Het Koninkrijksteam komt op het WK in Zuid-Korea uit in Poule B.

Honkbal

Koninkrijksteam start WK U18 tegen gastheer

Koninkrijksteam start WK U18 tegen gastheer

Het Koninkrijksteam komt op het WK in Zuid-Korea uit in Poule B.
Het Koninkrijksteam komt op het WK in Zuid-Korea uit in Poule B.
Foto: © Raymond Beugeling

Het Gijang-Hyundai Dream Ballpark zal vrijdag 30 augustus volgepakt zijn als het Nederlands Koninkrijksteam zijn wereldkampioenschap voor spelers van 18 jaar en jonger opent. In de eerste wedstrijd treft de Europees kampioen direct de gastheer Zuid-Korea. Het WK wordt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 8 september gehouden in het Zuid-Koreaanse Gijang.

De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft deze week het speelschema bekendgemaakt voor de 29e editie van het U18 wereldkampioenschap. In vijftig wedstrijden komen de meest grote talenten van over de hele wereld in actie. Het Nederlands Koninkrijksteam plaatste zich vorig jaar voor dit WK door ongeslagen beslag te leggen op de Europese titel.

Met Zuid-Korea krijgt Nederland in zijn openingswedstrijd de Aziatische U18 kampioen tegenover zich. Tijdens de vorige editie eindigden de Zuid-Koreaanse honkballers op een tweede plaats achter de titelverdediger uit de Verenigde Staten.

Super Round

Na de wedstrijd tegen de gastheer treft het Koninkrijksteam achtereenvolgens de nationale teams van Canada (10), Nicaragua (15) en China (20). Op dinsdag 3 september sluit Oranje de voorronde af met een wedstrijd tegen Australië, de nummer zeven van de wereld.

Bekijk het wedstrijdschema

De drie beste teams uit elke poule plaatsen zich voor de Super Round. De enige keer dat Nederland bij de beste zes teams eindigde, was in 2010. Toen eindigde Oranje in het Canadese Thunder Bay op een zesde plaats. De selectie die toen onder leiding stond van Brian Farley herbergden onder meer Danny Arribas, Rodney Daal, Stijn van der Meer en Nick Urbanus.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal