Carter Kieboom maakte in april van dit jaar zijn debuut in de Major League.

Honkbal

Carter Kieboom terug in All-Star Futures Game

Carter Kieboom terug in All-Star Futures Game

Carter Kieboom maakte in april van dit jaar zijn debuut in de Major League.
Carter Kieboom maakte in april van dit jaar zijn debuut in de Major League.

De 21-jarige Carter Kieboom keert terug in de SiriusXM All-Star Futures Game. Voor het tweede jaar op rij heeft de talentvolle korte stop uit de organisatie van Washington Nationals een uitnodiging ontvangen voor het jaarlijkse voorprogramma van de Major League All Star Game. Dit jaar is de opzet van de SiriusXM All-Star Futures Game gewijzigd. Juremi Profar, Hendrick Clementina, Kevin Josephina en Gianfranco Wawoe werden eerder deze maand eveneens geselecteerd voor een All Star Game.

Voor het eerst in de historie wordt de SiriusXM All-Star Futures Game niet meer een strijd tussen een Amerikaans team en een selectie met de beste talenten uit de rest van de wereld. Zondag 7 juli worden de talenten tijdens de All-Star Futures Game verdeeld over een American League-selectie en een National League-selectie. Ook wordt de wedstrijd ingekort tot zeven innings.

Eén ding is wel hetzelfde gebleven. Opnieuw is namelijk Carter Kieboom geselecteerd voor de Futures Game. Vorig jaar kwam de zoon van de Nederlandse vader Alswinn Kieboom voor het eerst uit tijdens deze prestigieuze wedstrijd. Hij kwam toen in de vijfde inning als korte stop in de wedstrijd voor de U.S. Futures. In twee slagbeurten kwam Kieboom niet tot een honkslag. De Amerikaanse selectie won de wedstrijd met 10-6. Het was de dertiende zege in twintig wedstrijden voor de U.S. Futures.

Herkansing

Zondag 7 juli krijgt de 21-jarige korte stop een herkansing op het Progressive Field in Cleveland. In totaal zijn vijftig talenten uit de Major League geselecteerd voor de SiriusXM All-Star Futures Game, waaronder de grote talenten Wander Franco (Tampa Bay Rays), MacKenzie Gore (San Diego Padres), Jo Adell (Los Angeles Angels) en Luis Robert (Chicago White Sox). Behalve Kieboom keren nog vijf andere spelers voor het tweede jaar op rij terug.

Kieboom komt momenteel uit voor Fresno Grizzlies. In de Triple A Pacific Coast League sloeg hij in zijn eerste zestig wedstrijden 68 honkslagen (.316), waaronder dertien homeruns. Hij leidt zijn team in aantal binnengeslagen punten (57). Eerder dit seizoen speelde Kieboom ook elf wedstrijden mee met de hoofdmacht van Washington Nationals in de Major League. Daarin kwam hij tot een slaggemiddelde van .128. Vorig jaar werd hij door zijn organisatie uitgeroepen tot Minor League Player of the Year.

Jurickson Profar

In de Minor Leagues werden een drietal spelers uit het Nederlands Koninkrijk geselecteerd voor andere All Star Games. Derde honkman Juremi Profar ontving een uitnodiging voor de Double A Texas League All-Star Game. Afgelopen woensdag ontbrak hij echter tijdens deze wedstrijd op het ONEOK Field in Tulsa (Oklahoma). Een dag eerder was de 23-jarige Profar overgeheveld van het Double A-team Frisco RoughRiders naar het Triple A-team Nashville Sounds.

Het was voor het eerst sinds 2014, zijn tweede seizoen als profhonkballer, dat Profar uitkwam in de Triple A-competitie. Voor Nashville Sounds sloeg het jongere broertje van Major Leaguer Jurickson Profar in zijn eerste drie wedstrijden al vijf hits (.417).

Florida State League

Catcher Hendrick Clementina en tweede honkman Kevin Josephina kwamen deze maand wel in actie tijdens een All Star Game. Zaterdag 15 juni speelden zij samen voor FSL North All Stars tijdens de Florida State League All-Star Game. Hun ploeg verloor de wedstrijd met 2-0 na tegenpunten in de eerste en tweede inning. Josephina (0 uit 2) kwam in de vijfde inning als wisselspeler in het veld. Clementina (0 uit 1) volgde een inning later. Beide spelers kwamen niet tot een honkslag.

De 21-jarige Clementina is bezig aan zijn zesde seizoen als profhonkballer en komt in de Class A Advanced Florida State League uit voor Daytona Tortugas. de 22-jarige Josephina speelt voor Florida Fire Frogs. Ook hij is bezig aan zijn zesde seizoen. Voor Josephina was het zijn eerste All Star Game. Clementina werd driemaal eerder geselecteerd (2014, 2017 en 2018).

Gianfranco Wawoe

Ook de Curaçaose honkballer Gianfranco Wawoe is geselecteerd voor de All Star Game. De speler van Southern Illinois Miners vertegenwoordigt de Can-Am League in de All Star Game tegen de beste spelers uit de Frontier League. Deze All Star Game wordt woensdag 10 juli gespeeld in het Palisades Credit Union Park in Pomona (New York).

Wawoe maakte vorige maand voor Southern Illinois Miners zijn debuut in de Can-Am League, nadat hij de afgelopen zeven jaar onder contract had gestaan van Seattle Mariners. In zijn eerste seizoen in de Can-Am League kwam de international tot dusver tot 46 honkslagen (.326), waaronder zeven homerun.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal