Honkbal

Bogaerts: Speciaal om hier tegen Didi te spelen

Bogaerts: Speciaal om hier tegen Didi te spelen

Xander Bogaerts is klaar voor Game 1 (Foto: Seb Visser)

Xander Bogaerts, de Arubaanse korte stop van de Boston Red Sox, heeft er zin in. Honkballen in Europa, dat is niet iets wat hij vaak gedaan heeft. De eerste keer dat hij dat deed, was één van zijn tegenstanders erbij. In Nederland speelde Bogaerts en Didi Gregorius samen voor de Nederlandse Antillen tijdens de Koninkrijksspelen. Vandaag en morgen spelen zij tegen elkaar in Londen.

“We spreken elkaar regelmatig en dan gaat het wel over wedstrijden tussen de Yankees en de Red Sox, maar dan hebben we het vooral over Fenway Park en Yankee Stadium.”, aldus Bogaerts, die daarmee aangeeft dat de wedstrijden in Londen voorheen nog niet speelden bij de twee sterren van Team Kingdom of the Netherlands.

“Het zijn voor ons gewoon hele belangrijke wedstrijden met het oog op de stand en de rest van het seizoen. Daarbij is het natuurlijk wel leuk dat er veel fans uit Nederland overgekomen zijn. Ik heb ze nog niet gezien, maar ik verwacht een hoop oranje op de tribune zo meteen!”

Om 19.10u wordt vanavond in Londen de eerste officiële MLB pitch gegooid op Europese grond. Vlak daarvoor gooit Prince Harry de ceremoniële first pitch.

Bogaerts kreeg tijdens de persconferentie ook een vraag van de NOS in het Nederlands. Die beantwoorde hij overigens in perfect Nederlands:

https://www.instagram.com/p/BzS8PEwFxs9/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal