L&D Amsterdam heeft zich voor de tweede keer in de ckubhistorie geplaatst voor de Europese clubfinale.

HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam sweept Curaçao Neptunus

L&D Amsterdam sweept Curaçao Neptunus

L&D Amsterdam heeft zich voor de tweede keer in de ckubhistorie geplaatst voor de Europese clubfinale.
L&D Amsterdam sweepte deze week Curaçao Neptunus en kroop dichterbij in de stand.
Foto: © FIBS/PhotoBass

Omdat beide teams vanwege de European Champions Cup een speelronde in de Hoofdklasse misten, werd deze speelronde in de afgelopen midweek ingehaald. De Amsterdammers verkleinden in drie dagen tijd het gat dat Curaçao Neptunus eerder dit seizoen geslagen had naar twee punten.

Dinsdag

Amsterdam sloeg in het eerste duel van deze week al in de derde inning hard toe. Honkslagen van Rashid Gerard en Max Clarijs en een vrije loop voor Sharlon Schoop leverden met 1 uit volle honken op. Op een veldfoutje opende Amsterdam de score en die fout werd direct bestraft via een sac fly van Gilmer Lampe en RBI-hits van Denzel Richardson en Kenny Berkenbosch.

Neptunus deed in de vierde inning iets terug dankzij een RBI-single van Coco Johnson, maar zag de Amsterdammers vervolgens weer uitlopen. Één run in de vijfde, drie in de zesde en één in de zevende en achtste inning zorgden voor een comfortabele voorsprong. Neptunus zette in de achtste inning nog wel een comeback in met vier runs, maar dankzij de curfew-regel kwam er na acht innings met een 10-6 voorsprong voor Amsterdam een einde aan de wedstrijd. Denzel Richardson werd met drie honkslagen uit vijf slagbeurten en drie RBI de man van de wedstrijd.

Box Score

Woensdag

In de wedstrijd in Amsterdam bezorgde de thuisploeg Diegomar Markwell na tien overwinningen zijn eerste nederlaag van het seizoen. Markwell moest op woensdag zijn meerdere erkennen in starter Kevin Heijstek, die weliswaar negen honkslagen tegen kreeg in acht innings, maar zich mede dankzij acht strikeouts telkens weer uit de problemen wist te helpen.

Honkslagen van Victor Draijer en Roelie Henrqiue gaven Amsterdam in de vijfde inning lopers op het eerste en derde honk. In deze inning werd uiteindelijk het verschil gemaakt, want de thuisploeg scoorde twee runs op een honkslag van Sharlon Schoop en een Rotterdamse veldfout.

Een inning later zorgde Rashid Gerard met een RBI-single voor een broodnodige insurance run, want Neptunus was even daarvoor teruggekomen tot 2-1. Heijstek en closer Tom Stuifbergen gooiden de wedstrijd hierna in het slot en zo won L&D Amsterdam ook de tweede wedstrijd: 3-1.

Box Score

Donderdag

Hoewel de Neptunus werpers Gilmer Lampe en Denzel Richardson, momenteel de twee beste slagmannen in de Hoofdklasse, op slechts één honkslag en één RBI wisten te houden, pakten de Amsterdammers op donderdag opnieuw de zege.

Het verschil werd al in de vierde inning gemaakt. Kenny Berkenbosch en Linoy Croes openden de slagbeurt met honkslagen en Rashid Gerard bereikte het eerste honk toen zijn sac bunt verkeerd verwerkt werd. Op die fout scoorde het tweede punt van Amsterdam, dat in de eerste inning al een 1-0 voorsprong nam. Een honkslag van Niels van Weert, een balk van starter Orlando Yntema en een honkslag van Sharlon Schoop zorgden voor nog eens drie runs en een 5-0 voorsprong.

Neptunus kon hier in de gelijkmakende slagbeurt nog wel een run tegenover zetten, maar de Amsterdammers liepen in de achtste inning zelfs uit naar 7-1 en sweepten zo hun concurrent.

Box Score

Dankzij de sweep is Amsterdam Neptunus in de stand tot op twee punten genaderd. Met nog twee speelronden te gaan is de strijd om de eerste plaats in de Hoofdklasse dus nog volledig open. Dit weekend wordt er niet gespeeld in de Hoofdklasse.

Volgend weekend volgt de voorlaatste speelronde, waarna er een korte zomerstop is vanwege het World Port Tournamen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse