Honkbal

MLB Update: Homeruns voor Xander en Didi

MLB Update: Homeruns voor Xander en Didi

Op zondagmiddag werd in Londen het tweede en laatste duel uit de MLB London Series 2019 gespeeld. De New York Yankees trokken net als een dag eerder aan het langste eind en vergrootten zo het gat met de titelverdediger uit Boston.

Glansrollen waren in deze wedstrijd, die wederom ruim vier uur zou duren, weggelegd voor zowel Xander Bogaerts als Didi Gregorius. Xander Bogaerts opende de score in de tweede helft van de eerste inning met een two-run homerun naar het rechtsveld.

Ook J.D. Martinez en Cristian Vazquez sloegen in de eerste inning homeruns en het leek opnieuw af te stevenen op een megascore in Londen. Zeker toen de Yankees in de tweede inning twee runs scoorden en terug kwamen in de wedstrijd. Toch bleef de score hierna lang op 4-2 steken, want werpers Eduardo Rodriguez en Luis Cessa hadden de boel goed onder controle.

Toen ook de Red Sox naar de bullpen moesten (de Yankees gebruikten Stephen Tarpley als opener voor maar 1 inning), braken de Yankees de wedstrijd volledig open. Zij scoorden in de zevende inning dankzij onder meer RBI hits van Aaron Hicks, Gio Urshela, Gary Sanchez en D.J. LeMahieu (goed voor 7 hits dit weekend) liefst negen runs.

Toen Didi Gregorius, die ook vandaag in het veld schitterde met een aantal mooie verdedigende acties, in de achtste inning een solo homerun sloeg leek de strijd gestreden. Luister ook even naar de homerun call van de Britse BT Sport verslaggever:

https://twitter.com/MaxWildstein/status/1145386335462670336

Zoals het een echt Yankees-Red Sox duel betaamt, was de strijd echter nog helemaal niet gestreden. De Red Sox scoorden in de achtste inning vier runs en opende de negende inning met een tweehonkslag. Gelukkig voor de Yankee fans kon closer Aroldis Chapman uiteindelijk met drie strikeouts op rij een einde aan de wedstrijd maken. De Yankees wonnen met 12-8 en hebben inmiddels ook in de stand een riante voorsprong opgebouwd ten opzichte van de Red Sox.

Quick hits

  • De MLB London Series trokken in twee dagen bijna 120.000 fans, waaronder vele honderden Nederlandse fans.
  • Deze fans werden getrakteerd op: 50 runs, 65 honkslagen en dat alles in 9 uur en zes minuten honkbal verpakt in 18 innings.
  • Didi Gregorius ging op zondag 2 uit 5 met een homerun (5 uit 10 in de serie) en Xander Bogaerts sloeg 1 uit 3 met een homerun (2 uit 6 in de serie).
  • Beide teams reizen nu terug naar de Verenigde Staten waar zij op dinsdagavond alweer hun seizoen hervatten.
  • Het kunstgras uit het stadion in Londen wordt bewaard en volgend jaar, wanneer de Chicago Cubs en de St. Louis Cardinals elkaar treffen in het Olympisch Stadion, hergebruikt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal