EK dames 2019

Druk schema voor Oranje op 3e dag Europees Kampioenschap

Druk schema voor Oranje op 3e dag Europees Kampioenschap

De hoofdlocatie van het Europees Kampioenschap in Ostrava. Foto (c) Fred Versluis.

De derde speeldag van het Europees Kampioenschap wordt een drukke voor het Koninkrijksteam Softbal. Dat is het gevolg van aanpassingen in het speelschema na de regen van maandagavond. Hierdoor werden zes wedstrijden geschrapt. Die zijn nu opnieuw vastgesteld voor dinsdag. De Nederlandse ploeg komt dan driemaal in actie.

De ploeg van bondscoach Connie Clark begon het Europees Kampioenschap zondag met twee overwinningen. Oranje opende met een klinkende 19-0 zege tegen Hongarije, waarna later op de dag met 2-13 werd gewonnen van Ierland.

Maandag startte de Koninkrijksploeg met een 10-0 overwinning tegen Polen. ’s Avonds ging de volgende wedstrijd in Poule C tegen Rusland ruim twee uur later van start vanwege vertraging door regen. Uiteindelijk zorgde de regen, maar vooral ook de bliksem, ervoor dat de ontmoeting in de tweede inning werd gestaakt met een 3-0 voorsprong voor Oranje.

Uiteindelijk konden zes wedstrijden niet worden gespeeld, waarna de toernooileiding ’s avonds het nieuwe speelschema voor de derde speeldag bekend maakte. Dinsdagochtend reist de Nederlandse softbalploeg weer af richting Polen, dit keer naar de stad Rybnik. Daar wordt eerst om 10.00 uur gespeeld tegen Denemarken. De softbalsters blijven hierna op deze locatie, want om 14.15 uur wordt de ontmoeting tegen Rusland uitgespeeld, waarmee de voorronde wordt afgesloten. Nederland kan gewoon in Rybnik blijven, maar Rusland speelt eerst om 10.00 uur tegen Polen op de andere Poolse locatie in de stad Zory.

Vervolgens reist het team weer terug naar het Tsjechische Ostrava waar ’s avonds het eerste duel (de derde wedstrijd van de dag) in de tweede ronde op het schema staat. Afhankelijk van de eindklassering speelt Nederland dan om 20.45 uur (als het poule-winnaar wordt) of om 18.30 uur (bij een tweede plaats). In het eerste geval zou Italië de tegenstander kunnen zijn. Die ploeg staat om 16.00 uur tegenover Spanje met als inzet de eerste plaats van Poule B.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2019