Honkbal

MLB Update: London calling!

MLB Update: London calling!

Didi Gregorius en Xander Bogaerts zijn klaar voor de MLB London Series (Foto: Seb Visser)

Een speciale en ingekorte versie van de MLB Update vandaag: de Londen-versie. Morgen reizen de New York Yankees en de Boston Red Sox af naar Londen voor de MLB London Series, waaraan uiteraard ook Didi Gregorius en Xander Bogaerts deel zullen nemen. Vandaag lichten wij hun prestaties er dan ook even uit.

Beide spelers kwamen tijdens het schrijven van dit artikel in actie. Hun stats van vandaag zijn aan het artikel toegevoegd.

Bogaerts blijft het geweldig doen in 2019. Met een WAR van 3.6 is hij op dit moment na de fenomenale meervoudig MVP de tweede beste slagman in de American League. De Arubaanse korte stop reist dus in topvorm af naar Londen, waar een groot aantal Nederlandse fans hem van dichtbij kan bewonderen.

Ook vandaag was hij weer belangrijk voor de Red Sox, die op een tegenvallende derde plaats staan in de American League Eastern Division. In de achtste inning sloeg hij met zijn tweede honkslag van de dag twee runs binnen om de Red Sox op een 7-6 voorsprong te zetten. Het bleek voor de Red Sox niet voldoende, want zij verloren uiteindelijk met 8-7 van de White Sox.

Didi Gregorius had een iets mindere week en zag zijn slaggemiddelde flink zakken. Met drie honkslagen in vijf slagbeurten in de wedstrijd van vanavond (woensdag) heeft hij dat slaggemiddelde echter weer 30 punten doen stijgen. Hij sloeg bovendien zijn tweede homerun van het seizoen, waarmee hij het all-time record voor het team met homeruns in de meeste wedstrijden op rij verlengde naar dertig wedstrijden.

De Yankees staan ondertussen bovenaan in de AL East, hebben naast Didi nu ook Aaron Judge en Giancarlo Stanton terug van de Injured List en wonnen vandaag voor de derde keer op rij en voor de negende keer in tien wedstrijden. Het winnende punt? Dat werd gescoord door Didi Gregorius:

In de komende dagen zal er vanuit Londen natuurlijk weer een hoop nieuws over Didi en Xander zijn. Houd daarvoor Honkbalsite en onze social media kanalen in de gaten!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal