Honkbal

MLB Update: Yankees in marathon langs Red Sox

MLB Update: Yankees in marathon langs Red Sox

De eerste wedstrijd van de MLB London Series in het Olympisch Stadion in Londen is uitgemond in een waar slugfest. In Londen waren bijna 60.000 toeschouwers getuige van één van de langste wedstrijden over negen innings aller tijden.

Uiteindelijk duurde deze wedstrijd 4 uur en 42 minuten en kwam hij daarmee drie minuten te kort voor het record dat eveneens op naam staat van deze beide teams en uit 2006 stamt. In bijna vijf uur werden de fans getrakteerd op 30 runs en 37 honkslagen.

Al in de eerste inning, die een uur duurde, werden er twaalf runs gescoord. Didi Gregorius sloeg een two-run double en scoorde op de homerun van Aaron Hicks, de eerste MLB homerun ooit op Europese bodem. Yankees starter Masahiro Tanaka had het echter ook erg moeilijk. Xander Bogaerts kreeg in zijn eerste slagbeurt vier wijd en mede dankzij een three-run homerun van Michael Chavis scoorden de Red Sox ook direct zes runs in de eerste inning.

De starters gingen samen (gecombineerd dus) 1 IP met 12 runs!

https://www.instagram.com/p/BzTUtj-l_MX/

De tweede en de derde inning werden iets sneller gespeeld. De Red Sox kwamen daarin niet meer tot scoren, de Yankees namen dankzij een 2-run homerun van Brett Gardner na twee uur spelen een 8-6 voorsprong in de derde inning.

In recordtempo bleven de honkslagen komen, maar het waren de Yankees die bleven scoren. Een nieuwe 6-run inning in de vierde en nog eens drie runs (mede dankzij de RBI-single van Didi) in de vijfde inning zorgen voor een mega-voorsprong (17-6). Inmiddels stonden er al 27 honkslagen op het scorebord.

Onder de 60.000 waren uiteraard ook honderden Nederlandse fans

Na de seventh-inning stretch was het weer de beurt aan de Red Sox. Homeruns voor Jackie Bradley Jr. en opnieuw Michael Chavis brachten de Sox al dichterbij en even later kreeg Xander Bogaerts vier wijd op een bal die de backstop inschoot en waarop de Sox hun twaalfde run konden scoren. J.D. Martinez sloeg vervolgens ook de 17-13 over de thuisplaat.

Het was overigens met ruim 30 graden ontzettend warm en die hitte leek Xander Bogaerts parten te spelen in de zevende inning. Bij het ronden van het tweede honk schoot de kramp in kuit. Hij moest vervangen worden. Hopelijk kan hij op zondag gewoon weer meedoen.

Relievers Zack Britton, Marcus Walden en closer Aroldis Chapman gooiden de deur op slot en zo wonnen de Yankees uiteindelijk met 17-13 in een van de langste wedstrijden (9 innings) aller tijden.

https://www.instagram.com/p/BzT0O-RDKUf/

Quick hits

  • Xander Bogaerts sloeg 1 uit 3 met twee vrije lopen, Didi Gregorius sloeg 2 uit 5 met 3 RBI.
  • Didi Gregorius speelde vanavond zijn 785ste MLB wedstrijd. Hij staat daarmee achtste op de ranglijst voor meeste wedstrijden ooit voor een in Europa geboren speler.
  • In de zevende inning werd bij een 17-11 tussenstand al het record voor meeste runs in een 9-inning game van dit seizoen verbroken.
  • 59.659 bezoekers is het grootste aantal bezoekers van een MLB wedstrijd in dit seizoen.
  • Edwin Encarnacion, de aangewezen slagman van de Yankees, sloeg in zijn eerste slagbeurt een honkslag en kreeg daarna vijf keer op rij drie slag.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal