voor de outfielder. Uiteraard komt de bal nu van een pitcher die onderhands gooit, maar het gaat ook veel sneller en er worden andere technieken gebruikt dus het doet zeker niet onder voor honkbal. “Veel mensen zeggen dat je als honkballer niet naar het softbal kan,” vertelt Rombley. Dit zorgde er bij hem alleen maar voor om extra zijn best te doen en te laten zien dat het wel mogelijk is om bijvoorbeeld een andere swing aan te leren.

WK

In de voorbereiding naar het toernooi is er veel samen, maar ook individueel of in kleinere groepjes getraind. Doordat de mannen verspreid wonen in Nederland zijn ze zelf de sportschool ingedoken of op een trainingsveld aan de slag gegaan. Het is dus ook zeker niet zo dat Rombley het softbal gebruikt om af te bouwen. Sterker nog hij ging naar het WK om prijzen te pakken en wilde een van de beste slagmannen op het toernooi worden.

Helaas werden er dit jaar nog geen prijzen gewonnen. Oranje eindigde op de dertiende plaats en Rombley presteerde zelf goed: hij sloeg .333 met vijf honkslagen, waaronder drie doubles en een triple. De kans lijkt groot dat we hem bij een volgend toernooi weer terugzien in Oranje.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal