EK dames 2019

Koninkrijksteam opent EK met monsterzege

Koninkrijksteam opent EK met monsterzege

Eva Voortman sloeg in de eerste inning een homerun en een driehonkslag (Foto: Rob Jelsma)

In Polen startte Team Kingdom of the Netherlands vanochtend vroeg de jacht op titelprolongatie bij het EK. Om 9.00 uur begon het duel tegen Hongarije, dat uiteindelijk slechts tweeënhalve inning duurde, omdat het Koninkrijksteam zowel aanvallend als verdedigend meerdere maten te groot bleek voor haar eerste tegenstander.

Al in de eerste inning namen de Oranje vrouwen een ruime voorsprong. Eva Voortman werd de ster van deze inning met een two-run homerun en niet veel later in haar tweede slagbeurt van de inning een driehonkslag.

Na 12 runs in de eerste inning werd Voortman vervangen door Marielle Vleugels, die prompt in haar eerste en enige slagbeurt van de wedstrijd een grand slam sloeg. Prima productie dus uit de two-hole van de lineup. Mede dankzij deze grand slam scoorde het Koninkrijksteam in de tweede inning nog eens zeven runs. Werpsters Ilona Andringa (2 IP, 6 Ks) en Marielle Vleugels (1 IP, 2 Ks) gooiden samen drie perfecte innings op weg naar de eerste overwinning van het EK (19-0).

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2019