EK dames 2019

EK-duel tegen Rusland gestaakt wegens regen en bliksem

EK-duel tegen Rusland gestaakt wegens regen en bliksem

De wedstrijd tegen Rusland werd in de tweede inning gestaakt wegens regen en bliksem. Foto (c) Fred Versluis.

De vierde wedstrijd van het Koninkrijksteam Softbal op het Europees Kampioenschap is maandagavond gestaakt vanwege hevige regen en bliksem. Na eerder op de dag met 10-0 te hebben gewonnen van Polen in de Poolse stad Zory moest de Nederlandse ploeg ’s avonds aantreden tegen Rusland. Dat duel werd gespeeld op het hoofdveld van het evenement in het Tsjechische Ostrava. Maar met een 3-0 voorsprong in de tweede slagbeurt werd de ontmoeting onderbroken wegens regen en uiteindelijk definitief gestaakt vanwege bliksem.

Rusland is samen met Nederland favoriet om vanuit Groep C door te gaan naar de volgende ronde. Rusland zette twee van de drie eerder gespeelde wedstrijden om in winst. Op zondag opende Rusland met een nipte 3-2 winst tegen Denemarken, waarna later op de dag overtuigend met 0-27 werd gewonnen van Hongarije. Maandag was Ierland met 2-9 te sterk voor Rusland.

In de loop van de middag werd de tweede speeldag verstoord door voorspelde onweersbuien. Dat leidde al snel tot de afgelasting van twee wedstrijden in Frýdek-Místek. Op de andere speellocaties werden de wedstrijden aanvankelijk uitgesteld. Zo ging de middagwedstrijd tussen Groot-Brittannië en Kroatië (Poule D) pas aan het begin van de avond van start op veld 1 in Ostrava, waar ook Nederland in actie moest komen. Het werd een snelle ontmoeting, want de Britse ploeg won in amper een uur met 15-0 in drie innings.

bliksem

Hoewel er nog altijd regenbuien in de buurt waren werd besloten om de wedstrijd tussen Nederland en Rusland toch van start te laten gaan. Twee uur en tien minuten na de geplande aanvangstijd gooide werpster Ilona Andringa de eerste bal. Oranje kwam in de eerste slagbeurt gelijk driemaal tot scoren. Dat gebeurde na een honkslag van Maxime van Dalen, een fout op een uithaal van Jessie van Aalst en een wilde worp. In de tweede inning kwam Nederland wederom in scoringspositie toen Damishah Charles een driehonkslag sloeg met twee uit. Daar bleef het bij, want kort erna haalden de umpires de speelsters van het veld af. Niet alleen vanwege de regen, maar ook omdat het bliksemde. Verder spelen bleek uiteindelijk niet mogelijk. Totaal werden er zes wedstrijden geschrapt.

De wedstrijd tegen Rusland is nu uitgesteld naar dinsdag. Dan sluit Oranje ook de voorronde af tegen Denemarken. Die ontmoeting staat nu nog gepland voor 10.00 uur in het Poolse Rybnik. Hoe het speelschema er voor dinsdag nu uitziet en hoe laat en waar Nederland in actie komt wordt later op maandagavond bekend.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2019